Cele mai bizare si inedite pedepse date de judecatori

Duminica, 13 Octombrie 2013, ora 08:42
5495 citiri
Cele mai bizare si inedite pedepse date de judecatori
Foto: Oddee

Daca pentru unii condamnarea la inchisoare este cea mai grea pedeapsa, exemplele prezentate mai jos vin sa infirme partial asta. Pedepsele simbolice, dar cu o semnificatie puternica, par a fi preferate in strainatate, mai ales in cazul infractiunilor minore.

Iata cateva dintre aceste pedepse bizare si inedite date de judecatori care par a se fi adaptat cerintelor societatii in care traim, conform Oddee.

Turul orasului cu un magar si o pancarta cu scuze

Jessica Lange si Brian Patrick, ambii in varsta de 19 ani, au furat si dezmembrat o statuie a copilului Iisus, parte a unui aranjament de Craciun. Judecatorul Michael A. Cicconetti din Painesville, Statele Unite ale Americii, cunoscut pentru pedepsele sale neobisnuite, le-a ordonat sa faca turul oraselului cu un magar si o pancarta prin care sa isi ceara scuze pentru gestul lor.

In plus, cei doi au trebuit sa mearga la consiliere terapeutica pentru abuz de droguri si alcool si sa stea 45 de zile in inchisoare.

Fortata sa se insulte singura

Shen Hardin nu a fost prima persoana obligata prin decizie judecatoreasca sa tina o pancarta jignitoare la adresa propriei persoane. Hardin, in varsta de 32 de ani, nu a acordat prioritate unui autobuz scolar, ba mai mult, a incercat sa il depaseasca, intrand pe trotuar.

Indignat de gestul ei, un judecator din Cleveland, Statele Unite ale Americi, i-a ordonat sa stea pe strada cateva ore, timp de cateva zile si sa tina o pancarta in care sa se insulte singura pentru gestul sau.

I s-a ordonat sa se mute de acasa si sa isi gaseasca de lucru

Cand un barbat din Andaluzia, sudul Spaniei, a avut tupeul de a-si aduce parintii la tribunal pentru ca ii taiasera banii de buzunar, judecatorul a luat o decizie controversata, dar considerata de multi indreptatita. Barbatul pretindea o indemnizatie lunara de 400 de euro, in conditiile in care el avea 25 de ani si o diploma in Drept.

In consecinta, judecatorul a adaugat la sentinta favorabila parintilor doua conditii: ca barbatul sa se mute si sa lupte pentru a fi pe propriile picioare.

Condamnata sa petreaca 5 zile de Craciun in inchisoare

A-ti petrece Sarbatorile departe de familie si de cei dragi reprezinta, fara doar si poate, o pedeapsa grea. Un judecator din Ohio a dat aceasta sentinta Betinei Young, o femeie care fusese condamnata pentru inselatorie privind permisele de conducere ale unor imigranti ilegali.

Asadar, pentru doar 3 zile, in preajma Craciunului, timp de 5 ani, Betina trebuie sa se prezinte la Politie si sa fie inchisa. In cazul in care ea se va sustrage pedepsei, risca 15 ani in inchisoare.

Mama obligata sa taie parul fiicei, chiar in fata instantei

Kaytlen Lopan, in varsta de 13 ani, si un prieten in varsta de 11 ani au atacat un copil de 3 ani la un restaurant din Utah, Statele Unite ale Americii. Cei doi au cumparat o foarfeca si au taiat parul lung si ondulat al copilului. Kaytlen a fost condamnata la 30 de zile de detentie, plata despagubirilor catre victima si 276 de ore de munca in folosul comunitatii.

Cu toate astea, judecatorul a propus o pedeapsa alternativa prin care zilele de detentie aveau sa fie reduse: mama fetei trebuia sa ii tunda parul in acelasi mod barbar in care fata slutise copilul.

Fan al muzicii rap, condamnat sa asculte 20 de ore de muzica clasica

Andrew Vactor a fost amendat cu 150 de dolari pentru ca a ascultat muzica rap prea tare. Cu toate astea, un judecator permisiv s-a gandit la o alta modalitate prin care putea sa ii dea o lectie tanarului. Asadar, amenda se reducea la 35 de dolari daca Vactor isi petrecea 20 de ore ascultand Bach, Beethoven sau Chopin.

Judecatorul din Champaign, Statele Unite ale Americii, a dorit ca baiatul sa inteleaga cum este sa asculti muzica pe care nu o agreezi.

Condamnat sa srie un eseu despre linsaj dupa ce a atacat un adolescent de culoare

Matthew Herrmann a fost condamnat sa se documeneze si sa explice intr-un eseu istoria linsajului in America. Hermann pledase vinovat dupa ce impreuna cu alti doi prieteni atacase un adolescent afro-american.

Eseul nu a fost singura parte ciudata a pedepsei. Judecatorul James Lin din Cook county, Statele Unite ale Americii, i-a ordonat lui Herrmann sa participe la un "cerc pacificator" cu victima, familia sa si consilierii scolari.

Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Traian Băsescu, despre actuala clasă politică: ”Comparaţi-l pe Ciolacu, ca şi calibru, cu Năstase, pe nea Nicu, cu Stolojan sau Crin Antonescu”
Fostul preşedinte Traian Băsescu afirmă că liderii celor două mari partide din România, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, nu se pot compara ”ca şi calibru” cu unii dintre predecesorii...
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
#pedepse inedite justitie, #condamnari inedite, #condamnari ciudate mapamond , #inedit