Situația se complică pentru Putin: Serviciul Secret Mossad, avertisment serios pentru Rusia

Luni, 24 Iulie 2023, ora 03:30
46710 citiri
Situația se complică pentru Putin: Serviciul Secret Mossad, avertisment serios pentru Rusia
David Barnea, directorul Serviciului Secret Mossad din Israel FOTO: Al Awsat

Odată cu izbucnirea războiului din Ucraina provocat de liderul de la Kremlin în urmă cu peste 500 de zile, situația geopolitică de securitate pe plan internațional a avut evoluții contrastante, iar acum Vladimir Putin se confruntă cu o nouă provocare, mai complicată. Astfel, Serviciul Secret al Israelului, Mossad, dă un avertisment serios Rusiei, cerând omologilor lor de la Moscova să oprească o campanie a Kremlinului de pe rețelele sociale, care urmărește să influențeze opinia publică din Israel, în favoarea Rusiei.

Serviciile de informații israeliene au spus că operațiunea rusă de dezinformare dăunează Israelului, deoarece adâncește diferențele interne, potrivit Al Awsat.

Surse de securitate din Tel Aviv au declarat că armata cibernetică a Rusiei desfășoară campanii în mai multe țări pentru a difuza informații false pe rețelele de socializare pentru a influența opinia publică în favoarea Moscovei.

Lovitură dură dată de Europa lui Putin: O țară de la 6.000 de kilometri îi ia locul Rusiei, peste noapte

Sursele au spus că Serviciile de informații israeliene sunt alarmate pentru că Rusia vizează acum Israelul, care deține 1,5 milioane de israelieni ce au migrat din Uniunea Sovietică și pot vorbi limba rusă.

Serviciile Secrete din Israel au spus că acei israelieni sunt încă legați de Rusia prin rudele și prietenii lor și că le pasă de toate informațiile care vin de la Moscova.

Cu toate acestea, israelienii vorbitori de limbă rusă nu sunt de acord cu privire la războiul din Ucraina, deoarece unii susțin Rusia, în timp ce alții susțin Ucraina.

Prin urmare, planurile Rusiei de a influența opinia publică israeliană vor adânci acele diferențe, care sunt deja marcate de planul de revizuire judiciară al guvernului israelian condus de Benjamin Netanyahu și de protestele masive împotriva acestuia.

Ce gândea celebrul Albert Einstein despre Dumnezeu și Biblie. Descoperirea care naște mari controverse

„Campania rusă adaugă combustibil pe foc”, au afirmat surse din Serviciile de securitate din Israel.

Între timp, o sursă de rang înalt din domeniul securității naționale a declarat agenției de presă ebraică Ynet că campania Rusiei de împrăștiere a informațiilor false prin rețelele de socializare include deschiderea a mii de conturi false, care răspândesc propagandă favorabilă președintelui Vladimir Putin.

De asemenea, sursa a dezvăluit că aceste campanii cibernetice nu se mai limitează la Ucraina, ci au început în ultimul timp să abordeze probleme interne israeliene. Conturile false încearcă să extindă ruptura din cadrul societății israeliene și sunt finanțate de Kremlin, a adăugat sursa.

Este a doua oară când serviciile de informații israeliene trimit un mesaj similar omologilor lor ruși. Serviciul Secret Mossad, al cărui director este David Barnea, 58 de ani (cu origini germane și studii universitare în Statele Unite) și alte servicii de informații din Israel și-au avertizat deja omologii săi ruși cu privire la amestecul în alegerile legislative israeliene, care au avut loc la începutul lunii noiembrie 2022.

Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Cel mai puternic om al lui Putin: Cum vor fi anihilate Statele Unite și de ce Siberia este o țintă pentru Occident
Nikolai Patrușev este al doilea cel mai puternic om de la Moscova, fiind practic mâna dreaptă a lui Putin. În prezent, șeful Consiliului de Securitate al Rusiei, Patrușev este un fost coleg...
Armata Israelului anunță că debarcaderul construit pentru a primi ajutoare umanitare va fi funcțional la începutul lui mai
Armata Israelului anunță că debarcaderul construit pentru a primi ajutoare umanitare va fi funcțional la începutul lui mai
Armata israeliană şi-a exprimat sâmbătă speranţa că speră că debarcaderul construit pentru a facilita livrarea de ajutor umanitar către Fâşia Gaza, asediată şi bombardată de Israel,...
#mossad, #Mossad serviciu secret, #servicii informatii Israel, #Serviciu spionaj israel, #Israel, #Putin razboi, #Putin israel, #Rusia Israel , #Rusia