Ciolacu, despre importanța europarlamentarelor: ”Contracandidaţii noştri să nu moară subit prin puşcării sau otrăviţi”

Marti, 20 Februarie 2024, ora 13:32
2234 citiri
Ciolacu, despre importanța europarlamentarelor: ”Contracandidaţii noştri să nu moară subit prin puşcării sau otrăviţi”
Premierul Marcel Ciolacu FOTO Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat, marţi, 20 februarie, în cadrul evenimentului ”Living better with Europe”, că el vrea să trăiască într-o Românie liberă, într-o Europă liberă, şi nu vrea ca contracandidaţii să moară subit prin puşcării sau otrăviţi, aşa cum nu vrea ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse.

”Avem astăzi biroul Grupului Social Democrat din Parlamentul European la Bucureşti. Este o bună ocazie să discutăm despre modul în care Uniunea Europeană poate să contribuie la dezvoltarea României, a ţărilor noastre le care le reprezentăm. Aş vrea, până să vorbesc de creşterea nivelului de trai, despre economie, lucrurile care sunt, din punctul meu de vedere, priorităţi ale cetăţenilor pe care îi reprezentăm”, a spus premierul Ciolacu, în cadrul evenimentului.

”Aş vrea să-mi amintesc, să-mi reamintesc, împreună cu colegii mei, împreună cu Victor, împreună cu Mihai, Dan, momentele când am preluat Partidul Social Democrat ca şi preşedinte şi când aproape nu mai făceam parte din familia social-democrată şi cu adevărat primul om care a avut încredere în noi, primul om care ne-a ajutat să ne reconectăm la familia social-democrată europeană, ai fost tu, Iratxe, şi îţi mulţumesc mult, şi în numele meu şi al colegilor mei, pentru ceea ce ai făcut.”

”Faptul că pe urmă, împreună, am devenit o echipă mai puternică, corectă şi sinceră, care am apărat împreună toate valorile europene, valorile social-democrate au confirmat faptul că a meritat acest efort. Şi sunt ferm convins, mai ales în acest context, din punctul meu de vedere şi nu numai, complicat, după o pandemie, după o criză energetică, după un război şi o criză de securitate în Europa într-un an în care nimeni n-ar fi crezut acest lucru, după un conflict major în Orientul Mijlociu şi cu o factură de plată, în primul şi în primul rând plătită de ţările europene şi de economia europeană. Dar cu toate aceste provocări, cu toţii am rămas strânşi în jurul valorilor care ne definesc”, a mai spus premierul.

Premierul a adăugat că nici el, nici ceilalți social-democrați, nu au făcut compromisuri cu formațiuni extremiste pentru voturi.

”Eu vreau să trăiesc într-o Românie liberă, vreau să trăiesc într-o Europă liberă. Eu nu vreau ca contracandidaţii noştri să moară subit prin puşcării sau otrăviţi. Eu cred că nu vreau ca România să fie un vasal al Federaţiei Ruse”, a ţinut să precizeze Ciolacu.

El a menţionat că de aceea alegerile de pe 9 iunie în întreaga Europă sunt foarte importante, iar comunicarea dintre familiile europene importante, care apără democraţia, este un lucru foarte important.

”Cred în valorile social-democrate şi încerc cu echipa guvernamentală să le punem în aplicare la nivelul României. Încerc cu echipa de europarlamentari să ne impunem, mai ales, în ceea ce priveşte specificul României. (...) Prioritatea noastră este să discutăm şi să găsim cele mai bune soluţii, în primul şi în primul rând de a apăra economia europeană şi economiile noastre naţionale”, a spus Ciolacu.

El a precizat că este ferm convins că viitorul Parlament European, viitoarea Comisie Europeană, viitorul Consiliu European vor avea priorităţi adaptate noilor cerinţe din statele pe care le reprezentăm.

Ciolacu a adăugat că nevoile de trai și nevoia de securitate sunt acum prioritare și speră că va exista un dialog între toate grupurile din Parlamentul European după alegerile europarlamentare care se termină pe 9 iunie.

”Nu cred că în Europa în acest moment vreun partid va putea singur să facă 50%. Cred că dialogul va fi esenţial după data de 9 iunie la nivel european”, a precizat premierul.

Quarterly Report - Editia 4

Finlanda cere ajutorul UE pentru a face față fluxului de migranți veniți ilegal de pe teritoriul rus. Statul nordic și-a închis de anul trecut granița cu Rusia
Finlanda cere ajutorul UE pentru a face față fluxului de migranți veniți ilegal de pe teritoriul rus. Statul nordic și-a închis de anul trecut granița cu Rusia
Finlanda vrea ca Uniunea Europeană să identifice măsuri comune pentru a împiedica ceea ce consideră a fi "migraţia instrumentalizată", adică un flux de migranţi veniţi din Rusia fără...
Câți români sunt în stare să poarte o conversație în limba engleză. Sondaj UE
Câți români sunt în stare să poarte o conversație în limba engleză. Sondaj UE
În cadrul Uniunii Europene există 24 de limbi oficiale și aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare. 86% dintre respondenții unui sondaj Eurobarometru susțin că toată lumea ar trebui...
#marcel ciolacu, #europarlamentare, #Rusia, #Uniunea Europeana , #stiri Marcel Ciolacu