Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Macovei: ANI are coronita - trebuie mentinuta, nu distrusa

Joi, 27 Octombrie 2011, ora 20:32
1714 citiri
Macovei: ANI are coronita - trebuie mentinuta, nu distrusa

Fostul ministru al Justitiei, Monica Macovei, a declarat ca prima decizie de confiscare a unei averi venita la sesizarea Agentiei Nationale de Integritate, realizata joi, arata ca aceasta institutie trebuie pastrata, ba chiar sa i se dea puteri mai mari.

"Finalitatea e cea pe care o vedem cu totii - arata ca ANI e o institutie eficienta, care trebuie mentinuta, nu distrusa. Bravo ANI si bravo instantei de judecata! Inca o data, ANI e eficienta si trebuie mentinuta, bugetul crescut si intarite atributiile (...) UDMR vrea in continuare sa o desfiinteze.

Foarte multi politicieni nu iubesc ANI. Si nasterea acestei agentii a fost un proces ingrozitor de greu. Asta ne arata ca cine are rabdare are de castigat", a spus europarlamentarul PDL la TVR Info.

Ea crede ca decizia ar trebui sa constituie un precedent si sa se confiste si alte averi, dar ca procesul sa nu dureze tot atatia ani.

"Trebuie sa fie un precedent, nu mai exista acel sistem ca acum 100 de ani, prin care fiecare judecator face ce vrea. Jurisprudenta trebuie respectata. Eu din 2005 cer unificarea practicii, ca judecatorii sa ia in considerare decizii din cazuri similare. Decizia de azi trebuie urmata si de alte instante de judecata. Sa speram ca nu vor dura 10 ani de zile si cei care prelungesc procese sa fie sanctionati.

(...)De la Bruxelles DNA se vede ca o activitate serioasa, ca si ANI. Au coronita, sunt vazute ca lucruri serioase. Problema e cu judecatorii de la ICCJ care nu dau solutii", a adaugat cea care a propus infiintarea ANI cand era ministru.

Prima victorie pentru ANI: Instanta suprema a decis o confiscare de avere

Inalta Curte de Casatie si Justitie a dat, joi, prima sentinta de confiscare a unei averi facuta dupa o sesizare a Agentiei Nationale de Integritate.

Instanta suprema a decis confiscarea a 130.000 de dolari nejustificati din averea unui manager din Primaria Brasov, Dan Vele. Cazul incepuse in 2003, dar fusese preluat de ANI, dupa infiintarea sa, iar institutia a sesizat Inalta Curte de Casatie si Justitie.

"Dosarul e din 2003, a fost preluat de ANI. A durat foarte mult, dar cred ca in acest moment putem vorbi de prima avere nejustificata confiscata definitiv si irevocabil. ANI mai are si alte cauze la ICCJ, putem privi cu optimism.

In cazul de fata e vorba de sume de bani pe care o persoana nu le-a putut justifica din fonduri legale, neavand neaparat legatura cu fapte penale. E o confiscare administrativa.

(...)Dovedeste eficienta ANI, pusa sub semnul intrebarii. Agentia are proceduri care fac diferenta", a spus secretarul general al ANI, Horia Georgescu.

Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Strada surpată la Slănic s-a construit peste o mină. Ciolacu: ”Ce vreţi să fac? Să ştiu unde s-au făcut drumurile peste mine?”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a afirmat, întrebat despre situaţia de la Slănic, Prahova, unde o stradă s-a surpat, formându-se un crater de doi metri, că a fost făcut un drum peste o mină....
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Ciolacu anunță că implementarea salariului minim european va începe de la 1 iulie: ”Am dat și ordonanța”
Şeful Guvernului Marcel Ciolacu a precizat că mecanismul de implementare a salariului minim european va începe de la 1 iulie. El a amintit că, în acest sens, a fost emisă ordonanţa....
#Macovei ANI coronita, #Macovei ANI mentinuta , #europarlamentar