Mircea Basescu, judecatorilor: Nu am vazut banii de la familia lui Bercea Mondial, doar punga

Luni, 30 Iunie 2014, ora 17:35
7244 citiri
Mircea Basescu, judecatorilor: Nu am vazut banii de la familia lui Bercea Mondial, doar punga

Fratele presedintelui, Mircea Basescu, le-a declarat judecatorilor ca n-a vazut niciodata banii de la familia lui Bercea Mondial, ci doar punga in care se aflau acestia.

La Tribunalul Bucuresti, Marian Capatana a spus ca a imprumutat cei 600.000 de euro de la familia lui Sandu Anghel in vara anului 2011.

"In vara anului 2011, eu am imprumutat de la Anghel Florin, in doua transe, sumele de 250.000 euro si respectiv 350.000 euro. Acest imprumut nu a avut nicio legatura cu domnul Basescu Mircea, care nu trebuia sa primeasca nimic din suma imprumutata", a precizat Capatana, citat de Evenimentul Zilei.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: Amenintari cu moartea ale fiului lui Bercea

In fata judecatorilor, Mircea Basescu a spus ca nu a primit niciun ban din suma primita de Captana, vazand doar "punga in care se aflau".

"Eu nu am primit niciun ban din cei 600.000 de euro primiti de catre Capatana Marian. Privitor la discutia transcrisa in dosar, in care se mentioneaza ca as fi primit de la Capatana suma de 250.000 de euro, mentionez ca era vorba despre banii pe care Capatana ii adusese in vederea restituirii catre familia Anghel.

(...) Eu nu am vazut niciodata banii, ci doar punga in care se aflau", a spus fratele presedintelui.

Noi stenograme cu Mircea Basescu: "Nici frate-miu nu are bani!"

Acesta a precizat ca, in contextul in care rudele lui Bercea Mondial urmau sa vina in biroul sau, i-a transmis lui Capatana sa vina si el pentru a rezolva amiabil situatia, promitandu-i ca o sa-l sustina, deoarece nu avea intreaga suma datorata.

"Aceasta intalnire a avut loc in biroul meu, timp in care i-am cerut lui Capatana Marian sa astepte, in biroul alaturat, de protocol, iar eu am discutat cu rudele lui Bercea spunandu-le ca Marin Capatana este in masura sa le dea o parte din bani, urmand ca ulterior, cand isi va recupera banii investiti, sa achite datoria.

Capatana Marian venise cu o punga, in care se afla o suma de bani, pe care eu i-am cerut sa o dea personal acelor persoane, ceea ce s-a si intamplat. Ma gandesc ca acesta este contextul in care s-au facut acele inregistrari despre care eu am aflat din presa si in care mentioneaza suma de 250.000 de euro.

Din cate imi amintesc, la acea intalnire au venit, ca de obicei, sotia lui Bercea, fiul acestuia, Florin, si mama finei mele. Dupa acest moment, respectivele persoane au continuat sa vina regulat la mine, avand obiceiul sa imi faca astfel de vizite premergator termenelor fixate in dosarul lui Bercea Mondial", a explicat Mircea Basescu.

Mircea Basescu, arestat preventiv pentru 30 de zile (Video)

Potrivit unor surse citate de Evenimentul Zilei, Mircea Basescu i-a spus fiului lui Bercea Mondial, Florin Anghel, ca il va ajuta pe tatal sau sa iasa din inchisoare, insa a precizat ca s-a referit la sprijin prin aceea ca i l-a recomandat pe avocatul sau.

"Cand in cadrul acelei discutii Anghel Florin mi-a cerut sa il scot pe taica-sau din puscarie era vorba despre o solicitare pe care mi-o faceau mereu si de aceea le-am replicat ca le-am acordat tot sprijinul, referindu-ma la faptul ca le-am recomandat avocatul meu, dar nu a fost posibil intrucat acesta avea o alta specializare.

Ei veneau intotdeauna cu aspecte punctuale legate de situatia dosarului, prezentandu-mi chiar numele unor judecatori pe care eu nu-i cunosteam si carora nu le-am dat importanta", a mai sustinut fratele presedintelui.

Mircea Basescu ramane in arest

Mircea Basescu, fratele presedintelui Romaniei, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, pe 20 iunie, dupa ce fusese retinut pentru 24 de ore de procurorii DNA, in dosarul in care este acuzat de trafic de influenta. De asemenea, intermediarul Marian Capatana, acuzat de complicitate la trafic de influenta, a fost si el arestat preventiv pentru 30 de zile.

Procurorii DNA sustin ca este clar, din inregistrarile facute publice pe 18 iunie, ca Mircea Basescu si Marian Capatana s-au folosit de numele presedintelui si ca fratele sefului statului a primit bani pentru a interveni la Traian Basescu.

In plus, se mai precizeaza ca Mircea Basescu s-a folosit de calitatea de membru al familiei prezidentiale pentru a da credibilitate afirmatiilor privind influenta sau pretinsa influenta pe care ar putea sa o abia la magistratii care se ocupa de dosarul lui Bercea Mondialu.

Procurorii au precizat, in ordonanta de retinere, ca "exista probe si indicii temeinice din care rezulta suspiciunea rezonabila" ca Mircea Basescu, in perioada februarie 2011 - februarie 2012, a primit suma de 250.000 de euro de la un denuntator, prin intermediar.

In schimbul celor 250.000 de euro, continua comunicatul DNA, Mircea Basescu a promis ca va interveni pe langa magistratii care se ocupa de cazul "tatalui denuntatorului", adica Bercea Mondialu, pentru "a obtine o hotarare favorabila, fie condamnarea la o pedeapsa mai mica, fie punerea in libertate".

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Mircea Basescu bani Bercea Mondial, #scandal Mircea Basescu Bercea Mondial , #Bercea Mondialu