Mircea Badea aduce Antenei 1 si 3 o amenda CNA de 10.000 de lei

Marti, 20 Octombrie 2009, ora 16:38
3103 citiri
Mircea Badea aduce Antenei 1 si 3 o amenda CNA de 10.000 de lei

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a amendat, marti, posturile de televiziune Antena 3 si Antena 1, cu 5.000 de lei fiecare, pentru editiile emisiunii "In gura presei" din 4 si 8 octombrie in care Mircea Badea a folosit limbaj injurios.

Emisiunea "In gura presei", difuzata zilnic, cu exceptia zilei de sambata, la ora 23.00, pe Antena 3, este reluata dimineata, la ora 10.00, pe Antena 1, informeaza un comunicat al CNA remis Ziare.com.

Postul Antena 3 a fost amendat pentru ca in cadrul celor doua editii ale emisiunii Mircea Badea a folosit limbaj injurios, facand comentarii la adresa unei persoane care ii trimitea SMS-uri si a lezat dreptul acestuia la imagine, difuzandu-i numarul de telefon pe post.

In cazul postului Antena 1 a intervenit si incalcarea articolului din Codul audiovizualului privind protectia minorilor, emisiunea fiind redifuzata dimineata.

CNA-ul amendeaza OTV-ul cu 10.000 de lei

Tot in sedinta de marti membrii CNA au decis sa amendeze OTV-ul cu 10.000 de leipentru ca nu s-au prezentat corect faptele.

In editiile emisiunii "Dan Diaconescu Direct", difuzate in 5, 6, 8 si 12.10.2009, s-au incalcat prevederile art. 3 alin. 2 din Legea Audiovizualului Nr. 504/ 2002 ["Toti furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa asigure informarea obiectiva a publicului prin prezentarea corecta a faptelor si evenimentelor si sa favorizeze libera formare a opiniilor."], precum si dispozitiile art. 71 alin. 2, privind asigurarea informarii corecte si a pluralismului din Codul de reglementare a continutului audiovizual.

Consiliul a apreciat ca moderatorul nu a respectat art. 42 din acelasi Cod.

Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Dan Barna acuză: Ciolacu, Ciucă și Iohannis vor "să le spună românilor că nu mai au speranţă"
Alianţa Dreapta Unită şi-a lansat vineri, 26 aprilie la Buzău, candidaţii pentru alegerile locale, vicepreşedintele USR Dan Barna formulând cu acest prilej o serie de critici la adresa...
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Firea nu mai vrea sa audă de scandalul azilelor groazei: "Nu am de ce să plătesc eu ceva ce nu am greşit"
Gabriela Firea, candidatul PSD pentru Primăria Generală a Capitalei, reafirmă că nu are nicio vină în scandalul azilurilor, care a devenit anchetă penală. „Nu am de ce să plătesc eu...
#amenda CNA Antena3 Antena1, #limbaj injurios Mircea Badea, #emisiune gura presei , #In gura presei