Dragnea: Parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile Bucurestiului

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 15:40
3684 citiri
Dragnea: Parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile Bucurestiului
Foto: Ziare.com

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, ca il ingrijoreaza fenomenul imigrantior, precizand ca, dupa ceea ce a vazut in vizita pe care a facut-o in Ungaria, vineri, "parca" nu isi doreste sa vada mii de imigranti pe strazile din Bucuresti.

Presedintele interimar al PSD Liviu Dragnea a declarat, luni, la finalul sedintei BPN, ca fenomenul migratiei a devenit din ce in ce mai acut si ca se discuta din ce in ce mai mult si in Europa si, firesc, in Romania.

Dragnea a povestit ca, vineri, a fost in Ungaria si a observat comportamentul unora dintre refugiati, despre care a declarat ca este "ciudat".

"Am vazut cum cateva mii de oameni s-au organizat in cateva minute si au decis sa plece in mars de acolo pe strazile Budapestei si parca nu as vrea sa vad mii de imigranti pe strazile Bucurestiului", a aratat Dragnea, adaugand ca "plecand de la acesta constatare" fenomenul l-a ingrijorat foarte mult.

"Cred ca este normal sa cer, atat cat pot eu, tuturor institutiilor statului ca intr-un termen rezonabil, rezonabil insemnand rapid, ca Romania sa aiba o analiza foarte serioasa asupra capacitatii de a primi sau nu imigranti, cati imigranti poate primi in conditii decente", a precizat Dragnea.

Dragnea a fost la imigrantii din Budapesta: Mi s-a parut ciudat ca sunt foarte bine organizati

In acelasi context, Dragnea a precizat ca trebuie gandit serios ce capacitate are Romania de a primi imigranti si ca trebuie sa existe puterea de negociere de a obtine "autoritate asupra tranzitului".

"Nu este foarte simplu sa campezi mii de refugiati in Romania trebuie sa te gandesti serios daca din punct de vedere a asigurarii medicale suntem pregatiti pentru un numar de..., daca avem capacitatea organizatorica si administrativa de a-i putea caza pe toti cei care ar putea sa vina si in conditii de iarna, de a le asigura hrana in conditii decente", a adaugat Dragnea.

Victor Ponta a declarat ca sedinta CSAT in care se va discuta despre criza refugiatilor va avea loc, cel mai probabil, saptamana viitoare, cand se va decide asupra cotei de refugiati, adaugand ca, in opinia sa, Romania nu poate accepta mai mult decat capacitatea sa de 1.500 de oameni.

Premierul Victor Ponta a precizat, luni, la finalul sedintei conducerii PSD, ca, cel mai probabil, CSAT va avea loc saptamana viitoare, cand se va decide asupra pozitiei Romaniei si a cotelor de refugiati. "CSAT va decide. Opinia mea v-am spus-o: nu putem primi mai mult decat suntem pregatiti, adica 1.500", a spus Ponta, precizand ca din cele 1.500 de locuri 200 sunt deja ocupate.

Quarterly Report - Editia 4

Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Zbaterea progresiștilor din România. Temele controversate care nu-și găsesc partide de anvergură pentru a fi puse în practică
Anul electoral 2024 este marcat de o particularitate: cea mai mare parte a Generației Z, ce cuprinde pe cei născuți între 1997 și 2010, are drept de vot, iar majoritatea lor cred că România...
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Ciolacu, avertisment pentru angajații Guvernului care protestează: „Putem găsi soluții pentru structuri mai suple”
Premierul Marcel Ciolacu a criticat, joi, 23 mai, protestul angajaţilor din aparatul de lucru al Guvernului. Acesta a afirmat că ”sunt angajaţi care protestează susţinând că muncesc prea...
#Liviu Dragnea imigranti Bucuresti, #Dragnea criza imigranti, #Dragnea criza refugiati , #PSD