Dusa, jignit de declaratiile lui Tokes: Afirmatiile sale duc in penal

Joi, 01 August 2013, ora 22:35
3153 citiri
Dusa, jignit de declaratiile lui Tokes: Afirmatiile sale duc in penal
Foto: cdep.ro

Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat, joi, ca se simte jignit de declaratiile lui Laszlo Tokes, potrivit carora ardelenii s-au saturat ca Bucurestiul sa administreze Ardealul "ca pe un soi de colonie".

"Ardeleni suntem cei care respectam Costitutia, legile tarii, nu domnul Tokes care vrea protectorat si care face afirmatii ce jignesc romanii ardeleni.

Afirmatii de acest gen se duc in zona penalului si poate ne hotaram, romanii din Harghita si Covasna, sa sesizam noi institutiile statului. Ma simt jignit de afirmatiile pe care domnul Tokes le face aproape zilnic", a declarat Mircea Dusa, arata Romania TV.

Dusa a adaugat ca romanii si maghiarii din Harghita si Covasna traiesc in buna intelegere si ca nu au nevoie de astfel de declaratii "aberante si neconstitutionale".

Tokes: Ponta a amanetat tara FMI, ne-am saturat ca Bucurestiul sa administreze Ardealul ca pe o colonie

Europarlamentarul Lazlo Tokes a transmis, joi, printr-un comunicat de presa ca "Noi, ardelenii, ne-am saturat ca Bucurestiul sa administreze Ardealul ca pe un soi de colonie.

Istoria ultimelor decenii a demonstrat - mai mult sau mai putin - ca, in mod succesiv, puterea de la Bucuresti este incapabila de o guvernare corespunzatoare, creand in general mai multe probleme Romaniei, decat solutii. Dupa ce au dus tara in faliment, acum incearca sa dreaga busuiocul cu credite externe si minciuni politice".

El a adaugat premierul ar trebui sa se intrebe mai degraba ce suveranitate mai are tara pe care o conduce, "dupa ce a amanetat-o, practic, Fondului Monetar International".

Sambata, Tokes i-a cerut premierului Ungariei, Viktor Orban, ca impreuna cu Guvernul pe care il conduce sa construiasca un sistem de cooperare nationala, astfel incat sa ofere "protectorat" Transilvaniei, "asa cum a facut Austria cu Tirolul de Sud".

Premierul Victor Ponta a reactionat si a spus ca declaratiile europarlamentarului nu sunt doar insultatoare, ci chiar penale si ar fi trebuit sanctionate si de presedintele Traian Basescu daca Romania ar fi avut un presedinte.

Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Ciolacu susține reforma bugetară și regionalizarea teritorială: ”Să nu mai existe decalaje ca între Timişoara şi Bacău”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 25 aprilie, la Timişoara, că regionalizarea teritorială şi reforma bugetară trebuie făcute, după o analiză şi un studiu exact în fiecare judeţ....
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Clotilde Armand ironizează PSD-ul după ce i-a cerut demisia: "Mai stau, să vă scot din minţi că nu mai puteţi fura"
Trimisă în judecată pentru folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane, Clotilde Armand, primarărița Sectorului 1 a declarat răspicat că nu va demisiona, aşa cum i-au cerut...
#Dusa Tokes declaratii penal, #Tokes Bucuresti conducere Ardeal, #Laslo Tokes Ardeal , #ministrul Apararii