Funia, PSD si casa spanzuratului

Joi, 28 Februarie 2019, ora 08:45
13500 citiri
Funia, PSD si casa spanzuratului

Castigatoarea concursului pentru postul de procuror sef european a sosit si a fost intampinata de bucuresteni la aeroport. Care bucuresteni? Niste anonimi, plus presa, plus cateva persoane din Opozitie si din societatea civila. Unde sunt oficialii Puterii, cei care prin insasi natura functiei lor ar trebui sa fie alaturi de orice roman dobanditor de succese peste hotare?

Oficialii nu numai ca n-au catadixit s-o intampine pe castigatoare, dar si-au permis sa mormaie in stilul lor la adresa ei. Domnul Dragnea s-a apucat sa faca pe poliglotul, cand l-au intrebat ziaristii despre problema: "I can't. I don't speak english". Ciudat: la Madrid zicea ca el "spikeste" englezeste, dar noi, romanii, nu "spikaim" decat romaneste. Se cam supraestimeaza jupanul.

Un vot pentru statul de drept

Domnul Codrin Stefanescu, mai putin poliglot decat Dragnea, a vorbit in limba materna, dar, daca tacea, filosof ramanea. Caci iata ce si-a permis sa rosteasca despre doamna Kovesi: "Un grup restrans de politicieni din Uniunea Europeana desemneaza in functii, inclusiv in functia de procuror-sef european, oameni in urma unor proceduri strict politice".

Ca sa vezi, cine vorbeste de funie in casa spanzuratului! Politicianul roman ii acuza de politicianism pe profesionistii europeni! Hai, ca-i buna!

Pe Viorica Dancila n-a ales-o un grup restrans de politicieni PSD+ALDE, desemnand-o in functie in urma unor proceduri politice? Pe ministri nu-i revoca si nu-i numeste un grup si mai restrans de politicieni PSD, reuniti in CEx, la ordinul lui Dragnea?

Si nu e vorba numai de Stefanescu. S-au mai pronuntat si altii. Ce credeti ca a putut spune domnul Liviu Pop, cel dezmierdat cu diminutivul "Genunche"? Iata ce a spus:

"Mai este mult pana departe. Eu sunt invatat sa astept finalul. Este o decizie politica. Daca va ajunge acolo, va ajunge pe o decizie 100% politica. Personal, nu vad un castig pentru Romania daca dansa va ajunge acolo".

Raspunsul la elucubratiile domnului Pop - in masura in care merita un rapuns - l-a dat chiar doamna Kovesi pe aeroport, la sosirea in tara: "Cred ca acest vot din Parlamentul European nu a fost doar pentru mine, ci a fost un vot pentru sistemul de justitie roman, dar si pentru toti cetatenii romani care au sustinut in ultimul timp lupta anticoruptie si statul de drept. Cred ca acest vot a fost pentru toti procurorii si judecatorii din Europa care sunt supusi presiunilor in activitatea lor".

Formula generica "pentru Romania", folosita de domnul Pop, te trimite pe o pista falsa. Din alegerea doamnei Kovesi in fruntea Parchetului European nu castiga "Romania" la modul general, ci castiga foarte concret cetatenii romani care sustin lupta anticoruptie si statul de drept. Si nu numai ei, castiga toti procurorii si judecatorii din Europa.

Stiti cine nu castiga? "Un grup restrans", ca sa repet sintagma neinspirata a unui domn din PSD.

Asta-i, domnule Pop, suntem europeni si trebuie sa fim mandri ca i-am dat Europei un inalt profesionist, pe care noi, ca niste fraieri ce suntem, l-am alungat din tara ca sa-l salvam pe Dragnea de puscarie, pe Tariceanu de judecata si pe altii, fiecare dupa stadiul unde a ajuns.

Degeaba a presarat PSD coji de banane pe pista

Imi permit sa compar triumful doamnei Laura Codruta Kovesi la castigarea postului de procuror sef european cu cel al marilor nostri campioni de pe celebrele podiumuri ale lumii.

Fireste, cu pastrarea proportiilor si cu deosebirea ca acestia din urma sunt totdeauna sustinuti, prin cuvintele de lauda ale demnitarilor nostri si prin incurajarea compatriotilor veniti adesea cu avionul tocmai pana in Australia, America sau oriunde e cazul pentru placerea de "a face galerie".

Este pentru prima data cand, in loc s-o incurajeze pe doamna Laura Codruta, potentatii nostri s-au zbatut de ceasul mortii sa-i puna piedica din mers sau, cum zic uneori sportivii, sa-i arunce o coaja de banana direct pe pista de alergari.

Coaja de banana si-a facut efectul numai partial, adica a pierdut ceva voturi pe criterii politicianiste, dar a castigat destule pe cele profesionale, suficiente ca sa castige concursul.

Fireste, manipulatorii de la Bucuresti scrasnesc din dinti, au cosmaruri si nu le vine sa creada ca, dupa ce au facut atata contra-galerie, s-au ales cu rezultate zero.

Acum, faptul s-a produs. Singurul lucru inteligent pe care l-ar putea face apologetii Puterii este sa lase "ciocu' jos": am pierdut si asta e. Dar ma intreb: vor avea ei destula barbatie sa procedeze astfel sau vor continua sa acuze Bruxelles-ul de politicianism?

Ma indoiesc in ce priveste partea asta, cu barbatia. Si nu din cauza orgoliului. Din cauza prostiei - iertati-mi temenul.

In acest moment, trebuie sa ai capul lui Dragnea, mintea lui Codrin Stefanescu, circumvolutiunile lui Tudorel si gandirea Vioricai, ca sa nu-ti recunoasti infrangerea.

Lipseste arta de a sti sa gestionezi esecul

Cu multi ani in urma, un fost presedinte al Frantei, intrebat despre atitudinea sa in fata esecurilor, a raspuns citand dintr-un slagar, lansat chiar atunci de cantaretul Charles Aznavour si care suna cam asa: "il faut savoir maitriser ta perte", adica in traducere libera: "trebuie sa stii sa-ti gestionezi pierderea". As traduce, si mai liber, prin "este o mare arta sa stii cum se gestioneaza esecul".

Politrucii nostri de frunte nu stiu. Daca stiau, nu taceau molcom, nu-i lasau pe altii, mai de al doilea rang, sa se pronunte. Luau personal taurul de coarne.

Dragnea insusi nu-si da seama cum pierde simpatii - si, fireste, voturi la viitoarele alegeri - urmare faptului ca se piteste de lume. Observa toata lumea ca imparatul este gol, ca sa citez din Andersen.

Imparatul gol a ajuns insa in aceasta incomoda postura din propria vina. Chiar daca nu are ce replica sa dea, tot mai bine e sa spuna ceva decat sa fi pronuntat acel "I can't. I don't speak english", pe care jurnalistii l-au taxat numaidecat.

In opinia mea, Liviu Dragnea ar fi avut de castigat in fata electoratului, daca s-ar fi prezentat sincer, deschis si fara ocolisurile poiliticianiste, care il caracterizeaza. Putea profita de ocazie, ca sa vorbeasca in urmatorul stil:

"Oricat de criticata este Laura Codruta Kovesi in tara, oricat este de acuzata pentru greselile sale, eu, Dragnea, nu pot trece peste aprecierile colegilor europeni si respect hotararea lor.

Am trimis o delegatie s-o intampine la aeroport, ca sa nu se simta singura si intristata, si ma voi apleca asupra avizului negativ al CSM privind revocarea sa, dar si asupra celor 20 puncte expuse de domnul Toader, in baza carora a fost revocata. Chiar ma intreb daca domnia sa n-a exagerat".

Funia a ajuns la par

Ar fi impuscat trei iepuri dintr-un foc. Primul - o asemenea declaratie este totdeauna primita cu bunavointa in randul populatiei si alegatorilor. Al doilea - ar fi fost un mesaj de conciliere spre liderii europeni care declarasera la Madrid ca nu mai cred nimic din ce spune Liviu Dragnea si care au ignorat-o pe doamna Dancila. Al treilea - ar fi fost punctul de pornire pentru stingerea nefericitului conflict cu magistratii, aflat in plina desfasurare in intreaga tara.

Ori nu l-a dus mintea domnului Dragnea la o asemenea abordare ori a prevalat pentru dansul orgoliul, ori a evitat sa se vada umilit in fata subordonatilor politici, cei care au jucat totul pe cartea Dragnea, ori poate este altceva care mie imi scapa.

Dar in faza actuala nimic nu este mai rau pentru PSD decat continuarea ciudatului razboi cu castigatoarea concursului european.

Asta apropie si mai mult funia de par si prevad ca rezultatele se vor cunoaste peste nici trei luni, la europarlamentare.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#Laura Codruta Kovesi revenire Bucuresti, #Laura Codruta Kovesi castigatoare, #Laura Codruta Kovesi procuror sef european , #Parchet European
Comentarii
Poza hello
hello
rank 5
Am inteles: psd mafia, funia si casa ! Dar cand vor fi spanzurati ?
Poza MosCraciun
MosCraciun
rank 5