Inlocuitorul lui Borbely la Mediu va fi decis marti de conducerea UDMR

Joi, 05 Aprilie 2012, ora 21:32
1017 citiri
Inlocuitorul lui Borbely la Mediu va fi decis marti de conducerea UDMR
Foto: gov.ro

Conducerea UDMR va decide marti numele celui care va prelua portofoliul Mediului si Padurilor, dupa ce Laszlo Borbely si-a anuntat demisia din functia de ministru, au precizat lideri ai Uniunii.

Attila Korodi, fost ministru al Mediului in perioada 2007 - 2008, are cele mai mari sanse sa preia din nou portofoliul de la Ministerul Mediului si Padurilor, au declarat surse ministeriale.

"Singurele nume vehiculate pentru functia de ministru al Mediului sunt Attila Korodi si Karoly Borbely (secretar de stat la Ministerul Economiei - n.red.). Cele mai mari sanse le are Attila Korodi (foto)", au sustinut sursele citate.

Attila Korodi a mai detinut functia de ministru al Mediului in mandatul Guvernului Calin Popescu-Tariceanu, respectiv in perioada 2007 - 2008, iar Karoly Borbely este secretar de stat in Ministerul Economiei din ianuarie 2010.

Ministrul Mediului, Laszlo Borbely, a demisionat, joi, din functie, interimatul urmand sa fie asigurat de premierul Mihai-Razvan Ungureanu.

Demisia ministrului vine in contextul in care, miercuri, procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, i-a solicitat ministrului Justitiei, la cererea procurorilor anticoruptie, declansarea procedurilor pentru obtinerea avizului din partea Camerei Deputatilor, necesar declansarii urmaririi penale fata de Laszlo Borbely, deputat UDMR, pentru doua infractiuni de trafic de influenta si infractiunea de fals in declaratiile de avere.

Conducerea UDMR si-a exprimat sprijinul pentru viitoarele demersuri politice ale lui Laszlo Borbely si convingerea ca fostul ministru este nevinovat.

"Mult mai important decat ceea ce urmeaza sa se intample sau nu este ca eu personal si conducerea UDMR il sustinem pe domnul Borbely. Suntem convinsi ca este nevinovat. Este o problema care s-a intors dupa aproape un an de zile, fiindca anul trecut a mai fost o data o astfel de informatie si atunci DNA a dat un comunicat oficial si a spus ca Borbely este nevinovat. Sigur, noi nu cunoastem continutul dosarului, urmeaza ca in Parlament Comisia juridica sa verifice", a declarat presedintele UDMR, Hunor Kelemen.

El a subliniat ca in fiecare Guvern in care Laszlo Borbely a activat pe functia de ministru a facut performanta si a fost un om corect. "Il sustinem in toate demersurile politice si nu numai. In continuare va avea sustinerea mea si a colegilor, in totalitate", a spus Kelemen.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#inlocuitor Borbely desemnat marti, #inlocuitor Borbely ministerul Mediului , #demisie