Preda: Ponta si Antonescu contesta Revolutia atacandu-l pe Tokes

Marti, 27 Iulie 2010, ora 15:40
3418 citiri
Preda: Ponta si Antonescu contesta Revolutia atacandu-l pe Tokes

Europarlamentarul PD-L Cristian Preda ii acuza pe liderii PSD si PNL, Victor Ponta si Crin Antonescu, ca sunt intr-o goana dupa voturi luand in considerare ca ambii stiu cat de greu poate fi suspendat vicepresedintele PE, adica Laszlo Tokes, dar ei il ataca in continuare, contestand astfel Revolutia de la 1989.

"Sondajul realizat de Vasile Dancu din care reiese ca 41% dintre romani l-ar vota pe Ceausescu pica la tanc. Datele explica inversunarea cu care PSD si PNL il ataca pe pastorul Tokes in ultimele zile. Intr-adevar, nu imi pot inchipui ca doua partide precum cele conduse de V.Ponta si C.Antonescu ignora faptul ca L.Tokes a fost ales vicepresedinte al PE pentru ca e un simbol al luptei impotriva comunismului", scrie Cristian Preda pe blogul personal.

Europarlamentarul explica si ca sotiile celor doi lideri politici erau in sala cand a fost ales Tokes si trebuie sa stie ca nu declaratiile sale despre secui au justificat votul dat lui Tokes.

PSD: Tokes este un pericol pentru Romania si pentru UE

"Liderii PNL si PSD trebuie sa fi aflat ca nu eu, Elena Basescu si M. Macovei l-am propus pe Tokes, ci delegatia maghiara din PPE. Ei fac insa din sustinerea noastra un act vinovat, cu toate ca, in ceea ce ma priveste, am declarat raspicat ca nu subscriu absolut deloc viziunii lui Tokes despre apropierea dintre tara secuilor si Kosovo.

Liderii PNL si PSD trebuie sa fi aflat ca, atunci cand in Europa se vorbeste despre revolutia romana, nu sunt pomeniti Iliescu sau Ionescu-Quintus, ci Laszlo Tokes. Cu toate acestea, penelistii au cerut retragerea decoratiei acordate lui Tokes pentru lupta sa impotriva comunismului, iar PSD vrea sa-l suspende din pozitia de vicepresedinte al PE", mai subliniaza democrat liberalul.

PNL ii cere lui Basescu sa-i retraga Steaua Romaniei lui Laszlo Tokes

De aceea, Cristian Preda crede ca atacurile acestora asupra pastorului maghiar nu sunt decat o goana dupa voturi.

"E contestarea momentului 1989. Tokes trebuie destituit din postura de erou anticomunist folosind declaratiile sale inacceptabile despre secui. Ceea ce arata ca Revolutia nu s-a incheiat si ca V.Ponta si C.Antonescu se hranesc din hrana totalitara a minciunii. Altfel, nu se intelege cum o simpla declaratie - eronata si inoportuna - facuta de contestatarul lui Ceausescu i-a speriat atat de tare pe barbatii politici din fruntea PSD si PNL incat pentru doua-trei zile au uitat pana si de critica lor radicala la adresa guvernului", conchide Preda.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Ciolacu laudă constructorii români: "Firmele noastre îşi asumă curajos investiţiile şi le finalizează impecabil"
Premierul Marcel Ciolacu a lăudat firmele de construcție din România, în cadrul unui eveniment dedicat acestora. „Aţi doborât un mit, acela că firmele româneşti nu sunt capabile să...
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Traian Băsescu s-a întâlnit cu Maia Sandu, la Chișinău: ”S-ar putea ca viitorul președinte al României să fie un președinte al Unirii” FOTO
Fostul președinte Traian Băsescu s-a întâlnit pe 28 mai, la Chișinău, cu președinta Republicii Moldova, Maia Sandu. Ulterior, a fost invitat la o emisiune a postului public de televiziune...
#Cristian Preda europarlamentar, #Victor Ponta Crin Antonescu, #atac Laszlo Tokes , #stiri Laszlo Tokes