Doi Sori pe cerul Chinei

Sambata, 05 Martie 2011, ora 19:27
7459 citiri
Doi Sori pe cerul Chinei
Foto: Space.com

Un fenomen inexplicabil s-a produs in China: pe cer au aparut doi Sori, care au fost filmati unul langa celalalt. Fenomenul este un mister pe care nici stiinta nu-l poate explica. Poate fi un efect de refractie sau un miraj.

La saptamani dupa povestea care a dat lovitura pe Internet, ce sustinea ca explozia iminenta a unei stele ar duce la aparitia celui de-al doilea Soare pe cer, doi Sori au fost surprinsi de camerele de filmat vineri in China. Cei doi Sori - unul pufos si portocaliu, celalalt ca o sfera galbena - au aparut unul langa altul, unul fiind putin mai mare decat celalalt, informeaza Space.com.

Ce se intampla? Un site, Life's Little Mysteries, l-a intrebat pe Jim Kaler, astronom la Universitatea din Illinois, care a scris mai multe carti de specialitate, despre acest fenomen. "Imaginea soarelui dublu este un efect optic de refractie, dar este un fenomen destul de rar si care nu este explicat in intregime de stiinta", a spus Kaler.

"Ma indoiesc ca a fost realizat pe calculator. Acolo trebuie sa fi fost ceva in atmosfera, care sa fi provocat acest spectaculos fenomen, care intr-un sens este un miraj", a mai declarat el.

Mirajele apar atunci cand particulele din atmosfera reflecta sau deformeaza lumina. De obicei, acest lucru se intampla aproape de orizont, unde aerul este mai dens, desi mirajele sunt aliniate vertical mai sus sau mai jos, nu langa el, cum apare in inregistrarea video.

Este posibil ca un neobisnuit "petic de cer" din atmosfera sa se fi ratacit in fata Soarelui pentru a crea acest efect neobisnuit.

"Acesta nu este un fenomen optic obisnuit. Ma intreb daca acest fenomen este datorat lentilelor camerelor de filmat, dar daca asa ar fi fost, atunci imaginile s-ar muta in raport cu fiecare miscare a camerei. Dar asta nu se intampla," a spus Grant Perry, un om de stiinta de la Universitatea din Wisconsin.

Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Firea, încrezătoare că va câștiga Primăria Capitalei: ”Bucureștiul arată mult mai rău decât acum 4 ani”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat vineri că are încredere în şansele sale la alegeri, pentru că Bucureştiul arată "mult mai rău decât acum patru ani"....
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
BEC a aprobat desființarea Alianței PSD-PNL pentru București. S-au creat alte 6 alianțe pentru toate sectoarele capitalei
Biroul Electoral de Circumscripţie al Municipiului Bucureşti a decis înregistrarea Acordului de desfiinţare a protocolului de constituire a Alianţei Electorale PSD-PNL încheiat la nivelul...
#fenomen inexplicabil soare, #mister sori china , #spatiu
Comentarii
Poza tr2006
tr2006
rank 5
...unul pufos si portocaliu, celalalt ca o sfera galbena