Senatorii PDL il vor pe Banias in comisia de control a SIE

Marti, 24 Mai 2011, ora 18:18
1865 citiri
Senatorii PDL il vor pe Banias in comisia de control a SIE

Senatorul Mircea Banias este propus de grupul parlamentar PDL sa exercite controlul parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe.

Propunerea urmeaza sa fie discutata marti, in cadrul sedintei comune a Birourilor permanente ale Camerei Deputatilor si Senatului, in conditiile in care procurorii DNA au dispus ca senatorul PDL sa nu paraseasca tara pentru 30 de zile, fiind acuzat de coruptie.

Pe ordinea de zi, parlamentarii vor dezbate scrisoarea Grupului parlamentar PDL din Senat privind inlocuirea senatorului Nistor Vasile cu senatoril Banias Mircea, in Comisia speciala a Camerei Deputatilor si Senatului, pentru exercitarea controlului parlamentar asupra activitatii Serviciului de Informatii Externe, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Contactat de Ziare.com, liderul senatorilor PDL Cristian Radulescu a declarat ca nominalizarea este mai veche.

"O sa rediscutam aceasta problema", a precizat liderul senatorilor PDL, fara sa ofere detalii suplimentare pe aceasta tema.

Discutia are loc dupa ce procurorii au dispus marti ca senatorul PDL Mircea Banias sa nu poata parasi tara pe termen de 30 de zile. Acesta este acuzat de aderare la un grup infractional organizat, trafic de influenta si instigare la delapidare.

Vezi ce acuzatii li se aduc lui Mircea Banias si Laurentiu Mironescu

In rechizitoriul intocmit de procurorii DNA se arata ca la data de 22 octombrie 2010, Banias i-a pretins lui Bogatu Eugen, la vremea respectiva director al Directiei Domenii Portuare, din cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta S.A., sa ii remita cu titlu gratuit mai multe produse provenite din marfurile confiscate si aflate in gestiunea Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Senatorul i-a promis lui Bogatu ca se va folosi de functia pe care o detine sa directioneze mai multe proiecte economico - administrative, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Mircea Banias i-a promis lui Bogatu Eugen ca se va implica personal in blocarea unui proiect de restructurare a autoritatii vamale de pe raza judetului Constanta si a unui ordin ministerial care prevedea obligativitatea scanarii tuturor containerelor din Portul Constanta Sud Agigea.

I-a mai promis ca va interveni pentru ca o persoana, ce nu era agreata de grupul infractional, sa nu fie numita intr-o functie de conducere in cadrul Companiei Nationale Administrarea Porturilor Maritime Constanta si ca isi va folosi influenta pentru mentinerea in functie a unui fost director al Directiei Sanitar Veterinare Constanta.

De asemenea, acesta a promis ca va interveni pentru protejarea inculpatului Durbac Liviu, seful Biroului Vamal Constanta Sud Agigea.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...