Interceptari din dosarul Ridzi: Sa dam bani la handicapati, la chestii care te apuca plansu', mila!

Vineri, 13 Mai 2011, ora 20:48
4149 citiri
Interceptari din dosarul Ridzi: Sa dam bani la handicapati, la chestii care te apuca plansu', mila!

Monica Iacob Ridzi este acuzata, in cadrul unui dosar trimis in instanta de DNA, ca a complotat, impreuna cu mai multi colegi de la Ministerul Tineretului si Sportului, pentru a deturna sume de bani de la buget.

Potrivit rechizitoriului prezentat pe blog-ul jurnalistului Catalin Tolontan, de la Gazeta Sporturilor, sute de mii de euro din cei aproximativ 650.000 de euro cheltuiti ar fi urmat sa fie la "decizia Monicai Ridzi", dupa acoperirea costurilor reale.

Printre probele prezentate de Tolontan se numara si declaratiile mai multor martori. Unul din acestia, jurnalistul TVR Claudiu Lucaci, fost purtator de cuvant al MTS, povesteste cum Ridzi l-a convins pe Dan Bitman sa fie filmat alaturi de ea si ca s-a implicat personal in discutiile cu televiziunile care au luat bani pentru filmari si stiri.

Potrivit procurorilor, Ridzi si consiliera sa, Ioana Varsta, au pus totul la cale impreuna. Fostul ministru i-ar fi cerut lui Varsta sa gaseasca oameni si firme "de incredere", astfel incat ele sa faca profit. Varsta a gasit firmele Mark si Artisan, iar persoane din MTS au fost complice sau au fost silite de Ridzi, Varsta sau de alti acuzati sa dea contracte celor doua firme, mai arata rechizitoriul.

La dosar exista, de asemenea, si numeroase discutii, dintre care una purtata pe 13 iulie 2009, cu o zi inainte de demisia lui Ridzi, obtinuta dupa ce procurorii au pus un microfon mobil la unul din angajatii MTS.

In acea discutie, s-a vorbit despre cum ar putea fi sterse e-mail-urile prin care Ridzi si angajatii MTS falsificasera licitiatiile.

Intr-o alta discutie, Ridzi spune: "Sa fim atenti cum cheltuim banii pentru alte actiuni! La televizor se vede ca profesorii nu au bani, pensionarii mor de foame si in spitale e dezastru. Sa dam bani doar la actiuni sociale". "Cum adica?", a intreabat un angajat MTS. "Sa dam bani la handicapati, la chestii care te apuca plansu', mila!", a explicat Ridzi.

Citeste si:
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Averea fabuloasă adunată de Diana Șoșoacă, senatoarea recent executată silit de ANAF
Senatoarea Diana Șoșoacă a fost recent executată silit de către ANAF pentru neplata datoriilor la stat. Conform ultimei declarații de avere a politicianului, aceasta deține numeroase...
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării anunță când vom scăpa de dosarul cu șină. „Semnez zilnic munți de documente”
Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a declarat sâmbătă, 13 august, că zilnic semnează ”munţi de documente” pe hârtie, dar afirmă că a semnat şi electronic contractul de...
Comentarii
PSD Erie
rank 5
Toarasi, ce sa ne maica cam pa noi, nu iegzista padure fara uscaturi!Ca daia sa apucat malagambistii astia ca sa taie tuate padurile, ca sa nu mai fie uscaturi si totodata, can o veni chinejii la noi, sa fie loc dastul ca sa puie orez, ca asta neasteapta
ghighi
rank 5
Santaje de presa prezentate ca probe in justitie.