Vanghelie: Intalnirile de la Washington au fost "foarte excelente"

Sambata, 22 Ianuarie 2011, ora 13:04
4578 citiri
Vanghelie: Intalnirile de la Washington au fost "foarte excelente"
Foto: Antena 3

Primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, proaspat intors din SUA a declarat, sambata, ca intalnirile de la Washington au fost "foarte excelente" si ca a mai primit o invitatie pentru luna mai.

"Am picat exact cu presedintele Chinei, totusi am fost primit la Casa Alba, iar toate intalnirile au fost foarte excelente", a declarat, pe aeroport, la intoarcerea din SUA, liderul PSD Bucuresti.

De asemenea, el a precizat ca a mai primit o invitatie sa mearga la Washington in luna mai.

"Cred eu ca faptul ca consilierul lui Obama m-a primit la Casa Alba e un pas in fata. Sunt invitat din nou in luna mai. (...) Faptul ca in luna mai sunt invitat din nou in America arata ca lucrurile sunt pozitive", a apreciat primarul sectorului 5.

Marian Vanghelie, prezentat in SUA ca primar al Bucurestiului

Vanghelie a refuzat sa comenteze faptul ca la Washington, a fost numit primar al Bucurestiului, subliniind insa ca "nu se glumeste cu lucruri de astea".

"Nu vreau sa comentez, nu s-a pus problema asa. Dumneavoastra credeti ca atunci cand te invita cineva in America, nu stie cine esti? Haideti sa nu glumim cu lucrurile astea, sunt glume pe care incercam sa le minimalizam, dar nu reusim in Romania. Am luat intr-o seara masa cu mai multi ambasadori, care au spus ca 'Romania este complicata' si au dreptate", a adaugat edilul.

Pe de alta parte, primarul Sectorului 5 al Capitalei care s-a intalnit la Casa Alba cu Derek R.B. Douglas, asistentul special al lui Barack Obama pe probleme de politici urbane si metropolitane, a declarat ca si-a facut prieteni in SUA si ca, pentru el, visul american a devenit realitate.

"Pentru mine s-a concretizat visul american si imi doresc sa-mi fac prieteni in America. Consilierul lui Obama mi-a intins mana si mi-a spus ' ai un prieten in America'", a declarat Vanghelie jurnalistilor care l-au asteptat la aeroport.

Vanghelie s-a intalnit cu unul dintre asistentii lui Obama

Edilul a vorbit si despre cadourile pe care le-a primit in timpul vizitei in SUA.

"Evident ca am primit sigiliul orasului Washington, evident ca si noi am dat un stilou cu harta si sigiliul Romaniei, deci sunt lucruri protocolare. Lucruri care se practica in toata lumea. Am primit un de ala de pus la sticla, cum se numeste? Un dop de cristal de pus la sticla", a marturisit Vanghelie.

De asemenea, liderul PSD Bucuresti a promis ca in urmatoarea perioada, va atrage mai multi investitori si va aplica, in sectorul pe care-l conduce, politicile americane.

"M-am convins de un singur lucru: problema in viata e sa vrei. Mi-am demonstrat ca se poate, daca am ajuns in America", a conchis Vanghelie.

Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Diana Șoșoacă spune că a fost filmată la duș: "Dacă nu-mi dau demisia din funcţie de senator vor da filmări intime"
Senatoarea Diana Șoșoacă susține că a primit amenințări și este hărțuită, cu scopul de a-și prezenta demisia. Ea pretinde chiar că e șantajată cu filmări compromițătoare cu ea,...
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
ICCJ dezbate contestația depusă de Alianţa Dreapta Unită, după ce Biroului Electoral Central a respins protocolul său de constituire
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va dezbate marţi contestaţia depusă de Alianţa Dreapta Unită la decizia Biroului Electoral Central de respingere a protocolului său de constituire....
#marian vanghelie vizita washington, #vanghelie sector 5, #Vanghelie vizita SUA , #primar
Comentarii
P
PSD_Erie
rank 1
Asociata de Hingheri No.5 Buc COMUNICAT DE PRESĂ (22 ianuarie 2011) REF: Primirea domnului Daniel Marian Vanghelie , primarul sectorului 5 Bucuresti