Cele mai ciudate recorduri mondiale (Galerie foto)

Duminica, 31 Martie 2013, ora 18:22
12954 citiri
Cele mai ciudate recorduri mondiale (Galerie foto)

In mod obisnuit, Guinness acorda titluri in baza unor criterii precum dimensiunile, viteza sau varsta.

Cu toate acestea, cea mai mare colectie de recorduri omologate la nivel mondial nu include numai reusite umane notabile, laudabile, ci si "succese" mai putin obisnuite, lucruri pe care putini s-ar fi gandit sa le inregistreze ca performante. Mental Floss face o trecere in revista a celor mai bizare recorduri mondiale.

Cea mai rapida mama la impins copilul cu caruciorul

Alergatul cu caruciorul copilului este o activitate care ii ajuta pe parinti sa se mentina in forma, caci nu doar mamele se pot intrece la impins bebelusii, ci si tatii.

Nancy Schubring din SUA si-a adjudecat titlul pentru cea mai rapida mama la impins caruciorul, recordul stabilit de ea fiind de 90 de minute si 51 de secunde la semi-maraton (21 de kilometri). La barbati, recordul este de 75 de minute si 8 secunde si a fost stabilit de britanicul Neil Davison.

Cele mai multe capace de toaleta sparte cu capul intr-un minut

Prima intrebare care ne vine in minte atunci cand auzim ca Guinness Book a omologat un astfel de record este care ar putea fi legatura dintre capacele de toaleta si cap. Singurul lucru care ne-ar putea trece prin cap sunt glumele proaste facute intre colegii de scoala.

In fine, indiferent de originea acestei idei, recordul a fost adjudecat de Kevin Shelley din Statele Unite, care a reusit sa sparga cu capul 46 de capace de toaleta intr-un minut.

Cele mai multe rotatii executate atarnand de o bormasina

Aceasta provocare necesita o rezistenta mare a partii de sus a trupului, fiind extrema, mai solicitanta decat ridicarea de greutati, asa ca nu este o idee buna sa incerci asta acasa.

In prezent, recordul este detinut de The Huy Giang din Germania, care a executat 148 de rotatii pe minut atarnat de o bormasina, in decembrie 2008.

Muschi unde nici nu te astepti

Pentru anumite persoane, o adevarata provocare nu este sa ridici greutati cu bratele, ci cu parti mai delicate ale corpului. Britanicul Thomas Blackthorne a reusit sa ridice o greutate de 12,5 kilograme folosindu-si doar limba.

Iar daca asta pare deja prea mult, atunci este bine de stiut ca indianul Rakesh Kumar a reusit sa ridice o greutate de 80,78 de kilograma cu urechea, folosind un carlig. Acesta a reusit performanta in doar 5 secunde si a ridicat greutatea la 10 centimetri de sol.

Baie in gheata

Acest record presupune contactul total al corpului cu gheata, lucru care duce la hipotermie si degeraturi. Totusi, olandezul Wim Hof a reusit sa stea timp de o ora, 52 de minute si 42 de secunde intr-un bazin plin cu gheata.

Cea mai rapida femeie la spart baloane cu spatele

Doborarea recordului stabilit in 2007 de nemtoaica Julia Gunthel, cunoscuta ca Zlata, necesita o mare flexibilitate. Aceasta femeie a spart trei baloane in 12 secunde, folosindu-se doar de partea posterioara a corpului.

Cei mai multi pepeni crapati pe abdomen intr-un minut

Desi suna ciudat, Guinness World Records a omologat un asemenea record. In 2005, australianul Jim Hunter a taiat 25 de pepeni pe abdomentul Celiei Curtis in doar 60 de secunde, folosind o maceta.

Cea mai mare distanta parcursa de un caine cu un pahar de apa pe cap

Si animalele pot stabili recorduri mondiale. Unul dintre ele este Sweet Pea, un Border Collie care a reusit sa urce si sa coboare 10 trepte tinand un pahar cu apa de 141 de ml deasupra capului.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#recorduri mondiale ciudate, #cele mai bizare recorduri, #recorduri bizare Guinness Book , #cartea recordurilor