Camera Deputatilor nu stie ce sa faca cu dosarul Mitrea

Marti, 22 Aprilie 2008, ora 13:01
2006 citiri
Camera Deputatilor nu stie ce sa faca cu dosarul Mitrea

Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a declarat marti ca Biroul Permanent al Camerei nu a putut lua nicio decizie in privinta solicitarii DNA de aviz pentru inceperea urmaririi penale a fostului ministru, deputatul Miron Mitrea, din cauza faptului ca nu a existat cvorum, inregistrandu-se un mare numar de absenti.

Olteanu a mai spus ca totusi membrii prezenti au luat in discutie sesizarea DNA, opiniile fiind insa impartite. Desi discutia a fost consultativa, la cererea reprezentantilor PD-L , presedintele Camerei a decis sa sesizeze personal Consiliul Superior al Magistraturii pentru a obtine cat mai repede un punct de vedere cu privire la modalitatea in care dosarul Mitrea va fi administrat.

"Situatia este fara precedent, este pentru prima oara cand ne confruntam cu o asemenea situatie dupa 1989", a declarat Olteanu, referindu-se la faptul ca DNA a trimis Camerei Deputatilor dosarul complet al cauzei, desi, potrivit legilor in vigoare, pana cand acesta este trimis instantei informatiile din dosar trebuie sa fie secrete.

"Exista riscul ca, facand public dosarul, sa se compromita anchetarea si judecarea cauzei", a mai spus Bogdan Olteanu, care a precizat ca va adresa personal, chiar astazi, cererea presedintelui CSM, Lidia Barbulescu, pentru ca se stabili daca dosarul va ajunge in plenul Camerei Deputatilor sau doar in Comisia Juridica.

Olteanu a mai spus ca va discuta personal cu Lidia Barbulescu pentru a obtine cat mai rapid un raspuns din partea magistratilor din CSM, raspuns care va fi facut public imediat, urmand ca luni, 5 mai, sa fie convocati toti membrii Biroului Permanent si liderii de grupuri parlamentare pentru a putea fi luata o decizie in cazul avizului cerut de DNA.

Directia Nationala Anticoruptie a cerut luni Camerei Deputatilor avizul de incepere a urmaririi penale a fostului ministru, deputatul Miron Mitrea, intr-un dosar disjuns din dosarul Zambaccian, deschis deputatului Adrian Nastase.

Quarterly Report - Editia 4

Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Ciolacu, reacții la dosarul de trafic de influență al lui Coldea: ”Nu se ține cont de culoarea politică”
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă, 25 mai, că, în opinia sa, sistemul de justiție funcționează în mandatul său. Reacția președintelui PSD vine după plasarea sub control...
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, primele declarații oficiale după acuzațiile de trafic de influență: ”Mă consider nevinovat pentru faptele de care am fost acuzat”
Florian Coldea, fost prim-adjunct al Serviciului Român de Informații (SRI), a emis un prim comunicat de presă în seara de vineri, 24 mai, după ce a refuzat să facă declarații în urma...
#Camera Deputatilor, #Miron Mitrea, #DNA, #aviz , #DNA