""
Ziare.com

Doar 3% dintre copiii supradotati reusesc in viata

de Anca Serghescu
Luni, 27 Septembrie 2010, ora 12:21

   

Doar 3% dintre copiii supradotati reusesc in viata
Un studiu realizat in Marea Britanie arata ca numai 3% dintre copiii supradotati ajung sa aiba succes, ei fiind la fel de vulnerabili in fata esecului ca si ceilalti.

In cadrul studiului au fost monitorizati 210 copii supradotati, urmariti pana la maturitate. S-a dovedit ca doar 3% dintre ei au ajuns sa aiba succes, relateaza Daily Mail.

Chiar daca la varsta de 6 sau 7 ani acesti copii au potentialul de a face lucruri minunate, multi dintre ei sunt prinsi in situatii in care potentialul lor are de pierdut, explica profesorul Joan Freeman, implicat in studiul demarat inca din 1947. Copiii monitorizati aveau aptitudini deosebite in matematica sau muzica.

Multi dintre ei au esuat rapindu-li-se copilaria, sau avand parte de prea multa presiune din partea parintilor. Altii au fost despartiti de pieteni, ceea ce a avut un impact covarsitor asupra lor, pentru ca s-a dovedit ca acesti copii nu sunt mai puternici din punct de vedere emotional decat restul, uneori fiind chiar mai fragili.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2013 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
2 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Nu le ajunge ca sant supradotati?

Darurile sant impartite cu masura.

 

educatie

pe măsură ce copilul creste, are loc un fel de selectie. Se pare că organismul renuntă la acele căi sinaptice pe care le consideră inutile. Acest lucru ar putea influenta considerabil potentialul copilului. "Dacă un copil nu primeste stimulii potriviti la varsta potrivită, atunci circuitele neurologice nu se vor dezvolta corespunzător“, afirmă cercetătorul Max Cynader, care a studiat modul de functionare a creierului. Potrivit cu cele spuse de dr. Fraser Mustard, rezultatul poate fi un coeficient de inteligentă mai mic, capacitate redusă de exprimare, probleme de intelegere a notiunilor matematice, probleme de sănătate la varsta adultă si chiar probleme de comportament.
Prin urmare, se pare că experientele pe care le trăieste cineva in primii săi ani de viată pot avea un efect hotărator asupra vietii de adult. Ele ar putea determina chiar ce tip de persoană va fi: adaptabilă sau fragilă, care invată să gandească in termeni abstracti sau căreia ii lipseste această capacitate, plină de compasiune sau nu. Astfel, rolul părintilor e deosebit de important. "Unul dintre cele mai importante aspecte ale acestor experiente de la inceputul vietii este prezenta unei figuri părintesti atente la sentimentele celorlalti“, declară un pediatru.
Pare destul de simplu: Educati-vă copilul si purtati-i de grijă, iar el va avea succes! Totusi, părintii isi dau seama că nu e intotdeauna asa de simplu să inteleagă cum să-si crească copiii. Succesul in cresterea copiilor nu tine intotdeauna de intuitie.
In cadrul unui studiu, 25% dintre părintii chestionati nu au stiut că modul in care s-au ingrijit de copiii lor putea să influenteze in bine sau in rău dezvoltarea inteligentei acestora, a increderii in sine si a dragostei pentru invătătură. Asadar, ne-am putea intreba: Care e cea mai bună modalitate de a dezvolta potentialul unui copil? Si cum pot părintii să creeze cadrul potrivit?

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor