Dependenta de Cola, a murit consumand cate 10 litri pe zi

Vineri, 20 Aprilie 2012, ora 19:43
6195 citiri
Dependenta de Cola, a murit consumand cate 10 litri pe zi
Foto: Daily Mail

O femeie din Noua Zeelanda, care consuma zilnic 7,7 litri de Coca-Cola, dupa alte surse chiar 10, a murit subit. Devenise dependenta de bautura racoritoare pe care o consuma de ani buni, iar sotul sau este de parare ca asta i-a adus moartea.

Natasha Harris, in varsta de 30 de ani, simtea ca nu are energie si era nervoasa daca nu consuma intr-o zi Coca-Cola, relateaza Otago Daily Times.

Decesul a fost inregistrat in 2010, insa a fost declansata o ancheta.

Partenerul femeii, Chris Hodgkinson, le-a declarat procurorilor ca imediat ce se trezea dimineata, Natasha obisnuia sa bea Coca-Cola si, la finalul zilei, facea acelasi lucru. "Nici nu m-am gandit ca se poate ajunge la asa ceva. Este doar o bautura racoritoare, e ca si cum ar fi baut apa. Nu m-am gandit ca o bautura racoritoare o s-o ucida", a spus barbatul.

Conform Daily Mail, femeia ajunsese sa consume chiar 10 litri de Coca-Cola pe zi.

Un specialist in anatomie patologica a apreciat ca principala cauza a mortii a fost aritmia cardiaca, dar si o lipsa acuta de potasiu din sange, provocata cel mai probabil de consumul bauturii racoritoare.

Prof. Doug Sellman de la Centrul National pentru Dependenta a apreciat ca, desi cazul Natashei Harris este unul "extrem", mii de persoane din Noua Zeelanda sunt dependente de bauturile racoritoare si de cele energizante. Si a precizat ca de-a lungul carierei sale a intalnit multi oameni care consumau zilnic pana la cinci litri de bauturi racoritoare, dovada ca erau dependenti de asa ceva. Tinerii sunt cei mai vulnerabili din acest punct de vedere.

Mancarurile cu grasimi, zaharuri si cofeina dau dependenta

Sellman a spus ca toate etichetele bauturilor si mancarurilor nesanatoase ar trebui marcate cu rosu si a comparat companiile care vand aceste produse alimentare fara etichete de atentionare cu "traficantii de droguri".

"Impactul asupra sanatatii este enorm din cauza faptului ca aceste produse sunt vandute ca si produse "legitime" desi nu sunt sanatoase. Multe dintre decesele constatate in Noua Zeelanda sunt rezultatul dependentei de produsele alimentare", a declarat Doug Sellman pentru jurnalistii din Noua Zeelanda.

Iar mancarurile si bauturile care dau dependenta contin de regula cantitati ridicate de zaharuri si grasimi si substante "psihoactive" precum cafeina. Nu e necesar decat sa incepi prin a consuma o cantitate mica pe care s-o cresti in timp, fapt ce creaza dependenta, a mai punctat Sellman.

Un reprezentant Coca-Cola le-a spus anchetatorilor ca nu este cazul ca decesul sa fie pus pe seama consumului bauturii produse de ei, insistand ca decesul a survenit din mai multe cauze.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#dependenta Coca Cola, #Coca Cola moarta, #murit exces Coca Cola , #incredibil