UPDATE George Simion și Diana Șoșoacă huiduiți la protestul transportatorilor: ”Nu știți voi ce înseamnă să n-ai bani de motorină”. Reacția ministrului de Interne VIDEO

Joi, 11 Ianuarie 2024, ora 21:04
8366 citiri
UPDATE George Simion și Diana Șoșoacă huiduiți la protestul transportatorilor: ”Nu știți voi ce înseamnă să n-ai bani de motorină”. Reacția ministrului de Interne VIDEO
Imagine de la proteste FOTO / Facebook Rodica Pascu

George Simion și Diana Șoșoacă au mers la protestele fermierilor și transportatorilor la Chiajna, unde au fost huiduiți. Prefectul Bucureștiului vorbește de ”deturnare politică” a manifestației. Ministrul de Interne susține că protestatarii ”nu vor intra în Capitală”.

UPDATE 22:56 Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat, joi seară, că, că a autorizat toate protestele, inclusiv pe cele împotriva sa, însă nu a fost consultat nici oficial, nici neoficial în legătură cu cel al fermierilor şi transportatorilor.

UPDATE 22.30 Reacții ale manifestanților legat de prezența lui Simion și Șoșoacă la protest:

”Unde ai fost până azi când ne-a fost greu? Ai venit acu când ai văzut toți fermierii. Trebuia să fii aici de la început, nu după voturi”

”Tu ești acolo să salvezi restaurantele pe Herăstrău, nu aicea! Lasă-ne pe noi. (...)Nu știți voi ce înseamnă să n-ai bani de motorină, să te gândești nopțile cu achiți p-aia din aia. Nu știți voi!”.

UPDATE 21.25 Protestele fermierilor şi transportatorilor sunt deturnate politic, nu este momentul "ca anumite revendicări să fie instrumentate de un partid extremist", a declarat prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, după ce preşedintele AUR, George Simion, a ajuns, joi seara, la Chiajna, unde se află fermierii şi transportatorii care vor să protesteze în Bucureşti.

"Îmi pare rău să văd că protestele (...) sunt deturnate politic, pentru că nu cred că este momentul ca anumite nemulţumiri şi anumite revendicări să fie instrumentate politic de un partid extremist", a spus Rareş Hopincă la Digi 24.

Întrebat ce părere are referitor la faptul că George Simion a spus că sunt prea multe forţe de ordine, prefectul Hopincă a afirmat că acestea îşi fac datoria, pentru că trebuie să menţină un climat de ordine publică în Capitală.

Rareş Hopincă a menţionat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituţie şi apărat de statul român, dar toată lumea trebuie să respecte legea şi a punctat că este nevoie de obţinerea unei autorizaţii, sens în care trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

George Simion și Diana Șoșoacă au fost huiduiți de protestatari, joi seară, la Chiajna: ”Tu ai venit la voturi acum”, ”Unde erai când ne era greu?”, ”Nu ne fura protestul”, ”Simion, lasă-ne protestul”, ”Simion, acasă!”, au strigat protestatarii, conform g4media.

Știre inițială

Preşedintele AUR, George Simion, a ajuns, joi seară, la Chiajna, unde se află fermierii şi transportatorii care vor să protesteze în Bucureşti. Acesta discută cu reprezentanţii protestatarilor.

Şi prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a discutat, joi seară, cu fermierii protestatari din ţară, ajunşi la Chiajna, pe care i-a îndemnat să alcătuiască o delegaţie pentru a dezbate soluţii la problemele lor.

Protestatarii încearcă să ajungă la Bucureşti cu maşini agricole şi de transport, fiind opriţi de Poliţie la Chiajna.

Liderul AUR a susţinut că forţele de ordine au comis un abuz prin blocarea transportatorilor în Chiajna, precizând că este dreptul oamenilor de a protesta.

"Sunt deputat al României, de ce îi blocaţi? Aşa aţi primit ordine de la Ciolacu şi de la Predoiu, de la ministrul vostru de Interne? Să vă fie ruşine. E dreptul lor de a protesta, s-au mai organizat proteste cu transportatori, s-au mai organizat proteste cu tractoare. O să fim şi în Piaţa Victoriei, în momentul ăsta s-a comis un abuz, oamenii sunt blocaţi şi nu sunt lăsaţi să protesteze. Sunt aici să mă asigur că Jandarmeria îi lasă să treacă şi nu îi legitimează pe cei din Piaţa Victoriei. O să mă asigur că o să-i lăsaţi cu autovehiculele cu care au venit", a afirmat Simion.

Reacția șefului MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seara, legat de protestul transportatorilor şi fermierilor, care au fost opriţi să intre în Bucureşti, că forţele de ordine "nu fac altceva decât să respecte legea". Demnitarul susține că protestatarii ”nu vor intra în Capitală”.

”Eu le mulţumesc celor care o fac cu promptitudine, cu fermitate, dar şi cu tact, în acelaşi timp. Situaţia, după cum vedeţi, este sub control. (...) Mă bucur că nu s-au făcut forţări iraţionale, să spunem aşa, şi că lucrurile nu au derapat şi aş face şi un apel la toţi cei care protestează, să rămână în litera şi în cadrul legii, în spiritul legii”, a declarat Predoiu, potrivit news.ro.

Ministrul a precizat că, deşi s-a încercat de câteva ori pătrunderea în Capitală, acest lucru nu s-a întâmplat. Oficialul a mai explicat că protestatarii ar trebui să aibă autorizaţie pentru a ajunge în Capitală.

”Trebuie să aibă autorizaţie de zonă aici. Sunt două tipuri de autorizaţii. Autorizaţia de a circula într-o anumită zonă şi o autorizaţie pentru un protest. Au fost situaţii în care astfel de maşini de mare tonaj, de mare gabarit, au avut astfel de autorizaţii şi au pătruns până în mijlocul oraşului, dar pe baza unui act legal emis. Nu e cazul acum şi de aceea nu vor intra în oraş, dacă nu îşi vor obţine autorizaţia”, a mai afirmat ministrul de Interne.

Acesta s-a referit şi la situaţia în care un tractor era să dea peste un poliţist.

”Am fost informat. Este, într-adevăr, un caz punctual, un exces periculos, de aceea fac din nou apel la cei care îşi exprimă, mă rog, nemulţumirea, cererile, în acest fel, să nu calce legea, să nu pună în pericol poliţiştii, jandarmii, alţi cetăţeni. Au şi dânşii drepturi, inclusiv la integritate fizică. Înţeleg că riscul face parte din meseria de Poliţie, şi de jandarmi, şi de pompieri salvatori, şi poliţist de frontieră, şi aşa mai departe, dar este condamnabil când acest risc este produs în mod voit de către un alt cetăţean, care se bucură şi dânsul de protecţia Poliţiei atunci când are nevoie de ea şi de a celorlalte arme din Ministerul de Interne”, a mai declarat șeful MAI, conform sursei citate.

Predoiu a fost întrebat şi despre prezenţa liderului AUR la protest şi a afirmat: ”E clar că politizează toată această mişcare şi cred că face deservicii, chiar celor care au ieşit să-şi exprime aceste solicitări. Fără îndoială. În rest, nu ştiu. Înţeleg că dânsul se erijează şi în specialist în forţe de ordine şi în probleme ale transportatorilor şi aşa mai departe”.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţi ai unor asociaţii ale transportatorilor, discuţiile urmând să continue miercurea viitoare.

Șoșoacă la proteste

Și senatoarea Diana Şoşoacă a luar parte, joi seară, la proteste.

Aceasta a încercat să îi convingă pe reprezentanţii forţelor de ordine să permită protestatarilor să-şi continue drumul către Bucureşti.

Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Protest la Agenția Națională pentru Sport. Ce revendică sindicaliștii
Sindicatul Naţional Tineret şi Sport organizează, marţi, un miting de protest la Agenţia Naţională pentru Sport. Sindicatul precizează că scopul acestei adunări publice îl constituie...
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Reacția președintelui SUA după ce studenți pro palestinieni de la Universitatea Columbia cer ruperea legăturilor financiare cu Israelul
Preşedintele american Joe Biden a afirmat duminicp, 21 aprilie, că antisemitismul "nu-şi are locul" în campusurile universitare, într-un moment în care studenţi propalestinieni de la...
#liderul aur, #George Simion, #protest, #fermieri, #chiajna , #proteste