Cele mai periculoase locuri din lume (Galerie foto)

Miercuri, 13 Aprilie 2011, ora 12:10
12931 citiri
Cele mai periculoase locuri din lume (Galerie foto)

Despre locuri minunate din aceasta lume, paradiziace, pe care oricine ar vrea sa le viziteze daca s-ar putea, s-a scris adesea. Despre locuri ciudate si periculoase, insa, in care cel mai probabil nu ti-ai dori sa fii, s-a scris mai rar.

Listverse a intocmit o lista cu cateva astfel de locuri.

1. Marea "pata" de gunoi din Oceanul Pacific

Este vorba de o zona din centrul Oceanului Pacific de Nord, in care s-au adunat milioane de tone de deseuri (chimice, plastice etc.), prinse de curenti. Suprafata acesteia nu este cunoscuta cu exactitate, potrivit unor estimari fiind chiar mai mare decat statul Texas. Altele merg chiar mai departe spunand ca se depaseste chiar suprafata Statelor Unite ale Americii.

2. Insulele Izu din Japonia

Acestea reprezinta un grup de insule vulcanice, situate la sud-est de Peninsula Honshu, Japonia, care, administrativ, formeaza doua orase si sase sate, toate apartinand de Tokio. Din cauza naturii lor vulcanice, in zona se simte intotdeauna un miros de sulf.

In 1953 si 2000 locuitorii au fost evacuati din cauza activitatii vulcanice si a nivelului periculos de gaze. Ei s-au reintors in 2005, dar sunt nevoiti sa poarte in permanenta masti la ei, in caz ca nivelul de gaze creste neasteptat.

3. Poarta catre iad - Turkmenistan

In timp ce forau in Derweze, Turkmenistan, in 1971, geologii au gasit accidental o caverna plina cu gaz natural. Pamantul de sub echipamentul de foraj s-a prabusit ulterior, lasand in urma o groapa imensa cu un diametru de aproximativ 50-100 de metri.

In incercarea de a evita degajarea gazului toxic, oamenii de stiinta au dat foc zonei, sperand ca flacarile se vor stinge in cateva zile. Acestea ard continuu de atunci.

4. Gradina otravitoare din Alnwick - Anglia

Aceasta este o gradina dedicata in intregime plantelor care pot ucide, cum ar fi matraguna sau tutunul. De asemenea, gradina are autorizatia de a cultiva si plante speciale, precum canabisul, care sunt insa bine ingradite.

5. Mina de azbest - Canada

Azbestul este un mineral fibros care are ca principala caracteristica rezistenta la foc, insa expunerea la acesta cauzeaza cancer si alte boli. Este atat de periculos incat Uniunea Europeana a interzis orice exploatare si folosire a acestuia in tarile membre.

Insa, in Canada, la minele Thetford, poate fi vizitata o prelucrare enorma de azbest care este inca functionala (existe autobuze care fac curse gratuite catre aceasta zona, in lunile de vara).

6. Insula Ramree - Burma

Aceasta este in mare o mlastina uriasa, gazda a peste 1.000 de crocodili imensi de apa sarata, cei mai periculosi din lume. De asemenea, aici vietuiesc scorpioni veninosi si tantari purtatori de malarie.

7. Drumul Yungas - Bolivia

Denumit si Drumul Mortii, acesta are o lungime de aproximativ 61 de kilometri si se intinde intre La Paz (capitala administrativa a Boliviei) si Coroico. Drumul Yungas ucide, potrivit estimarilor, 200-300 de oameni anual.

El a fost construit in 1930 de prizonieri din Paraguay si este una dintre putinele rute care leaga jungla amazoniana din nordul Boliviei de capitala statului. In cea mai mare parte, nu este mai lat de 3,2 metri si nu are parapete.

8. Vulcanii noroiosi din Azerbaijan

In aceasta tara exista sute de vulcani noroiosi. Acestia erup ocazional, spectaculos, insa nu sunt considerati a fi periculosi in general, in afara cazului in care se intampla sa fii acolo cand nu trebuie.

La aproximativ 20 de ani, un vulcan noroios erupe cu o mare forta, aruncand flacari la sute de metri in aer si "varsand" tone de noroi in zona. Flacarile pot fi vizibile si de la 15 kilometri departare in ziua eruptiei.

9. Ilha de Queimada Grande - Brazilia

Aceasta este o insula neatinsa de dezvoltatori si pe buna dreptate: specialistii estimeaza ca in zona traiesc 1-5 serpi pe metru patrat. In plus, reptilele fac parte dintr-o specie unica de vipere - vipera cu cap de lance - , si sunt responsabile pentru 90% dintre cazurile de muscaturi soldate cu deces in Brazilia.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#locuri ciudate, #locuri periculoase, #locuri ciudate lume, #locuri neplacute lume , #inedit
Comentarii
Poza LUPTAdeCLASA
LUPTAdeCLASA
rank 5
Bun articol