Premierul ii da replica lui Ciolos, care ceruse demisia ministrului Educatiei: "Sa ceri asta cu o zi inainte de inceperea scolii mi se pare o politizare dramatica a subiectului"

Duminica, 13 Septembrie 2020, ora 14:13
2363 citiri
Premierul ii da replica lui Ciolos, care ceruse demisia ministrului Educatiei: "Sa ceri asta cu o zi inainte de inceperea scolii mi se pare o politizare dramatica a subiectului"

Premierul Ludovic Orban i-a reamintit lui Dacian Ciolos ca in urma cu o saptamana cerea Guvernului sa nu politizeze subiectul privind inceperea anului scolar, iar acum liderul PLUS cere demisia ministrului Educatiei cu o zi inaintea deschiderii scolilor.

Acesta a adaugat ca Monica Anisie a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei in perioada Cabinetului Ciolos si l-a intrebat pe fostul prim-ministru tehnocrat ca acum nu mai este buna ca ministru Monica Anisie, cand nu mai face parte din aceeasi forma de guvernare.

"Suntem in campanie electorala. Orice declaratie trebuie privita in context electoral. Nu voi raspunde dar voi spune cateva lucruri. Am vazut ca domnul Ciolos cere concursuri pentru directori (de scoli - n.red.). Eu stiu ca multi dintre directorii actuali au dat concursul si sunt in functie in urma concursurilor organizate in timpul guvernarii Ciolos.

De asemenea ii readuc amint, ca in urma cu o saptamana ne cerea noua, Guvernului, sa nu politizam deschiderea scolii. Or, sa ceri demisia unui ministru cu o zi inainte de deschiderea scolii mi se pare o politizare dramatica a subiectului, cu atat mai mult cu cat, din cate imi aduc eu aminte, doamna Monica Anisie a fost secretar de stat in Ministerul Educatiei, in timpul guvernarii Ciolos.

Nu inteleg, atunci era buna, acuma cand nu mai e in acelasi partid cu dansul, sau, ma rog, in aceeasi forma de guvernare nu mai e buna? Sunt declaratii politice, nu raspund acestor declaratii politice" a declarat Ludovic Orban, duminica dupa vizita la monumentul istoric Posta Veche reabilitat din fonduri europene din Calarasi.

Intrebat despre afirmatiile lui Traian Basescu la adresa sa, premierul nu a facut nicio referire la criticile fostului presedinte care l-a catalogat pe Orban drept "rebut politic" si "gogosar incompetent".

Liderul PLUS Dacian Ciolos a afirmat ca Monicia Anisie ar trebui sa demisioneze de urgenta de la minister, pentru ca institutia pe care o conduce inca nu stie ce vrea, desi au trecut deja sase luni de la inceputul pandemiei, a adaugat Ciolos. Fostul premier tehnocrat a mai spus ca pana mai ieri era nevoie de "pepsiglas" pentru a ii proteja pe copiii care merg la scoala, insa astazi nu mai trebuie.

Citeste si:
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Florin Cîțu este noul președinte al PNL
Liberalii și-au ales președintele pentru următorii patru ani. Florin Cîțu a câștigat alegerile interne cu 60,2% din voturile exprimate de delegații prezenți la Congres. Florin Cîțu...
Ghinea neagă posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR PLUS
Ghinea neagă posibilitatea de a reveni în guvern fără o refacere a coaliţiei din care să facă parte USR PLUS
Cristian Ghinea a declarat că premierul Florin Cîţu i-a propus să rămână ministru, însă a refuzat, lucru confirmat şi de şeful Guvernului. El a adăugat că „toate zvonurile legate de...
Sursa: NEWS.RO
Comentarii
MosGerila
rank 5
Emigrantul-Anonim
rank 5
ciolos are dreptate: monica vrea sa plece dar n-are curajul demisiei