Ce risca femeile care isi aleg un sot mai in varsta decat ele

Sambata, 21 Aprilie 2012, ora 23:40
7270 citiri
Ce risca femeile care isi aleg un sot mai in varsta decat ele
Foto: guliver photos

Aproape 40% dintre femeile care isi aleg ca partener de viata un barbat mai in varsta decat ele isi risca cariera, conform unui nou studiu al Universitatii Regale din Belfast.

Reprezentantele sexului slab, care isi leaga viata de un barbat mai in varsta cu 5-10 ani decat ele, isi risca in primul rand cariera, pentru a se dedica gospodariei, scrie Actualno

Studiul, efectuat in Irlanda de Nord, mai arata ca cuplurile in care barbatii au varste cuprinse intre 40-55 ani, iar femeile intre 30-35 ani, de obicei, ajung sa se dezintegreze ca urmare a mortii unuia dintre parteneri. In afara de asta, 47% dintre femeile al caror sot este mai in varsta decat ele isi sacrifica cariera si se dedica vietii de gospodina.

La cercetarea sociologica au participat cupluri, unde diferenta medie de varsta intre parteneri a fost de 5 ani. Rezultatele mai arata ca femeile sunt mult mai puternice din punct de vedere al sanatatii si de aceea se intampla, frecvent, sa fie puse in situatia de a-si ingriji partenerul aflat in dificultate.

Cauza, conform autorilor studiului, sta in faptul ca barbatii sunt fumatori mai inraiti decat femeile, precum si consumatori constanti de alcool.

#cupluri diferente varsta, #femei cupluri barbati, #studiu diferente varsta cupluri , #femei