Lumi care au disparut inexplicabil in negura istoriei (II)

Miercuri, 05 Decembrie 2012, ora 07:58
5573 citiri
Lumi care au disparut inexplicabil in negura istoriei (II)
Foto: Listverse

In diverse scrieri au aparut relatari despre lumi disparute, care s-au pierdut de-a lungul istoriei. Nimeni nu stie daca acestea au fost doar niste mituri sau au existat cu adevarat. Dintre acestea mentionam Atlantida, El Dorado sau Avalon.

Lumi care au disparut inexplicabil in negura istoriei (I)

Lyonesse

Casa lui Sir Tristan, unul dintre cavalerii mesei rotunde ai regelui Arthur, se afla la Lyonesse, o tara despre care legenda spune ca se gasea in apropiere de Cornwall.

Se crede ca ea s-a scufundat in mare. Legenda scufundarii lui Lyonesse apare si in mitologia din Cornish si Breton.

Cantre'r Gwaelod

Despre Cantre'r Gwaelod se spune ca a fost un regat legendar antic, scufundat in zona dintre Insula Ramsey si Insula Bardsey, la vest de Tara Galilor. Acest regat se crede ca se afla pe fundul Golfului Cardigan.

El Dorado

Cand spaniolii au invadat Mexicul in secolul al XVI-lea, s-a auzit zvonul ca exista un oras fabulos pavat cu aur, condus de catre un rege-preot numit El-Dorado.

Chiar daca sunt unele fapte care sustin aceasta legenda, nu a fost gasita nicio dovada reala a existentei orasului El-Dorado.

Avalon

Cei mai multi cercetatori cred ca Avalon este un derivat al cuvantului afal. Este o insula legendara, locul unde a fost faurita Excalibur, sabia regelui Arthur.

Avalon a fost asociat cu Glastonbury in 1190, cand calugarii de Glastonbury Abbey au afirmat ca au gasit ramasitele regelui Arthur si a reginei.

Scrierile lui Gerald of Wales pretind ca Glastonbury a fost numit Avalon, in timpurile stravechi.

Atlantida

Probabil cel mai important oras pierdut din istorie este Atlantida. Se spune ca el a fost distrus acum 10.000 de ani intr-o noapte, de cutremure si inundatii.

Multi cercetatori sustin ca Atlantida a existat cu adevarat si a fost un imperiu care cuprindea zone din Africa, Asia, Europa si America. Altii considera ca supravietuitorii Atlantidei au construit Stonehenge si piramidele din Egipt.

Potrivit lui Platon, Atlantida a fost condusa de zece regi, iar cel mai mare templu din insula centrala a fost dedicat lui Poseidon si lui Cleito.

Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Marcel Ciolacu, după ce a scos Buzăul din Moldova: ”Sunt român, mama era din Tecuci...”
Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a revenit cu precizări după ce a declarat că ”Buzăul nu e în Moldova”. Afirmația a fost făcută în legătură cu autostrada care va lega Moldova de...
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
#lumi disparute istorie, #lumi pierdute istorie, #civilizatii disparute istorie , #descoperire