Cătălin Drulă: "Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciună cap-coadă. USR refuză să-i amăgească pe pensionari"

Luni, 20 Noiembrie 2023, ora 20:34
1852 citiri
Cătălin Drulă: "Legea PSD-PNL a pensiilor este o minciună cap-coadă. USR refuză să-i amăgească pe pensionari"
Cătălin Drulă, președintele USR. FOTO Facebook/ Cătălin Drulă

Cătălin Drulă a anunţat că „USR nu a girat prin vot minciuna pe care PSD şi PNL o aruncă, din nou, în prag electoral pensionarilor din România”.

„USR susţine creşterea pensiilor şi doreşte un sistem de pensii echitabil, dar nu a votat o minciună, în urma căreia România va fi aruncată într-un haos bugetar şi toţi cetăţenii, inclusiv pensionarii, o vor duce mai rău decât astăzi”, mai arată comunicatul de presă al partidului.

„Legea votată astăzi este o minciună cap-coadă, pentru că asta s-au obişnuit să facă: să-i mintă pe pensionari şi să-i folosească în scop electoral ca o masă de manevră. De 30 de ani tratează pensionarii cu lipsă de respect. Bineînţeles, pensiile trebuie să fie la un nivel decent, dar pentru asta, în primul rând, trebuie o reducere a jafului de la stat, a cheltuielilor inutile, o reducere a pensiilor speciale. Mai trebuie ceva, fără de care niciun stat din lumea asta nu poate să crească veniturile cetăţenilor: creştere economică”, declară Cătălin Drulă, preşedintele USR.

Noua lege a pensiilor trebuia, conform jaloanelor din PNRR, să intre în vigoare la 31 martie 2023. Pentru că PSD şi PNL au făcut praf bugetul ţării au amânat intrarea ei în vigoare pentru 1 septembrie 2024, iar acum îi mint pe pensionari că au bani pentru a le acorda majorările promise.

Minciuna este dovedită, pe de o parte, de faptul că raportul Băncii Mondiale, pe baza căruia Guvernul Ciolacu spune că a făcut noua lege a pensiilor, nu este nici acum finalizat, după cum au recunoscut astăzi, în Comisia pentru muncă din Camera Deputaţilor, chiar reprezentanţii Ministerului Muncii. Pe de altă parte, minciuna reiese chiar din estimările Ministerului Finanţelor care a spus, negru pe alb, că impactul bugetar este nesustenabil şi că vor fi necesare măsuri suplimentare de creştere a veniturilor. Adică, noi majorări de taxe pentru mediul de afaceri şi populaţie.

Minciună cap-coadă este şi că noua lege a pensiilor ar elimina inechităţile, fapt sesizat, de altfel, şi de organizaţiile sindicale.

„Legea votată a avut un raport de circa 300 de pagini şi creează tot atâtea nedreptăţi. Părinţii noştri au dat statului un sfert din cât au câştigat în fiecare lună, timp de 30-35 de ani, cu speranţa – că încredere nu cred că mai are cineva – că statul se va comporta corect cu ei când vine vremea pensiei. La fel fac astăzi toţi angajaţii. Legea PSD-PNL votată astăzi, la care USR s-a opus, crează o nouă serie de nedreptăţi, pentru ambulanţieri, pentru pompieri civili, pentru cei care salvează vieţi pe munţi, pentru taţii văduvi şi exemplele pot continua”, precizează deputata USR Oana Ţoiu.

„Şi, de fapt, cea mai mare inechitate este că în continuare există pensii speciale pe care PSD şi PNL le-au salvat pentru cel puţin încă 40 de ani. USR doreşte creşterea pensiilor şi un sistem de pensii echitabil, dar spunem nu acestei minciuni legalizate şi a haosului bugetar pe care PSD şi PNL îl crează cu bună ştiinţă. Cel mai elocvent rezumat al acestei legi l-a făcut astăzi un parlamentar PSD, în Comisia pentru muncă: «E o tâmpenie, dar votăm oricum». Dedicat pensionarilor, semnat PSD”, afirmă deputatul USR Cristian Seidler.

Ministra Muncii Simona Bucura-Oprescu a declarat, la dezbaterile din plenul de luni al Camerei Deputaţilor, că acest proiect vine cu pensii care „reprezintă o formă de respect, atât pentru românii care au muncit, dar şi pentru românii care muncesc”. Deputaţii au adoptat proiectul de lege, votul fiind unul decizional.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 199 de voturi „pentru”, 39 „contra” şi 17 abţineri, a anunţat vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, social-democratul Daniel Suciu.

Eveniment Quarterly Report

Bătălia pentru pensii s-a încheiat. Războiul continuă!
Bătălia pentru pensii s-a încheiat. Războiul continuă!
Nu a trecut bine furtuna iscată de votul în Parlament al legii pensiilor publice, că am intrat, fără să vrem, dar siliți de marea coaliție, într-un alt scandal, respectiv, de când se va...
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Ce spune Nicușor Dan despre o eventuală candidatură la președinție: ”Nu îmi este frică de nimeni”
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a vorbit vineri seară, 8 decembrie, despre alegerile din 2024. Edilul a declarat că principalul său contracandidat la alegerile locale din 2024 va...
#legea pensiilor, #USR PSD sabotaj fara penali , #legea pensiilor