Tehnica infailibila prin care poti obtine tot ce vrei

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 13:53
3015 citiri
Tehnica infailibila prin care poti obtine tot ce vrei
Foto: Mediste.fr

Este mult mai usor sa obtii serviciile unei persoane daca ai o privire amenintatoare, este concluzia unui studiu recent.

Aveti nevoie de un serviciu? Uitati de zambetul binevoitor si optati, mai degraba, pentru o privire amenintatoare, anunta Medisite.fr.

Potrivit unui studiu aparut in publicatia "Journal Psychological Science", oamenii au tendinta de a ceda cererilor unei persoane daca aceasta face ochii mari. Pentru a ajunge la aceasta concluzie, cercetatorii au cerut celor 870 de voluntari sa participe la o simulare de negociere.

Scenariul? Voluntarii urmau sa imparta 15 euro intre doua persoane. Pentru fiecare caz, exista un negociator si un concurent.

Fiecare negociator avea posibilitatea sa aleaga intre a-i propune celuilalt jumatate-jumatate sau de a-i oferi acestuia doar 20% din suma.

Inainte, toti voluntarii au urmarit imagini cu adversarii respectivi. Pentru unii, negociatorul avea un chip neutru, iar pentru altii, o privire rautacioasa.

Rezultatul? Atunci cand imaginile aratau un chip amenintator, concurentii aveau tendinta de a le lasa cu usurinta adversarului 70% din suma. In ceea ce priveste impartirea echitabila a sumei, interlocutorul nu este impresionat de fetele normale sau enervate ale celuilalt.

#negociere studiu, #studiu tehnice negociere, #tehnici negociere , #femei