Cat va cheltui Romania pentru baza de la Deveselu

Luni, 28 Octombrie 2013, ora 17:40
2148 citiri
Cat va cheltui Romania pentru baza de la Deveselu
Foto: Gazeta Oltului

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a declarat luni la Deveselu ca valoarea cheltuielilor pe care le va derula partea romana pentru baza militara pana la operationalizarea acesteia se ridica la aproximativ 40 de milioane lei, din care in cursul acestui an au fost cheltuite aproximativ 5 milioane de lei, dar urmeaza sa se mai faca si alte cheltuieli.

Ministrul a adaugat ca de la bugetul national au mai fost cheltuiti anul acesta aproximativ 10 milioane lei in comuna Deveselu pentru lucrarile de utilitati, respectiv introducerea sistemelor de apa, canalizare, modernizarea drumului care face legatura intre unitatea militara si drumul national.

"Suma prevazuta in acordul initial: 40 de milioane de lei. Anul acesta am mai executat lucrari de 5 milioane de lei, sigur ca daca licitatia privind iluminatul perimetral necesar se va finaliza, vom mai cheltui inca niste bani.

Pentru acest an avem prevazut un buget de 8 milioane de lei pentru baza de la Deveselu. E preconizata o valoare de 40 de milioane de lei pe tot parcursul derularii acestui program pana in 2015, la operationalizarea sistemului antiracheta de la Deveselu, care asa cum stim va fi un sistem integrat impotriva rachetelor balistice", a declarat Dusa.

Acesta a mentionat ca la Deveselu Ministerul Apararii va angaja si alte lucrari care vor privi in general reamenajarea spatiilor in care vor locui militarii romani. Mircea Dusa a completat spunand ca apreciaza colaborarea cu autoritatile locale, cu Primaria Deveselu, Consiliul Judetean Olt si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice.

Ministrul Apararii Mircea Dusa, incantat de "gardul de tip NATO" de la Deveselu

Ministrul Dusa a apreciat colaborarea cu partenerii americani si a mentionat ca au fost stabilite termene si responsabilitati astfel incat lucrarile sa se desfasoare in graficul stabilit.

Expert rus: Sistemul antiracheta de la Deveselu, un mare pericol pentru Rusia

Acesta a calificat drept deosebit parteneriatul strategic intre Romania si SUA si a subliniat ca la Deveselu este o investitie romano-americana. Ministrul Apararii le-a multumit celor care s-au implicat in realizarea obiectivelor de la Deveselu.

Traian Basescu, la Deveselu: Sentimentul meu este acela al datoriei implinite

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Mircea Dusa cheltuieli Deveselu, #Mircea Dusa Romania contributie Deveselu, #Mircea Dusa 40 milioane contributie , #ministrul Apararii
Comentarii