Partidul Miscarea Populara a fost lansat - "Suntem partenerii presedintelui" (Video)

Marti, 23 Iulie 2013, ora 14:41
4805 citiri
Partidul Miscarea Populara a fost lansat - "Suntem partenerii presedintelui" (Video)
Foto: B1TV

Partidul Miscarea Populara (PMP) a fost lansat oficial, marti, cand au fost si depuse actele la tribunal pentru inregistrarea oficiala. Pana cand vor avea loc alegeri, presedinte interimar este deputatul Eugen Tomac, iar printre membrii fondatori se numara Teodor Baconschi, Dragos Ciuparu, Adrian Papahagi si Cristian Petrescu.

Marian Preda, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, a fost cel care le-a vorbit jurnalistilor prezenti la conferinta de presa despre "bratul politic" al fundatiei, Partidul Miscarea Populara.

Astfel, noul partid isi propune, printre altele, o "abordare constructiva in relatiile cu R.Moldova si cu diaspora", printre tintele importante ale proiectului politic numarandu-se facilitarea accesului la viata activa sociala si politica a romanilor de peste hotare, inclusiv prin promovarea votului prin corespondenta.

In acest sens, Eugen Tomac este "un argument important in atragerea romanilor de pretutindeni", tinand cont de rezultatele sale politice remarcabile, a declarat Marian Preda, presedintele Fundatiei Miscarea Populara, care a reamintit ca Eugen Tomac a obtinut 78% din voturi, fiind "cel mai votat parlamentar de dreapta din politica romaneasca".

Marian Preda a subliniat ca fundatia va ramane in stransa legatura cu partidul nou infiintat si va avea un reprezentant, presedintele ei, in structura de conducere executiva la nivel national, dar si reprezentanti in conducerile judetene.

"Fundatia va sta alaturi de partid prin politicile publice pe care le va elabora", a mai subliniat Marian Preda, adaugand ca vor fi puse la dispozitie si "resurse umane de calitate".

De asemenea, fundatia va ramane "spatiul de dezbatere prin care partidul se va intalni cu societatea civila".

"Cand partidul va creste si va deveni mult mai independent decat acum, fundatia va fi turnul de veghe", a mai spus Marian Preda, partidul urmand sa fie "continuatorul proiectului pentru reformarea statului, modernizarea Romaniei, inceput de Traian Basescu si guvernele Boc".

Marian Preda a mai spus ca "parintii fondatori" ai Miscarii Populare isi doresc ca noul partid sa creasca "intr-un an cat altii in 23 de ani", iar la alegerile europarlamentare care au loc la anul sa fie cel mai important partid politic de dreapta.

"Dorim sa readuca dreapta la putere", a mai subliniat presedintele Fundatiei Miscarea Populara, referindu-se la partidul nou infiintat.

Partid de centru-dreapta, sustinator al PPE

La randul sau, Eugen Tomac, liderul interimar al PMP, a vorbit despre tintele urmarite de noul proiect politic si a spus ca acesta isi doreste sa fie o alternativa la USL.

"A sosit momentul sa punem pe masa idei noi si politici noi. Miscarea Populara vine cu un proiect de tara", a subliniat Eugen Tomac, printre scopurile urmarite fiind transformarea Romaniei intr-un stat al "bunastarii, al increderii si corectitudinii intre oameni".

"Nu vom face distinctie intre cetatenii romani indiferent unde locuiesc(...) Vrem sa le redam demnitatea si sentimentul ca apartin corpului natiunii romane", a subliniat deputatul care a castigat cel mai mare numar de voturi in diaspora.

Eugen Tomac a anuntat ca PMP "se revendica din PPE, principalul motor care a incurajat deschiderea catre estul Europei dupa 1990" si a spus ca va avea drept obiectiv "sustinerea fara rezerve pentru integrarea in UE a R.Moldova". "Obligatia noastra e sa ii aducem laolalta cu noi", a subliniat liderul PMP.

De asemenea, partidul va fi de orientare centru-dreapta.

"E un partid care are drept obiectiv sa recastige increderea oamenilor corecti si cinstiti, crestin-democrat si liberal. De acolo ne tragem traditia politica. Suntem si ramanem partenerii presedintelui Romaniei, sustinem si vom continua sa sustinem reformele pe care seful statului roman le-a demarat. E foarte important ca tara noastra sa fie respectata si apreciata de partenerii nostri", a mai subliniat liderul interimar al PMP.

O contrapondere la mastodontul USL

Dintre membrii fondatori, au fost prezenti fostul ministru de Externe Teodor Baconschi, fostul secretar de stat din Ministerul Educatiei Dragos Ciuparu, Adrian Papahagi si fostul ministru al Dezvoltarii Cristian Petrescu.

Teodor Baconschi si-a exprimat speranta ca PMP va putea sa tracteze Romania "pe o alta directie" si a reamintit ca a lucrat 15 ani in diplomatie pe directia euro-atlantica, iar ceea ce s-a intamplat anul trecut a aratat ca Romania poate fi intoarsa din drum. "Vreau ca riscul sa fie complet depasit", a spus acesta, adaugand ca PMP se doreste a fi o contrapondere in fata "mastodontului USL, arhaic in gandire politica".

"Dumnezeu sa ne lumineze! Ma implic cu toata competenta si expertiza mea(...)Suntem oameni de buna credinta, buni patrioti, vrem sa traim intr-o societate civilizata, europeana, armonioasa si prospera", a mai spus Baconschi.

De asemenea, Dragos Ciuparu, unul dintre cei carora le datoram faptul ca Romania a ajuns sa construiasca laserul de la Magurele, a declarat ca "Romania trebuie condusa altfel", pentru ca "aceasta resursa umana pe care ne-a dat-o Dumnezeu, inteligenta, sa isi poata pune in valoare valentele".

La randul sau, Adrian Papahagi i-a aratat pe colegii sai spunand ca ei ilustreaza "programul politic al PMP", respectiv "eficienta electorala, performanta, linia europeana si valorile atlantiste, excelenta in cercetare, excelenta in invatamant si eficienta administrativa".

"Asta este programul nostru politic, totul are un sens prin deschiderea fata de romanii de pretutindeni", a mai punctat el.

Inainte de a incheia, Adrian Papahagi a facut si o gluma, spunand ca PMP nu este "Alba ca Zapada" dar ii ivita pe jurnalistii prezenti sa manance cate un mar, dandu-le asigurari ca "nu este otravit", ci "face bine la sanatatea natiunii si la sanatatea morala". De altfel, marul este simbolul logo-ul ales de PMP.

"Veti regasi in randurile nostre, si in viitorul apropiat, si oameni care poate au renuntat la alte partide", a mai anuntat Eugen Tomac raspunzand unei intrebari.

Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
Clotilde Armand, primarul în funcție al Sectorului 1, a anunțat marți, 16 iulie, că a cerut Biroului Electoral Central să anuleze alegerile locale din Sectorul 1 din data de 9 iunie, în urma...
Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
Elon Musk intenționează să acorde 45 de milioane de dolari pe lună unui Super Pac axat pe alegerea lui Donald Trump, începând din iulie, arată Wall Street Journal. Miliardarul din...
#Partidul Miscarea populara lansat, #Tomac presedinte Miscarea Populara, #Baconschi Miscarea Populara , #partid
  1. Clotilde Armand nu renunță: a cerut anularea alegerilor locale din Sectorul 1. „Fraudă electorală”
  2. Un miliardar celebru va dona lunar 45 de milioane de dolari pentru campania lui Donald Trump
  3. Declarația pe care președintele Joe Biden o regretă acum. A fost făcută cu câteva zile înainte de tentativa de asasinat: "Este timpul să-l țintim pe Trump"
  4. Cum a ajuns Nicolae Ciucă să-și facă campanie printre liderii NATO: „Următoarele 4-6 săptămâni sunt decisive pentru candidatură”
  5. Elena Lasconi, atac discret la Nicolae Ciucă după ce și-a anunțat candidatura la prezidențiale. "Nu mă deranjează cu cine o să intru în turul 2"
  6. Nicolae Ciucă s-a decis. Candidează pentru funcția de președinte al României. Cine mai trebuie să-i dea aprobare
  7. Ordonanța care prevede restituirea permiselor dacă nu se primesc analizele în 72 de ore a fost publicată în Monitorul Oficial
  8. ”Deputatul Shaormă” vrea să spele imaginea mentorului său Dumitru Buzatu. Războiul absurd pe care îl duce cu presa
  9. Dezbateri cu scântei în Parlament la adoptarea ”legii urșilor”. Deputat USR: „Mimați / V-ați urcat pe o tragedie”
  10. Donații dubioase ale unor candidați AUR cu venituri modeste, puși pe poziții neeligibile. „Ne întrebăm de unde provin aceşti bani”