Ce dezvaluie corpul tau despre tine

Duminica, 17 Ianuarie 2010, ora 11:01
18000 citiri
Ce dezvaluie corpul tau despre tine
Foto: Andrew Crawley

Buzele carnoase te fac sa pari mai tanar in timp ce urechile mari sunt un semn ca natura te-a inzestrat cu calitatile necesare pentru a trai mai mult si pentru a fi mai sanatos decat ceilalti. Asa sa fie?

Zeci de studii realizate in ultimele decenii de cercetatori curiosi din intreaga lume au fost puse cap la cap de jurnalistii de la Daily Mirror in incercarea de a descifra legatura intre dimensiunile diverselor parti ale corpului uman si reusitele sau nereusitele persoanei respective.

Rezultatul va este prezentat mai joi, chiar daca va recomandam sa fiti circumspecti. Pentru multe dintre afirmatii exista si explicatii stiintifice, altele sunt pure speculatii.

Inaltimea

Un studiu realizat de Universitatea Nationala din Australia arata ca, in general, oamenii inalti castiga mai bine decat cei scunzi. In plus, alte cercetari arata ca esti cu atat mai fericit cu cat esti mai inalt. Barbatii cu inaltimea peste medie au mai multe iubite pe parcursul vierii si fac mai multi copii decat ceilalti. O explicatie posibila? Sunt mai atragatori pentru sexul opus si mai cautati pentru ... reproducere.

In schimb, cercetatorii spanioli si cei olandezi au descoperit ca persoanele scunde sunt mult mai predispuse la gelozie. Normal....

Fata

Forma fetei unui barbat poate spune de la sine ce tip de femei va atrage. Cei care au fata patrata, ca de exemplu George Clooney, sunt considerati mai sexy si mai provocatori, fiind preferati pentru intalniri amoroase si relatii de scurta durata. In schimb, femeile ii ocolesc atunci cand isi cauta un partener pe viata.

Capul

Cu sau fara cercetari stiintifice, oamenii ii percep dintotdeauna pe cei care au capul mare ca fiind mai inteligenti decat restul. Psihologii de la Universitatea de Vest din Ontario, Canada, sustin ca masuratorile facute de ei raportate la chestionarele aplicate, au dezvaluit faptul ca cei care au capul mare dar tuguiat nu sunt nici pe departe inteligenti, dimpotriva.

Degetele

Daca ar fi sa ne luam dupa cercetatorii de la Universitatea din Bath, nu am avea nevoie de prea multe teste de inteligenta pentru a ne da seama de capacitatile intelectuale ale unei persoane. Tot ce ar trebui sa facem ar fi sa ne uitam la degetele de la mana ale acesteia.

Cele mai importante concluzii trase de cercetatorii britanici sunt: barbatii care au aratatorul mai scurt decat inelarul sunt foarte buni la matematica in timp ce, la femei situatia este un pic diferita, cele mai inteligente avand aceste doua degete de marime egala. Asa ca, priviti-va degetele cu atentie, poate primiti o confirmare neasteptata a calitatilor dumneavoastra intelectuale, cine stie...

Buzele

O gura plina, cu buze carnoase, va reduce varsta cu cativa ani. Pentru acest caz particular exista si o explicatie stiintifica, pe care o sustine cu tarie Davin Gunn, cercetator la compania Unilever. Acesta spune ca buzele oamenilor sunt mai carnoase pana la varsta de 30 de ani, dupa care incep, din diverse motive, sa se subtieze. Fericitele doamne pe care natura le-a inzestrat cu buze pline, chiar si la 60 de ani par mult mai tinere decat sunt.

Ochii

Joanna Rowe, cercetator la Universitatea din Louisville, afirma cu tarie ca cei mai inteligenti oameni ai acestei planete au, de regula, ochi albastri. In schimb, cei cu ochii caprui obtin rezultate mai bune in tot ceea ce isi propun sa faca, motiv pentru care exceleaza in sport.

Studiul ei mai ajunge si la concluzia ca oamenii cu ochii deschisi la culoare sunt mai buni strategi.

Urechile

Despre urechi nu exista cercetari recente demne de luat in seama dar inteleptii din China antica sustineau ca cei care au urechile mai mari sunt mai destepti decat media si ca vor fi mai sanatosi si vor trai mai mult decat ceilalti.

Nasul

Nasul drept, roman, este vazut si el ca un semn de inteligenta. De asemenea, o femeie care avea nasul subtire era perceputa de stramosii nostri ca fiind buna la suflet si isteata.

Pa de alta parte, o femeie cu nasul carn era considerata automat vicleana, rautacioasa dar foarte senzuala.

Soldurile

O femeie cu solduri late este mai dorita de barbati. Si de data aceasta exista o explicatie, care se perpetueaza din perioada ancestrala. O femeie cu bazinul mare este perceputa de barbati ca fiind mult mai capabila de a duce la bun sfarsit sarcina si de a aduce pe lume multi copii sanatosi.

Parul de pe corp

Mai multi cercetatori din Illinois au constatat ca barbatii parosi sunt mai inteligenti decat ceilalti. Mai precis, 50% dintre barbatii cu IQ ridicat testati aveau corpul acoperit cu par din belsug, comparativ cu doar 10 procente inregistrate in randul celor obisnuiti.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#dimensiuni corp, #buze mari, #degete lungi noroc , #intalniri