Cum sa-ti alegi parfumul potrivit

Sambata, 30 Mai 2009, ora 13:06
4502 citiri
Cum sa-ti alegi parfumul potrivit
Foto: Self.com

Cuvantul parfum provine din latinescul "per fumus", care inseamna "in intregime fum". Primul tip de parfum a fost tamaia, descoperita in urma cu 4000 de ani de catre mesopotamieni.

In antichitate, lemnul si rasinile erau inmuiate in apa si ulei si astfel era obtinut parfumul. Mai tarziu, francezii au denumit parfumul ca fiind mirosul placut al arderii tamaii.

Inca din cele mai vechi timpuri, parfumul a fost considerat un simbol al civilizatiei, nobletii, un lux necesar ales cu grija, pentru a se potrivi fiecarui tip de personalitate, informeaza Beauty&The Bath.

Parfumul completeaza stilul unei persoane, iar alegerea corecta poate fi considerata chiar un compliment. Unele persoane isi aleg parfumul in functie de stare, iar altele isi pastreaza un unic parfum care corespunde perfect stilului lor.

Parfumul floral

Producatorii de parfumuri cred ca muzica joaca un rol foarte important in alegerea parfumului potrivit. Tipul de muzica ascultat, culorile preferate si hobby-urile definesc cel mai bine stilul unei persoane.

Tocmai de aceea, persoanele care prefera muzica clasica, vacantele in mediile rurale, linistea si plimbarile in aer liber, prefera, cel mai adesea, aromele florale, discrete, feminine.

Parfumul de fructe si plante

Femeile care asculta muzica rock, prefera culoarea galben si opteaza mai mult pentru o zi de relaxare la bazin decat pentru miscarea in aer liber, prefera parfumul de fructe.

Persoanele care aleg parfumurile din plante, proaspete si intense prefera culoarea verde. Aceste arome se potrivesc femeilor active, lipsite de prejudecati si deschise intotdeauna la nou.

Parfumurile orientale

Aromele de vanilie, mosc sau chihlimbar definesc pasiunea, puterea si frumusetea. Persoanele care aleg aceste parfumuri prefera muzica jazz, destinatiile exotice de vacanta iar culoarea lor preferata este violetul.

Parfumurile orientale se potrivesc personalitatilor puternice, care traiesc intens fiecare moment. Femeile care aleg aceste arome sunt sexy, atragatoare si iubesc aventura.

Aromele lemnoase

Sunt preferatele persoanelor care iubesc marea, culoarea albastru si noptile lungi de distractie.

Producatorii de parfumuri cred ca persoanele care aleg aceste arome sunt cele care prefera mancarea condimentata la malul marii.

Parfumul delicat

Stilul sportiv se potriveste perfect cu parfumul delicat si discret. In general, aceste persoane isi aleg parfumul in functie de imaginea pe care vor sa si-o creeze.

Persoanele rabdatoare, care isi construiesc atent imaginea si vor sa iasa in evidenta prin discretie si eleganta, aleg parfumurile delicate. Ele definesc prospetimea, pofta de viata si delicatetea.

Parfumurile senzuale

Personalitatile puternice aleg intotdeauna parfumurile senzuale, care inseamna putere, vointa si curaj. Sunt optimiste, intotdeauna isi stabilesc scopuri inalte si reusesc sa le indeplineasca.

Parfumurile senzuale se potrivesc persoanelor sociabile, cu mult farmec si sex appeal. Sunt intotdeauna deschise spre nou, inovatie si cunoastere.

Expertul in parfumuri R.W. Moncrieff crede ca alegerea parfumului este strans legata de viata sociala si relatiile cu cei din jur. Tocmai de aceea, introvertitii isi aleg cu mult mai multa grija parfumul decat extrovertitii.

Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Cum se votează cu urna mobilă. BEC a stabilit regulile pentru alegeri
Biroul Electoral Central a stabilit, vineri, 26 aprilie, măsurile pentru exercitarea dreptului de vot prin intermediul urnei speciale la alegerile din data de 9 iunie, menţionând, între altele,...
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
#parfum personalitate, #alegere parfum stil , #intalniri