Cum sa te asiguri ca vei avea un copil de succes

Joi, 12 Noiembrie 2009, ora 18:35
3642 citiri
Cum sa te asiguri ca vei avea un copil de succes

Cea mai "sanatoasa" dragoste parinteasca este cea la adapostul careia copilul este invatat sa respecte regulile si sa fie disciplinat si responsabil.

Un studiu realizat de organizatia non-guvernamentala britanica Left-wing arata ca reteta succesului in viata pentru copiii nostri contine doua ingrediente absolut necesare: caldura familiei si disciplina, scrie Daily Mail.

Aceasta combinatie duce la dezvoltarea unor aptitudini speciale si a unor deprinderi temeinice care le vor fi de mare folos mai tarziu, cand vor trebui sa se integreze in societate.

Mai mult, studiul arata ca daca un copil este iubit de catre parinti si este ajutat de acestia sa inteleaga si sa respecte regulile dupa care se ghideaza societatea, sansele lui de a obtine satisfactii mai tarziu, atat pe plan personal cat si profesional, cresc considerabil, indiferent daca familia respectiva este saraca sau bogata.

Cercetarea a fost realizata pe 9.000 de familii si s-a intins pe o perioada de 9 ani. Ea a scos la iveala influenta hotaratoare pe care o are viata de familie asupra reusitei in viata a unui copil.

Astfel, s-a constatat ca tinerii proveniti din familii bine inchegate, in care relatiile se bazeaza pe respect si afectiune, au de doua ori mai multe sanse de a se clasa printre primii 20% la scoala.

In acelasi timp, copiii care sunt crescuti de un singur parinte sau care au un parinte vitreg risca de trei ori mai mult decat ceilalti sa inregistreze rezultate foarte proaste la scoala si sa se pozitioneze in randul celor 20% cei mai slabi elevi.

Jen Lexmond si Richard Reeves, autorii studiului, afirma ca au identificat trei caracteristici extrem de importante care trebuie sa ii fie transmise unui copil de catre parintii sai pentru a-i creste sansele de a se bucura de succes in viata.

Acestea sunt: sarguinta, mai precis capacitatea de a respecta anumite sarcini si de a le duce la bun sfarsit, apoi auto-controlul, adica puterea de a rezista tentatiilor si de a-si tine sub control reactiile, iar in cel de-al treilea rand empatia si dragostea fata de cei din jur.

"Cea mai mare importanta o are NU starea materiala, asa cum cred multi, ci 'calitatea parintilor'. Un parinte increzator in puterile sale, dornic sa realizeze ceva in viata, bun coechipier, sociabil, si cu simtul umorului ii va transmite copilului sau, in cele mai multe cazuri, aceste calitati care il vor ajuta foarte mult in viata", se mai arata in studiul citat.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#relatii parinti copii, #dragoste parinteasca, #disciplina copii , #intalniri