Cele mai infricosatoare 8 locuri de pe Pamant (Galerie foto)

Luni, 05 Noiembrie 2012, ora 12:21
15795 citiri
Cele mai infricosatoare 8 locuri de pe Pamant (Galerie foto)
Foto: The Telegraph

Daca inainte credeai ca doar decorurile de la Hollywood pot recrea cele mai inspaimantatoare cadre, afla ca lucrurile nu stau deloc asa. Exista locuri ale caror povesti si mistere depasesc cu mult aerul horror al filmelor.

Craked prezinta cele mai infricosatoare 8 locuri de pe Pamant. Vei vedea ca scenariile realitatii le depasesc cu mult pe cele inchipuite de cei mai talentati scenaristi.

Iadul mayasilor

Mayasii credeau ca iadul este localizat intr-o retea de pesteri subterane, sub jungla din Yucatan. Traditia spunea ca sufletele celor decedati recent calatoreau in viata de apoi printr-un labirint intunecat, subteran, condusi fiind de un caine care vedea perfect in intuneric. La capatul acestui labirint se gasea o coloana imensa, chiar inaintea intrarii efective in Xibalba (iad).

Ei bine, se pare ca arheologii din Yucatan au gasit tocmai aceasta intrare in iadul in care credeau mayasii. Sistemul de pesteri gasit de arheologi este bogat in ornamente, statui, ruine ale templelor, iar la final se afla chiar coloana gigant, pe marginea unui bazin intunecat.

In vreme ce unii cred ca aceasta este sursa de inspiratie a credintelor mayase, altii considera ca superstitiile legate de iad preced formarea acelei pesteri.

Scott Hut (Cabana lui Scott)

In trecut, numerosi exploratori isi doreau sa gaseasca Polul Sud, uitand de cei care, desi experimentati, murisera in acest demers. In iarna anului 1911, si exploratorul Robert Falcon Scott a incercat sa atinga acest obiectiv. El, impreuna cu echipa sa, au plecat in misiune in conditii relativ sigure.

Dupa ce si-a atins scopul, Scott a aflat ca alti doi exploratori i-o luasera inainte. In drumul lor inapoi spre cabana, intreg grupul a pierit in gerul cumplit. Corpurile le-au fost gasite de-abia iarna urmatoare, iar cabana abandonata a fost dezgropata din zapada dupa 40 de ani, odata cu o expeditie americana. Scena a fost intr-adevar una de cosmar.

Laborator rus abandonat - experimente stiintifice secrete

La un moment dat, un grup de exploratori rusi a descoperit o cladire secreta si abandonata, plina cu echipamente de laborator scoase din uz si borcane ciudate. Cand s-au uitat mai cu atentie, oamenii de stiinta au ramas uimiti. Borcanele erau pline cu creiere murate. Se pare ca acea cladire dateaza din timpul Razboiului Rece, dar informatii clare nu au fost oferite niciodata.

La scurt timp de la descoperire, web-site-ul exploratorilor a fost sters de pe Internet si nu s-au mai aflat alte date cu privire la acest subiect. Ar putea fi vorba despre o farsa, dar este la fel de posibil ca politia rusa sa isi fi indeplinit misiunea in timp record.

Piata voodoo din Lome

Astazi, practica voodoo se confunda cu magia neagra, insa nu ar trebui sa uitam ca voodoo este o credinta pe care multi inca o practica cu rigurozitate. Voodoo este populara in tari precum Togo, iar capitala Lomo este unul dintre locurile in care pietele si "accesoriile" voodoo sunt la mare cautare. Printre acestea, craniile de animale se regasesc pe toate tarabele din pietele cu specific.

In Africa de Vest, se crede ca ramasitele animalelor detin puteri magice, puteri care pot fi folosite pentru a ne proteja de rau si boli. In Lome, exista o piata ceva mai aparte, unde poti gasi o gama impresionanta de talismane, dar si cranii de crocodili, pisici, maimute, vulturi, bufnite, serpi etc.

Groapa comuna cu victimele canibalilor

Dr. Bruno Boulestin si echipa lui sapau in jurul unui sit vechi de 7.000 de ani cand au descoperit un os uman. Dupa un timp, ei au gasit alte 500 de astfel de oase, ceea ce i-a facut sa creada ca in acel loc s-ar afla un mormant imens.

La o privire mai atenta asupra scheletelor, s-a descoperit ca fiecare prezenta urme de muscaturi si taieturi in oase pentru inlaturarea carnii. In vreme ce unii au spus ca acestea erau parte a ritualului de inmormantare, altii cred cu tarie ca de vina ar fi fost canibalii.

Muynak

Cine ar fi crezut ca un oras infloritor din vestul Uzbekistanului va ajunge o epava? Muynak era odata un oras port la Marea Aral, zona in care numeroase vase ancorau periodic. Totusi, in timp, apa s-a retras, pecetluind soarta acestui oras.

Marea Aral s-a micsorat cu 10% din marimea originala si asta incepand cu anii '60, atunci cand apele au fost continuu redirectionate de guvernul sovietic. Astazi, orasul e mai mult unul fantoma, desi cativa oameni inca se incapataneaza sa locuiasca aici. Nu e destinatia de vacanta pe care ar alege-o cei multi.

Laguna Chuuk

Chuuk este un atol mare, la nord de Noua Guinee, de fapt un mormant urias chiar pe fundul oceanului. Se pare ca, in 1944, Marina Statelor Unite ale Americii a lansat un atac fara precedent asupra Armatei Imperiale Japoneze. Mii de soldati din ambele tari au fost omorati, fiind inmormantati in aceasta laguna, pe fundul oceanului.

Mormantul este la fel ca acum 70 de ani, specialistii avertizand asupra consecintelor grave in cazul mutarii sau recuperarii partilor din vas. Munitia ingropata odata cu navele si combustibilul pentru avioane extrem de caustic pot produce o catastrofa. O adevarata bomba cu ceas.

Pesterile funerare Kabaian

Localizate in nordul insulelor Filipine, pesterile funerare au fost descoperite accidental de un echipaj montan local. Dupa ce au verificat si in interior, oamenii si-au dat seama ca facusera o descoperire remarcabila. Au gasit in interior sute de schelete si cranii, ramasitele mumificate ale bastinasilor Ibalboi.

Mai tarziu, au fost gasite in apropiere alte 15 pesteri asemanatoare. Se crede ca poporul Ibalboi mumifica membrii tribului pentru ca era convins ca acestia vor trai din nou, asa ca le conservau trupul.

Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Traian Băsescu, ironii despre liderii PSD și PNL după retragerea finului său, Cătălin Cîrstoiu: ”Sunt și slabi de minte, nu numai slabi politicieni”
Fostul preşedinte Traian Băsescu, naşul medicului Cătălin Cîrstoiu, este de părere că alegerea acestuia pentru a candida la Primăria generală a Capitalei cu susţinerea PSD şi PNL...
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Firea îl trimite pe Piedone înapoi la sectorul 5: "Nu vreau să îl jignesc"
Cursa pentru fotoliul de primar al Capitalei se încinge. Gabriela Firea îl trimite pe Cristian Popescu Piedone înapoi la sectorul 5. Ea a a declarat vineri, 26 aprilie, că "ar fi o normalitate"...
#locuri inspaimantatoare Terra, #locuri infricosatoare Pamant , #inedit