Cand ne vom muta pe Marte?

Marti, 16 Noiembrie 2010, ora 10:02
5518 citiri
Cand ne vom muta pe Marte?
Foto: mahalo.com

Se vorbeste tot mai mult de o calatorie a oamenilor pe Marte, cu scopul de a pune bazele colonizarii acestei planete. Calatoria oamenilor spre Marte, cu "bilet" doar dus, ar fi asemanatoare cu cea pe care Columb a facut-o spre America de Nord. Si el era constient atunci ca sunt sanse foarte mici sa se mai intoarca.

Intr-un articol publicat in Journal of Cosmology, Dirk Schulze-Makuch, de la Universitatea din Washington, si Paul Davies, de la Universitatea din Arizona, afirma ca este important ca oamenii sa demareze acest proiecte care implica o misiune cu echipaj uman. Informatiile sunt oferite de CBS News.

Cercetatorii afirma ca oamenii vor incepe colonizarea acestei planete atunci cand Pamantul va fi locul unei catastrofe care il vor face de nelocuit. O calatorie spre Marte ar dura sase luni. Planurile de colonizare a planetei iau in calcul trimiterea de echipaje umane separate formate din doi astronauti. Acestea ar fi urmate de alte misiuni cu provizii.

In cele 55 de articole publicate pe aceasta tema, cei doi sustin ca nu ne lipseste tehnologia pentru a ajunge pe Marte cu echipaje umane. Se pune intrebarea daca putem sustine financiar o asemenea misiune in care astronautii sa se si intoarca pe Pamant.

Daca ar ramane acolo, ei ar pune bazele unei colonizari a "planetei rosii". De curand, Barrack Obama a afirmat ca SUA vor sa trimita echipaj uman pe Marte pana la mijlocul anilor 2030, insa acestia se vor intoarce pe Pamant. Costurile unor astfel de misiuni vor fi enorme si se ia in calcul chiar atragerea unor miliardari dispusi sa le finanteze.

Implicatiile pentru sanatatea mentala a celor care vor ajunge pe Marte sunt foarte mari. Resursele planetei ar sustine prezenta oamenilor acolo pe o perioada indelungata. Ca termen al unei astfel de misiuni de colonizare, cei doi cercetatori dau urmatorii 20 de ani. Nu se stie niciodata, insa, cand vom avea nevoie de o barca de salvare spre aceasta planeta, in cazul in care Pamantul va fi supus unor amenintari tot mai mari.

Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
PSD, după trimiterea lui Clotilde Armand în judecată: ”Nicuşor Dan să aleagă dacă merge cu penalii în campanie”
Social-democraţii consideră că, după trimiterea în judecată a inculpatei Clotilde Armand, candidatul pentru Primăria Generală Nicuşor Dan are obligaţia morală să îşi clarifice...
#oameni mutat Marte, #Marte locuit oameni, #resurse Marte astronauti , #planete