Asociatii Basescu si Dragnea trezesc din nou #Rezistenta

Joi, 04 Mai 2017, ora 11:57
4512 citiri
Asociatii Basescu si Dragnea trezesc din nou #Rezistenta

Nu s-a schimbat nimic din ianuarie. PSD si noul sau aliat Traian Basescu merg inainte cu singurul obiectiv politic important - salvarea coruptilor.

Comisia Juridica din Senatul Romaniei a votat gratierea faptelor de coruptie. Persoanele condamnate pentru infractiuni de trafic de influenta, dare de mita si luare de mita pot fi gratiate. Acest amendament a fost facut la propunerea senatorilor Serban Nicolae, PSD, si Traian Basescu, PMP.

Cred ca PSD nu va renunta la agenda ascunsa si, probabil, vor fi din nou manifestatii de protest.

Poate nu toata lumea stie, dar din data de 31 ianuarie, in Piata Victoriei au fost mereu protestatari. Miscarea pornita impotriva Guvernului si a majoritatii parlamentare nu s-a stins. Cea mai importanta opozitie astazi nu e in Parlament, ci pe retelele sociale unde s-a creat un adevarat front de #Rezistenta impotriva asaltului dat de politicienii corupti.

Strategia aplicata de Liviu Dragnea e aceeasi - una de temporizare. Cand protestele se intetesc, face un pas inapoi si incepe o campanie de dezinformare dusa pe posturile TV partenere. Imediat cum spiritele se linistesc, incepe iar sa "legifereze" in favoarea coruptiei si a coruptilor.

E si acesta un mod de a face politica. Astepti ca opinia publica sa oboseasca pentru a-ti impune propria strategie.

Scamatorii cu legea gratierii

PSD nu are solutii magice de guvernare. Primeste semnale tot mai dure de la mediul de afaceri, nu are sustinerea clasei de mijloc si e tot mai aproape de declansarea unei crize economice, dar nu vrea sa renunte la lupta impotriva intereselor propriilor cetateni.

In opinia mea, Liviu Dragnea si partidul pe care-l conduce cauta noi modalitati de a deturna fonduri publice si nu unele de a creste calitatea vietii, de a dezvolta infrastructura sau de a moderniza economia.

Aproape ca e obositor sa mai vorbesti astazi despre nevoia de autostrazi. E rusinos ca nu avem drumuri, dar si mai rusinos e ca oamenii au fost mintiti. Li s-a spus ca PSD vine cu un program de guvernare care va schimba in bine viata romanilor, iar unii dintre acestia s-au trezit ca asista la tot felul de scamatorii pentru a fi modificate legile penale si pentru a fi salvati cei care au furat de au rupt in ultimii 27 de ani.

Din fericire, societatea romaneasca s-a trezit si reactioneaza. Si lui Traian Basescu, si lui Liviu Dragnea le va fi greu sa justifice adoptarea unui astfel de amendament la legea gratierii.

Traian Basescu nu mai are nimic de pierdut. Si-a sacrificat intreaga mostenire politica pentru a o salva pe Elena Udrea. A fost propria alegere, dar Liviu Dragnea este inca liderul PSD, mai are influenta la Guvern, e seful Camerei Deputatilor, incearca sa supravietuiasca politic, dar, in opinia mea, nu va reusi cu o astfel de strategie.

Si asta pentru ca Romania nu poate renunta la legislatia anticoruptie fara sa riste izolarea in interiorul Uniunii Europene. Priviti ce se intampla cu Viktor Orban, liderul populist al Ungariei, cum presiunea venita de la Bruxelles a inceput sa-i erodeze autoritatea.

Ungaria are o economie mai puternica decat cea a Romaniei si a fost, la inceputul anilor '90, un model de democratie pentru statele din centrul si estul Europei. Pentru Romania, o codasa intr-ale democratiei, va fi mult mai greu.

Asa ca Dragnea, Grindeanu, Basescu, Iordache, Dorneanu sunt prinsi intre ciocan si nicovala - fara fondurile de la Uniunea Europeana n-ar supravietui politic nici macar o zi, dar nici nu-i lasa frica de inchisoare sa transforme tara dintr-o patrie a hotilor intr-una in care domneste legea.

Eveniment Quarterly Report

Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii protestează față de măsurile luate de Guvern: ”Ar reprezenta piedici în calea accesului la tehnologii”
Partidul Verde-Verzii cere Guvernului să nu crească TVA pentru tehnologii verzi, pentru produse bio și pentru hrana animalelor de companie. ”Protestăm față de propunerea guvernului de...
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Dumitru Buzatu rămâne în arest preventiv. Curtea de Apel din Iași a respins contestația fostului președinte al CJ Vaslui
Curtea de Apel Iași a respins, vineri, 29 septembrie, solicitarea lui Dumitru Buzatu de a fi eliberat din arest preventiv.Sentința este definitivă. ”Respinge, ca fiind nefondată,...
#Basescu Dragnea legea gratierii, #Rezist Piata Victoriei, #coruptii gratiati parlament , #coruptie