Lazaroiu prevede dezertari individuale din PD-L

Vineri, 11 Martie 2011, ora 13:53
2367 citiri
Lazaroiu prevede dezertari individuale din PD-L

PD-L se va confrunta cu multe dezertari individuale, daca nu va creste in sondaje dupa Conventia Nationala din luna mai, considera consilierul prezidential Sebastian Lazaroiu. El estimeaza totusi ca partidul nu se va rupe.

"Riscul ca PD-L sa se rupa e foarte mic. Nu cred ca va pleca nimeni din partid in acest moment, dar dupa Congres, daca partidul nu va lua cea mai buna decizie pentru a se relansa si asta se va vedea in cateva luni in sondaje, atunci, da, e foarte probabil", spune consilierul prezidential la RFI.

El precizeaza insa ca nu va fi vorba de o rupere a partidului, ci de multe dezertari.

"Nu neaparat o rupere, nu va pleca o factiune, dar vor fi multe dezertari individuale, pentru ca asa se intampla inainte de alegeri in toate partidele, s-a vazut, e o boala grava a democratiei noastre", a subliniat Lazaroiu.

"Tine si de partide cum isi selecteaza membri, iar daca partidul nu va lua cea mai buna decizie la Congres si nu va creste in sondaje in urmatoarele luni, dupa Congres, atunci vom avea multe dezertari individuale", crede Sebastian Lazaroiu.

Pe de alta parte, consilierul prezidential considera ca un premier tehnocrat poate fi o solutie pentru aceasta perioada si vede posibil un scenariu in care seful Guvernului ar fi un independent, dar ministrii Cabinetului ar fi oameni politici.

Sebastian Lazaroiu vede posibila o combinatie de premier independent si ministri

politici.

"Noi totusi am trecut partea dificila a reformelor, care a impus si anumite masuri de austeritate, sigur, nu doar pentru a reforma structurile statului, ci si pentru a corecta dezechilibrele bugetare. Am depasit partea cea mai grea. Aici intr-adevar e nevoie intr-o asemenea perioada, cum am avut noi pana acum e nevoie de un premier politic, pentru ca trebuie sa tii solidara coalitia aflata la guvernare si nu e usor si asta o poate face doar un premier care are autoritate politica.

In perioada care urmeaza, lucrurile se vor desfasura mai lin, pentru ca marile hopuri au trecut si toata lumea se asteapta acum la o relansare a economiei, iesirea din recesiune si inceperea cresterii economice", spune consilierul prezidential.

Citeste mai multe despre Lazaroiu : Vor fi multe dezertari din PDL, daca nu va creste in sondaje pe RFI.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#Sebastian Lazaroiu dezertari PDL, #dezertari PDL cresteri sondaje , #consilier prezidential