10 elevi din Targu-Jiu au creat un robot care ia decizii singur si recunoaste culori si imagini

Duminica, 04 Februarie 2018, ora 08:45
3718 citiri
10 elevi din Targu-Jiu au creat un robot care ia decizii singur si recunoaste culori si imagini
Foto: Facebook/Technogods Robotics Team

Un robot care ia decizii singur si recunoaste culori si imagini este creat de 10 elevi din Targu-Jiu pentru a se califica la o competitie din SUA. Acum, robotul este functional in proportie de 75%, dar trebuie terminat pana in 3 martie.

Elevii vor participa mai intai, in martie, la Competitia Nationala de Robotica "First Tech Challenge" din Bucuresti, unde vor reprezenta Gorjul.

Trei din cele 90 de echipe din Romania se vor califica la competitia organizata, la nivel international, de Statele Unite ale Americii.

Echipa din Targu-Jiu care ar putea reprezenta Romania in Statele Unite ale Americii se numeste "Technogods" si este formata din noua baieti si o fata, toti fiind elevi din clasele a X-a, a XI-a si a XII-a, la profilul matematica-informatica intensiv.

"Competitia First Tech Challenge, organizata de Statele Unite ale Americii, se desfasoara in doua etape. Prima etapa, etapa regionala, va avea loc in lunile februarie si martie, unde toate echipele sunt convocate la un concurs amical. Participarea echipei Technogods este programata pentru data de 3 martie, la Timisoara. Acolo vom avea sansa sa vedem ce au facut celelalte echipe si sa testam robotul pe o arena oficiala. Apoi, a doua etapa este cea nationala, la Sala Polivalenta, din Bucuresti, in perioada 23-25 martie", a declarat Mihaela Runceanu, director adjunct si profesor de informatica al Colegiului National "Ecaterina Teodoroiu" Targu-Jiu.

Robotul construit de copii va trebui sa ia decizii singur pentru o perioada limitata de timp, sa recunoasca anumite culori si sa aseze cuburi intr-o anumita structura stabilita la inceputul concursului.

"Copiii lucreaza pentru a programa robotul sa execute instructiunile in mod autonom, cat si sa se asigure ca totul va fi bine din punct de vedere mecanic. Momentan, robotul este functional in proportie de 75%, dar vom fi gata pentru faza regionala, cat si pentru cea nationala. Avantajul nostru in competitia de anul acesta este ca il avem ca mentor pe Alexandru Budin, momentan director tehnic la agentia de publicitate CP+B London, nascut si crescut in Targu-Jiu. El a mai construit roboti pentru Samsung, BBC, Gadget Show, in colaborare cu una dintre cele mai cunoscute companii de robotica din lume, Robo Challenge", a afirmat Mihaela Runceanu.

Echipa mai are nevoie de ajutor financiar pentru a cumpara piese, pentru transport, cazare si masa, la concursurile la care va participa. Pana astazi a cheltuit peste 13.000 de lei, bani stransi de la parinti, fosti elevi si cateva firme.

Elevii au inceput sa construiasca robotul la sfarsitul anului trecut.

Eveniment Quarterly Report

Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Moţiune de cenzură împotriva Guvernului Ciolacu depusă de REPER. „Fără a apela la extremişti”
Reprezentanţii REPER au transmis joi, 21 septembrie, liderilor formaţiunilor parlamentare de opoziţie democratice textul unei moţiuni de cenzură intitulată „Guvernul Ciolacu-Faliment =...
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
George Simion a mers însoțit de susținători la sediul Autorității Electorale. Pretențiile liderului AUR cu privire la alegerile din 2024
Preşedintele AUR, deputatul George Simion, s-a deplasat, joi, 21 septembire, la sediul Autorităţii Electorale Permanente, alături de mai mulţi susţinători ai partidului, unde a anunţat că...
#elevi robot gandeste singur, #robot elevi Technogods , #inventii
Comentarii
Poza programer2
programer2
rank 1
10 bebelusi din Pascani ...isi invata parintii ...tehnologie :)