De ce l-a umilit MRU pe Gadea tocmai la Antena 3 (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Miercuri, 14 Martie 2012, ora 18:31
37749 citiri
De ce l-a umilit MRU pe Gadea tocmai la Antena 3 (Opinii)
Foto: Antena3

Cine a vazut emisiunea stie despre ce este vorba. Narcisistul Mihai Gadea a fost facut KO de arogantul in devenire Mihai Razvan Ungureanu pentru a demonstra un singur lucru.

Cu zambetul pe buze, razand cand nu avea replica si facand parada de autoritatea sa profesionala, cand nu mai avea argumente, M. R. Ungureanu i-a predat o lectie importanta unui jurnalist invatat deja doar cu organizarea spectacolelor de transat (oameni sau subiecte), nu dezbateri de idei.

Prin prezenta sa in studioul Antenei 3, MRU a riscat destul de mult. Miscarea face parte insa din strategia de comunicare - deschis catre tot ceea ce Traian Basescu, PDL sau precedentul Executiv a demonizat si infierat.

A riscat, pentru ca deschiderea catre un post tv stigmatizat pana acum, atat de presedinte cat si de pedelisti, poate fi inteleasa si ca o legitimare si recunoastere a discursului radical practicat de Antena 3. Dar riscand avea si posibilitatea sa castige.

Iar ceea ce MRU a obtinut prin punerea la punct a lui Mihai Gadea a fost sa demonstreze ca toate interpretarile de pana acum date de aparatul de propaganda al PDL antenelor lui Voiculescu sunt adevarate - i.e. la Antena 3 nu se practica dialogul, ci doar monologul, iar cand a fost pus in situatia de a combate fata in fata dusmanul, Gadea a sucombat sub propria incompetenta si lipsa de cultura.

Cine l-a citit cum trebuie pe acest realizator fara talent si fara nicio sclipire de inteligenta sau umor, aproape mereu nepregatit si intotdeauna aproximativ in informatiile de care se foloseste nu ar fi avut de ce sa fie surprins.

Iar cine a fost impresionat, de cealalta parte, de faptul ca fostul istoric M.R. Ungureanu nu e totusi Traian Igas si poate sa lege trei cuvinte fara sa pocneasca un dezacord e iarasi naiv sau orbit de normalitatea unui politician inteligent, inzestrat cu o cultura destul de solida.

M.R. Ungureanu nu a raspuns la nicio intrebare exacta si a excelat intr-un singur lucru - a evitat toate raspunsurile directe pe care ar fi avut datoria sa le ofere, daca tot a acceptat atat de curajos acest interviu.

Tinta lui a fost alta, insa, si in aceasta directie s-au indreptat aproape toate eforturile sale. Recunosc, i-a iesit de minune, aproape perfect.

De acum imaginea care va persista cel putin asupra emisiunilor realizate de Gadea va fi aceea a unor sezatori "aranjate". Nici nu va conta daca este sau nu adevarat, daca Gadea e doar unul dintre cei mai slabi moderatori sau doar un sef mediocru instalat de patron pentru a controla mai usor statia. Importanta va fi doar perceptia cu care vor ramane majoritatea telespectatorilor.

Ridiculizandu-l pe Mihai Gadea, MRU a reusit sa arunce o umbra de indoiala serioasa asupra tuturor emisiunilor in care executiile se practica in lipsa executatilor, chiar daca doar din cauza acestora din urma, care refuza pur si simplu din lasitate sa participe la un dialog.

Prezenta premierului la Antena 3 ii pune insa intr-o situatie incomoda si pe toti pedelistii care de un an si ceva au ales sa boicoteze fatis postul tv. Pe drept sau nu. Ea ii obliga pe reprezentantii Coalitiei sa iasa din ascunzatori si sa se lupte mai degraba, decat sa isi bage capul in pamant, imbatandu-se cu propriile fantasme.

In sfarsit, dincolo de toate interpretarile politicianiste sau paranoice, prezenta premierului in mijlocul antenelor voiculesciene reprezinta un act de normalitate. Ca el a fost transformat intr-o exceptie si intr-un eveniment deosebit chiar de catre fostii guvernanti, cand ar fi trebuit sa fie unul banal, e o alta problema.

Abia de aici incolo s-ar putea discuta despre sofismele istoricului Ungureanu, de care facea abuz chiar cand ii preda silogismul "invatacelului" Gadea, despre trucurile folosite pentru a vorbi fara a spune nimic, despre aroganta de a se lauda cu banalitati gramaticale si culturale, care il pot surprinde poate pe realizator (dar atat). Sau despre arta de a nu recunoaste nicicum ca, in realitate, pana acum nu a facut decat sa execute un "program" al presedintelui sau al partidului.

Pentru ca altfel tot mesianismul asta rafinat si a-toate-impaciuitor in care si-a imbracat mandatul de premier ar deveni penibil si rizibil. La fel de jenant pe cat a reusit sa-si faca interlocutorul de aseara.

Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Nelu Tătaru, fostul ministru al Sănătății, și-a depus candidatura la șefia unui consiliu județean din Moldova
Filiala Vaslui a PNL și-au adus tot efectivul la Biroul Electoral Județean (BEJ) Vaslui, pentru depunerea oficială a candidaturii lui Nelu Tătaru la conducerea Consiliului Județean Vaslui....
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
Surpriză la o primărie din România. Doi soți candidează unul împotriva celuilalt: ”N-am crezut că poate să aibă atâta nebunie”
O situație cu totul atipică a apărut în cursa electorală pentru primăria Gogoșu din Mehedinți. Actualul primar candidează pentru un nou mandat, însă are un rival la care nu se aștepta....
#Mihai Razvan Ungureanu Antena3, #Mihai Gadea Duta injuraturi, #Antena3 amenda CNA, #Ungureanu Gadea Antena3 , #premier