O mamă care nu știe să scrie și să citească și-a omorât cu un medicament fiica de 11 luni. Ce pedeapsă a primit

Autor: N.G.
Vineri, 22 Septembrie 2023, ora 10:15
4629 citiri
O mamă care nu știe să scrie și să citească și-a omorât cu un medicament fiica de 11 luni. Ce pedeapsă a primit
FOTO Pixabay

O fetiță de doar 11 luni a murit după ce mama ei i-a dat un medicament care nu a fost prescris de medic. Femeia nu știe să scrie și să citească și a spus că i-a dat medicamentul copilului ei la recomandarea unei alte persoane.

Mama fetiței a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă și, după 4 ani, a fost condamnată. A fost găsită vinovată și a primit pedeapsa de 2 ani de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

Din actele efectuate în cauză a rezultat că la în data de 22 ianuarie 2019, când s-a întors de la îngrijirea animalelor în locuință, femeia i-a comunicat soțului său că fiica lor minoră, în vârstă de 11 luni, are febră, fără a indica o anumită cauză.

”La o oră neprecizată, inculpata a procedat la administrarea de Nurofen sirop minorei, în cantitate aproximată de aceasta la „un sfert din seringă” – dispozitiv special asemănător unei siringi, fără ac, care însoțește flacoanele de Nurofen sirop pentru copii – cu scopul de a îi scădea febra. În jurul orei 20:00 din aceeași zi, observând că nu a scăzut febra minorei, inculpata, fără a cere opinia unui medic sau a unui alt cadru medical, din proprie inițiativă, a procedat la administrarea unui supozitor intra-rectal cu Tramadol 100 mg victimei. Despre proveniența acestui medicament, în calitate de suspectă, femeia a declarat că l-a primit de la o femeie, pe stradă, cu câteva zile înainte de a proceda la administrarea acestuia către victimă”, se precizează în rechizitoriul procurorilor.

A doua zi dimineața, femeia și soțul ei au constatat fetița „nu se trezește”, era inconștientă, așa că au chemat salvarea prin serviciul 112. Echipajul de ambulanță s-a deplasat la fața locului și a încercat resuscitarea victimei, dar eforturile personalului medical nu a avut succes, fiind declarat decesul.

”La fața locului s-a deplasat o echipă operativă din partea Poliției, ocazie cu care a fost dispusă și s-a efectuat cercetarea locului faptei. Examinarea cadavrului victimei minore nu a decelat urme vizibile de violență, iar cu acea ocazie s-a procedat la ridicarea a 3 supozitoare de Tramadol în folie de aluminiu dintre care o poziție desigilată. La dosar s-a dispus și efectuat o expertiză medico-legală de autopsiere a victimei minore, concluziile acesteia fiind fără echivoc – moartea victimei a fost violentă și s-a datorat intoxicației acute cu Tramadol.

S-a apreciat că este dincolo de orice îndoieli faptul că nu a fost niciun moment intenția inculpatei să producă prin fapta sa un rezultat tragic, cum ar fi moartea propriului copil. Potrivit propriilor declarații – necontestate – inculpata nu știe să scrie și să citească, așa încât și dacă ar fi avut la dispoziție prospectul medicamentului nu ar fi putut să își dea seama de contraindicația expresă din cuprinsul acestuia de a nu fi administrat copiilor sub 14 ani”, se mai precizează în rechizitoriu.

Hotărârea Judecătoriei Sebeș, din 20 septembrie 2023, poate fi contestată cu apel.

Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Cum vrea AUR să facă „Europe Great Again”. „Comisia Europeană urmăreşte să transforme uciderea de copii nenăscuţi într-un drept fundamental european”
Preşedintele AUR, George Simion, a propus, la Conferinţei Internaţionale „Make Europe Great Again” care a avut loc, sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, ca toate partidele...
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
#mama condamnata, #ucidere din culpa, #copil decedat , #justitie