Dosarul preşedintelui CJ Constanţa a fost clasat. Precizările DNA după ce l-a acuzat că a primit plante ca mită

Joi, 14 Decembrie 2023, ora 18:35
3450 citiri
Dosarul preşedintelui CJ Constanţa a fost clasat. Precizările DNA după ce l-a acuzat că a primit plante ca mită
Mihai Lupu FOTO Facebook/Mihai Lupu

Președintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a transmis joi, 14 decembrie, că ”justiția a fost făcută”, după ce procurorii DNA au clasat dosarul în care era acuzat de luare de mită.

Mihai Lupu a făcut acest pe pagina sa de Facebook. El a publicat şi documentul pe care l-a primit de la procurorii anti-corupţie.

“Vă facem cunoscut faptul că prin rechizitoriul 19/P/2023 din data de 11.12.2023, referitor la infracţiunea reţinută în sarcina dumneavoastră, respectiv cea de luare de mită, prevăzută de art.6 din Legea nr.78/2000 raportat la art. 289 alin.1 C.pen., în temeiul disp. Art. 315, alin. 1, lit.b C.pr.pen rap la art.16, lit c, c. proc. pen, s-a dispus clasarea deoarece nu există probe din care să reiasă că dumneavoastră aţi săvârşit infracţiunea”, se arată în documentul primit de la DNA.

Mihai Lupu a declarat că nevinovăţia şi integritatea sa au fost consolidate.

”Neînceperea urmăririi penale” este verdictul pronunţat de instanţă în dosarul investigat de către DNA. Justiţia a fost făcută, iar nevinovăţia şi integritatea mea au fost consolidate, odată cu această hotărâre. Le mulţumesc celor care au rămas alături de mine şi care nu s-au îndoit nicio clipă de integritatea mea morală şi de etica profesională. Reafirm angajamentul meu faţă de transparenţă şi responsabilitate în faţa tuturor celor care mi-au acordat încredere şi m-au ales”, a afirmat preşedintele CJ Constanţa.

El a mai adăugat că unii s-au grăbit să ia măsuri împotriva sa, deşi ceruse să fie suspendat până la finalizarea cercetării.

”În cei peste 35 de ani de carieră în funcţii private şi publice, 35 de ani investiţi în muncă şi pentru binele comunităţii, numele meu a fost nepătat. Voi continua pe acelaşi drum corect! Unii s-au grăbit să ia măsuri, deşi cerusem suspendarea până la finalizarea cercetării. S-au grăbit, nu în acord cu obiectivele şi valorile formaţiunii politice căreia i-am dedicat toată priceperea şi experienţa mea, ci în acord cu propriile interese. Le mulţumesc şi lor! M-au ajutat să consolidez în jurul meu o echipă onestă, dedicată, asumată şi focusată pe nevoile tuturor cetăţenilor din judeţul Constanţa”, a mai scris Mihai Lupu.

Acuzațiile DNA

Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Mihai Lupu, a fost urmărit penal de DNA pentru luare de mită, alături de directorul Direcţiei Generale Administrarea Domeniului Public şi Privat, Ermil Chelariu, şi alţi funcţionari din primăriile Năvodari şi Mangalia.

Funcţionarii au fost acuzaţi ar fi oferit informaţii nepublice unui om de afaceri pentru a câştiga mai multe licitaţii, iar Lupu, Chelariu şi un alt funcţionar ar fi primit în schimb plante decorative şi ar fi beneficiat de lucrări de amenajare a grădinilor.

După începerea urmăririi penale, Mihai Lupu a demisionat din funcţia de vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Constanţa. Ulterior, PNL Constanţa i-a retras sprijinul politic.

Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Scandal la nivel înalt în Rusia. Un ministru decorat de Putin, reținut pentru luare de mită
Ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Timur Ivanov, a fost reţinut sub suspiciunea de luare de mită, informează agenția TASS printr-un comunicat. "Suspectat de comiterea unei...
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Parchetul General este obligat să reia dosarul clasat în care Emilia Șercan l-a acuzat pe Lucian Bode de favorizare a infractorului
Jurnalista Emilia Şercan a anunţat luni, 22 aprilie, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie i-a admis în parte o plângere şi a dispus ca Parchetul General să redeschisă dosarul în care...
#Mihai Lucan, #presedinte CJ Constanta, #dosar clasat, #luare de mita, #DNA coruptie , #stiri Mihai Lupu