Medic de familie, trimis în judecată pentru fals și mită. A vândut certificate de vaccinare în pandemie

Marti, 20 Iunie 2023, ora 12:56
1592 citiri
Medic de familie, trimis în judecată pentru fals și mită. A vândut certificate de vaccinare în pandemie
În perioada în care un bolnav de cancer face tratament, contractul de muncă îi este suspendat FOTO Pixabay

Un medic de familie, care are cabinet în comuna Corbu, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de fals informatic şi alte două de luare de mită, a informat, marţi, Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Medicul a eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 fără ca vaccinul să fie efectiv realizat.

"Probatoriul administrat în cauză a relevat că inculpatul Radu Daniel Ioan, în calitate de medic de familie cu cabinet în localitatea Corbu, la data de 28.02.2022, i-a solicitat şi chiar a primit suma de 600 lei de la o persoană, pentru a-i emite un certificat de vaccinare anti-COVID-19, căruia i-a şi predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, a instigat-o pe asistenta de la cabinetul medical al inculpatului, ca aceasta, fără vinovăţie, să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anti-COVID-19 datele persoanei căreia îi eliberase certificatul ca fiind persoană care s-a vaccinat. Inculpatul (...), la data de 11.04.2022 i-a solicitat şi chiar a primit suma de 600 lei de la o altă persoană fără calităţi speciale pentru a-i emite un certificat de vaccinare anti-COVID-19, căruia i-a şi predat certificatul fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, (...)", se arată într-un comunicat de presă transmis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa.

Conform sursei menţionate, pe parcursul urmării penale inculpatul a fost arestat preventiv şi, ulterior, faţă de acesta s-a dispus măsura controlului judiciar, în prezent nefiind supus niciunei măsuri preventive.

În legătură cu aceeaşi cauză, inculpatul N.E., persoană fără calităţi speciale, a încheiat un acord de recunoaştere a vinovăţiei pentru săvârşirea unei infracţiuni de instigare la infracţiunea de fals informatic şi o infracţiune de trafic de influenţă.

"Inculpatul N.E., în perioada 11-12.04.2022, prevalându-se de influenţa pe care o avea asupra medicului de familie Radu Ioan Daniel, i-a solicitat unei persoane fizice fără calităţi speciale şi a primit de la aceasta suma de 1.250 lei, pentru a-i facilita intrarea la medicul Radu Ioan Daniel în scopul obţinerii unui certificat de vaccinare anti-COVID-19, fără ca vaccinul să fie efectiv realizat, şi tot cu această ocazie, l-a determinat pe medicul Radu Ioan Daniel să introducă date nereale în sistemul informatic de evidenţă a persoanelor vaccinate anti-COVID-19", se mai spune în comunicat.

La începutul urmăririi penale, N.E. a fost reţinut, faţă de acesta s-a dispus apoi măsura controlului judiciar, iar în prezent nu este supus niciunei măsuri preventive.

Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Medic ginecolog, prins în flagrant când primea mită. O parte din bani i-ar fi cerut și pentru alți angajați ai secției
Un medic ginecolog de la Spitalul Judeţean Giurgiu a fost prins în flagrant când primea mită pentru a realiza o cezariană. Doctorul a cerut 900 de lei, dintre care 700 pentru el şi 200 pentru...
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Decizie majoră în instanță în cazul vedetei TV care ar fi fost agresată sexual de un medic. Avocat: ”Am bănuit asta!”
Avocatul Adrian Cuculis a revenit cu noutăți în cazul concurentei de la iUmor, care acuză un medic stomatolog de viol. „Schimbare majoră în dosarul medicului dentist acuzat de multiple...
#mita, #medic, #certificat vaccinare , #mita spital