Iohannis, despre ce macina sistemul de Educatie: Reformita cronica

Vineri, 20 Noiembrie 2015, ora 13:52
4872 citiri
Iohannis, despre ce macina sistemul de Educatie: Reformita cronica
Foto: Facebook/Klaus Iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a declarat vineri ca boala de care sufera sistemul de Educatie este "reformita cronica" si nu lipsa de reforme.

"In urmatorii doi ani imi doresc ca intreaga societate sa devina parte a unui exercitiu de imaginatie - cum ne dorim sa arate scoala romaneasca pentru a putea educa romanii de maine. Imi doresc o reforma autentica, o schimbare profunda fiindca, din pacate, boala sistemului de Educatie romanesc nu este lipsa de reforma, ci reformita cronica de care sufera de la revolutie incoace.

Am avut multi, foarte multi ministri ai Educatiei si fiecare a incercat o reforma sau chiar doua. Ceea ce nu-mi doresc este o reforma formala si ceea ce imi doresc este o dezbatere publica larga, de lunga durata, urmata de schimbari profunde, care pot fi motivate si care dau rezultate", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, cu ocazia aniversarii a 25 de ani de la semnarea Conventiei ONU cu privire la drepturile copilului.

Iohannis a adaugat ca societatea romaneasca trece printr-o perioada de maturizare democratica.

"Multi tineri incep sa isi doreasca mai mult de la cei care ii reprezinta, ceea ce este o conditie esentiala de functionare a unui sistem democratic. Eu sper ca dorinta dumneavoastra de implicare de acum sa se pastreze si in etapa maturizarii. Avem nevoie de cetateni activi in politica, in societatea civila, in comunitatile locale si in toate institutiile si organizatiile din Romania. De aceea, dorinta voastra de a fi auziti este complet indreptatita si trebuie stimulata, sprijinita si promovata in scoala si in societate", a afirmat seful statului, la evenimentul organizat cu participarea a 120 de copii.

Potrivit lui Iohannis, contributia tinerilor este esentiala pentru ca viziunea Educatiei pentru Romania de maine sa fie una solida, ambitioasa si pe termen lung. Seful statului a mai afirmat ca isi doreste ca principiile care stau la baza Conventiei cu privire la drepturile copiilor - non-discriminarea, urmarirea celor mai bune interese ale copilului, dreptul la viata, supravietuire si dezvoltare si respectul fata de parerile copilului - sa stea la baza deciziilor politice si administrative.

"Astazi, la aniversarea a 25 de ani de la semnarea Conventiei cu privire la drepturile copilului, vreau sa reafirm respectarea si garantarea prevederilor sale pentru toti copiii aflati pe teritoriul Romaniei, indiferent de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica, in masura in care este, nationalitate, apartenenta etnica sau origine sociala, de situatia materiala, incapacitatea fizica, de statutul la nastere sau de statutul dobandit al copilului ori al parintilor", a declarat Iohannis.

Presedintele Klaus Iohannis a fost asaltat, la finalul evenimentului, de copiii care doreau ca seful statului sa dea autografe si sa faca fotografii cu ei.

Dupa ce a sustinut discursul, seful statului i-a intrebat pe copii daca doresc sa faca o fotografie impreuna si a mers langa ei.

Expresia "Cand voi fi mare..." reflecta visuri si asteptari pe care cel mai adesea le uitam cu trecerea anilor. Insa...

Posted by Klaus Iohannis on Friday, November 20, 2015

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#Iohannis copii educatie, #Iohannis Conventie ONU drepturi copii , #presedinte