Campanie de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețele dintr-un oraș din România: ”Vorbim despre sănătatea noastră”

Miercuri, 05 Iulie 2023, ora 18:59
2191 citiri
Campanie de strângere de semnături pentru testarea legumelor în piețele dintr-un oraș din România: ”Vorbim despre sănătatea noastră”
Piață de legume și fructe FOTO Pixabay

Reprezentanţii PNL Buzău au demarat miercuri, 5 iulie, o campanie de strângere de semnături pentru a determina Primăria şi Consiliul Local Buzău să introducă testarea legumelor în pieţele din oraş.

Ideea liberalilor din Buzău a apărut după ce mai mulţi legumicultori din judeţ au fost descoperiţi utilizând substanţe chimice neconforme pentru a grăbi coacerea produselor agricole de sezon.

La momentul iscării scandalului care a adus la Buzău inclusiv Corpul de control al ministrului Agriculturii, senatorul Vlad Pufu a lansat o astfel de petiţie în mediul online, petiţie care a adunat de la începutul lunii aprilie aproximativ 300 de semnături.

Liberalii din Buzău au amplasat, miercuri, două corturi în vecinătatea a două pieţe de cartier, iar de luni vor să meargă să strângă astfel de semnături din uşă în uşă.

”Dăm start astăzi campaniei noastre pentru strângere de semnături pentru testarea legumelor în pieţe. Avem deja în mediul online o astfel de campanie pentru conştientizarea decidenţilor locali şi a domnului primar Toma care a strâns aproximativ 300 de semnături. Astăzi demarăm această campanie prin corturile amplasate în municipiul Buzău şi de luni vom începe şi «door to door» prin reprezentanţi zonali”, au anunţat liberalii din Buzău.

Aceştia afirmă că au văzut o reticenţă la ultima şedinţă de Consiliu Local în a introduce aceste teste şi o reticenţă a primarului Constantin Toma, care a catalogat iniţiativa drept una populistă.

”Nu este populistă! Vorbim despre sănătatea noastră, a buzoienilor şi a românilor, iar despre sănătate trebuie să vorbim cu maximă maturitate. În toamnă, vrem să îl determinăm pe domnul primar, în baza acestor semnături, să introducă acest tip de testare. Soluţia trebuie să o găsească dânsul, nu venim să îi dăm noi soluţiile, dar să nu uităm că avem la Buzău Banca de Gene acolo unde activează reputaţi specialişti care cred că trebuie puşi la treabă să identifice împreună cu Primăria soluţii ce pot fi puse în aplicare”, a afirmat senatorul liberal Vlad Pufu, preşedinte al organizaţiei municipale a PNL Buzău.

Prezent la startul campaniei organizaţiei municipale, deputatul buzoian Gabriel Avramescu, preşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Buzău, a declarat că tocmai în momentul în care se discută despre reducerea preţului la unele alimente de bază ar trebui luată în discuţie şi calitatea alimentelor ce ajung pe mesele românilor.

”Este o problemă de interes, mai ales acum când se vorbeşte despre tot felul de facilităţi ce trebuie introduse, de reducere a preţului la alimente de bază şi tocmai de aceea cred că în acest moment trebuie să vorbim şi despre calitatea a ceea ce punem pe masă. Tocmai de aceea suntem cu toţii aici să sprijinim această iniţiativă care nu este singulară şi sunt oraşe care fac deja aceste testări şi ne dorim ca în pieţe producătorii adevăraţi să aibă prioritate şi mai puţin cei care sub umbrela «producătorului agricol» vin şi vând kiwi, banane, portocale sau alte produse «tradiţionale» buzoiene”, a declarat preşedintele PNL Buzău, Gabriel Avrămescu.

La rândul său, prefectul judeţului Buzău, Daniel Ţiclea a declarat că susţine iniţiativa liberalilor buzoieni şi că aceasta nu ar trebui sub nicio formă să îi sperie pe cei corecţi şi care nu au nimic de ascuns, fie că este vorba de producători sau de autorităţi.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
”Îi cerem public demisia!”. Reacție la declarația hazardată a lui Marcel Ciolacu: ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 25 aprilie, într-o conferință de presă la Timișoara că ”Buzăul nu e în Moldova și vă rog frumos să nu mă jigniți”. Afirmația...
#legume piata, #Buzau, #testare, #substante chimice , #stiri sociale