Ziare.com

Fostul primar Liviu Negoita, la DNA (Video)

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 12:31

   

Fostul primar Liviu Negoita, la DNA (Video)
Liviu Negoita, fost primar al sectorului 3, s-a prezentat miercuri la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat in dosarul in care este cercetat pentru abuz in serviciu.

Tot miercuri, la DNA au venit Stefan Dumitrascu si Marius Mihaita, arhitect sef si, respectiv, secretar al Primariei sectorului 3.

Potrivit unor surse judiciare, cei trei au fost citati pentru aducerea la cunostinta a obiectivelor expertizei dispuse in dosar.

Bloc construit ilegal intr-o zona istorica: Liviu Negoita, urmarit penal (Video)

La intrare, cei trei nu au dorit sa faca declaratii presei.

In 26 februarie, DNA a anuntat ca Liviu Negoita, fost primar al sectorului 3, este urmarit penal pentru doua infractiuni de abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata.

In dosar mai sunt urmariti penal, pentru aceleasi fapte, Stefan Dumitrascu si Marius Mihaita.

DNA a precizat ca, in perioada 2008 - 2009, Liviu Negoita, Marius Mihaita si Stefan Dumitrascu, in calitatile mentionate, prin indeplinirea defectuoasa a atributiilor de serviciu referitoare la verificarea legalitatii actelor intocmite, au eliberat 4 autorizatii de construire si certificatele de urbanism aferente acestor autorizatii pentru un imobil situat pe Calea Dudesti, sector 3, cu nerespectarea normelor de urbanism si protectie a zonelor in care se gasesc monumente istorice.

"Acest lucru a produs prejudicii proprietarilor imobilelor invecinate, prin degradarile suferite de acestea in cursul edificarii constructiei nelegal autorizate. De asemenea, a fost afectat interesul public prin autorizarea edificarii unei constructii in zona de protectie a unui monument istoric, in lipsa avizelor legale", a mentionat DNA.

Procurorii sustin ca prin emiterea autorizatiilor de construire respective s-a creat un folos necuvenit pentru persoanele care au edificat constructia, constand in obtinerea autorizatiilor de construire si supraetajare a imobilului, prin evitarea desfasurarii demersurilor necesare in vederea obtinerii: derogarii de la planurile de urbanism pentru depasirea regimului de inaltime al zonei; acordului exprimat in forma autentica a proprietarilor cladirilor invecinate cu privire la lipirea la calcan; avizelor pentru construirea intr-o zona in care se gaseste un monument istoric.

Blocuri construite ilegal in zone istorice: Fostul primar Negoita, audiat la DNA

DNA a aratat ca, in cazul uneia dintre autorizatii, Inspectoratul de Stat in Constructii a efectuat un control, in urma caruia s-a stabilit drept masura, in sarcina primarului si a arhitectului sef al sectorului 3, sa solicite instantei de contencios administrativ anularea acesteia.

"Anularea autorizatiei nu a fost ceruta in instanta, conform solicitarii Inspectoratului de Stat in Constructii, fapt ce ar fi dus la incetarea construirii. Ulterior, in acelasi context, in anul 2009, au fost eliberate, cu nerespectarea normelor legale referitoare la competenta materiala de emitere, alte doua autorizatii pentru supraetajarea imobilului respectiv. Mai mult, certificatele de urbanism, aferente acestor doua documente, nu cuprindeau datele prevazute de lege, lipsind toate mentiunile privind regimul tehnic al imobilului, precum si cele privind situarea imobilului in zona de protectie a unui monument istoric", au constatat anchetatorii.

Procurorii au retinut ca, in anii 2010, respectiv 2014, prin doua hotarari ramase definitive, instantele de judecata au dispus anularea celor patru autorizatii de construire. "Mai mult, una dintre instante a dispus obligarea paratilor, intre care se numara si Institutia Primarului sectorului 3, la desfiintarea constructiei respective", a precizat DNA.

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1258 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Asat-i prf in ochii prostilor....

....asteptam cercetarea Lui Livache in dosarele grele privind primaria care a condus-o. De asemenea asteptam cam de mult cercetarea sefului lui Livache care are N dosare dar dna-ul se face ca nu le vede!

 

Ai facut tu o plangere penala contra lui Livache ?

Zi-ne si noua ceva din dosarele alea grele pe care le stii tu .


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor