10 chipuri cu adevarat memorabile (Galerie foto)

Marti, 03 Ianuarie 2012, ora 08:16
10588 citiri
10 chipuri cu adevarat memorabile (Galerie foto)

Frumusetea conventionala, aproape de perfectiune, aproape ca nu mai mira pe nimeni. Cu totul altfel stau lucrurile in cazul chipurilor care sparg tiparele, care raman in memorie datorita unor trasaturi inedite, care le fac speciale.

Pe acesti oameni nu te plictisesti privindu-i, descoperind mereu cate ceva. Iata cateva exemple de asemenea chipuri, sugerate de Msn:

A jucat in filme precum Of Human Bondage si All About Eve, avand niste ochi de o expresivitate nemaintalnita. Bette Davis nu avea doar ochii mari, ci privirea ei albastra, patrunzatoare, de o culoare cum nu se mai vazuse, uimea pe oricine. Dupa cum explica antropologul Helen Fisher, tot ce este nou si nemaivazut ramane in memoria oamenilor, de aceea nicio persoana care o vedea pe Bette nu o putea uita.

Giulietta Masina, supranumita si "femeia Chaplin", a fost sotia si muza regizorului italian Federico Fellini. Ochii ei erau extrem de expresivi, putand mima de minune orice emotie, de la fericire la furie, tristete, uimire sau dezgust.

Fosta Catwoman Eartha Kitt, cu orgini africane, europene, dar si cu sange de indian Cherokee, seamana intr-adevar cu o pisica, cu ochii ei usor departati, mari si maxilarul puternic. Expresia fetei ei variaza de la inocenta la senzualitate si siretenie, captand privirile tuturor.

In loc sa faca ceva pentru a-si aranja sprancenele prea stufoase, pictorita Frida Kahlo si le-a pus si mai mult in valoare, dand chipului ei o nota de unicitate, dar si de neconventional si intrigant. Antropologul Helen Fisher este de parere ca fata ei era perfect simetrica, un alt indice de necombatut al frumusetii.

Si Rooney Mara, care a jucat in The Girl With the Dragon Tattoo, se opune frumusetii clasice. Ea a ales sa-si poarte parul intr-un mod deosebit, foarte scurt, cu taieturi drepte. Se alatura astfel delicatetea trasaturilor feminine cu masculinitatea (sugerata de taieturile drepte), combinatia rezultata fiind cat se pate de interesanta.

Muza lui Andy Warhol, Grace Jones uimeste prin figura ei androgina, caci exista clar o contopire egala a trasaturilor feminine cu cele masculine. Chipul ei nu poate fi citit si inteles in totalitate, fapt care il face sa fie si mai naucitor.

O alta frumusete androgina a anilor '90, supermodelul Kristen McMenamy a gustat pe deplin din gloria celebritatii, alaturi de Cindy Crawford si Claudia Schiffer. Fruntea lata si pometii proeminenti indica un nivel ridicat de testosteron, pe cand buzele generoase arata cantitatea mare de estrogen, hormonul sexualitatii feminine, dupa cum explica Fisher.

Cu parul blond, pielea exrem de deschisa la culoare, sprancenele aproape inexistente si trasaturile taioase, ascutite, Tilda Swinton este cu siguranta o figura ce nu se poate uita usor. Desi si ea are trasaturi ce pot fi considerate masculine, ochii ei blanzi denota caldura, una tipic feminina.

Cu fruntea lata, ochii mari, modelul Lily Cole seamana izbitor de mult cu o papusa. Trasaturile ei, asemenatoare copiilor - ochi mari si linii delicate ale fetei - cer parca protectie. Totusi, chipul indica foarte mult estrogen, ceea ce face ca modelul sa fie unul foarte feminin.

Si Sofia Coppola are trasaturi ce pot fi considerate masculine, insa pana la buze, care sunt, dimpotriva, pline si sexy.

Unul dintre cele mai mari staruri ale Italiei in anii '60, actrita Monica Vitti credea despre ea ca este "un pic urata". Unicitatea trasaturilor ei, insa, ii confera o expresivitate care i-a atras milioane de admiratori.

Chiar Anjelica Huston declara, la un moment dat, ca si-a auzit parintii vorbind despre ea, cand era mica, acestia spunand ca nu va fi niciodata vreo mare frumusete. Aceasta, atunci ca si acum, si-a spus ca va face singura in asa fel incat sa fie frumoasa, daca natura nu a inzestrat-o prea mult. Iar daca nu va reusi, se va gandi la ea ca si cum ar fi frumoasa.

Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Burduja, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Îl provoc pe Nicuşor Dan la o dezbatere. Vreau să văd dacă are curajul să se lupte cu mine” VIDEO
Liderul PNL Bucureşti, Sebastian Burduja şi-a depus, sâmbătă, 27 aprilie, candidatura la Primăria Capitalei, şi a declarat cu acest prilej că îl provoacă pe actualul primar la o dezbatere...
#femei frumoase, #femei deosebite, #femei interesante, #chipuri intrigante, #frumusete neconventionala , #frumusete