55 de deputati cer comisie parlamentara de ancheta pentru afacerea drogurilor usoare

Joi, 18 Martie 2010, ora 23:43
1114 citiri
55 de deputati cer comisie parlamentara de ancheta pentru afacerea drogurilor usoare

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a depus joi, la Biroul Permanent al Camerei, o cerere semnata de 55 de deputati pentru infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta care sa cerceteze modul in care au fost autorizati si si-au desfasurat activitatea comerciantii de produse etnobotanice.

Pe lista semnatarilor se regasesc si independentii Carmen Moldovan si Culita Tarata, care la data la care si-au pus semnatura pe lista deputatilor care doresc infiintarea comisiei de ancheta faceau inca parte din grupul PSD+PC.

Pe langa deputati apartinand grupului PSD+PC, printre care presedintele Comisiei pentru sanatate, Rodica Nassar, presedintele Comisiei pentru invatamant, Cristian Dumitrescu, sau vicepresedintele, Comisiei juridice, Florin Iordache, au semnat pentru infiintarea comisiei de ancheta si liberala Cristina Pocora si deputatul UDMR Peto Csilla-Maria.

Cei 55 de deputati cer Biroului Permanent infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta in ceea ce priveste modul in care au fost autorizati si si-au desfasurat activitatea comerciantii de plante si produse etnobotanice, precum si modul in care institutiile statului au actionat referitor la activitatea acestor comercianti.

Deputatul PSD Mugurel Surupaceanu a precizat ca Ministerul Sanatatii si Guvernul aveau cunostinta de riscurile pe care le implica produsele etnobotanice, care fusesera deja interzise in mai multe state europene, dar nu a luat nicio masura pana cand Camera Deputatilor nu a aprobat legea initiata de social-democrat care incrimina comercializarea acestor produse pentru ca vanzarea acestor produse "aducea venituri unei grupari adiacente PDL".

De altfel, faptul ca Guvernul a dat o ordonanta prin care se interzicea comericalizarea produselor etnobotanice la o zi dupa ce o lege in acest sens a fost adoptata in Parlament denota faptul ca Executivul avea un interes direct in aceasta problema, considera social-democratul.

Surupaceanu crede ca Ordonanta Guvernului a fost data si "din disperare" si ca un exercitiu de imagine, ea venind intr-un moment in care in media se prezentau cazuri in care consumul de "droguri usoare" aveau efecte dramatice. Spre deosebire de legea adoptata in Parlament, a mai aratat deputatul, Ordonanta Guvernului prevedea acele 10 zile in care comerciantii de droguri usare sa distruga stocurile de produse etnobotanice, iar Ordonanta contine si o lista cu produsele incriminate, in timp ce in proiectul legislativ lista urma sa fie elaborata de Ministerul Educatiei si sa ramana deschisa, pentru a putea fi actualizata.

Prin comisia parlamentara de ancheta Mugurel Surupaceanu isi propune aflarea adevarului in legatura cu modul in care comerciantii de produse etnobotanice au primit autorizatii, modul in care s-a desfasurat activitatea lor, dar si in legatura cu actiunile autoritatilor vizavi de acest subiect. In plus, comisia isi propune si identificarea numarului real al victimelor consumului de plante si produse etnobotanice.

Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Înțepături electorale între Firea și Piedone. „Au reciclat-o și i-au zis că e cea mai bună / Am telefonul deschis / Nu m-a sunat nimeni”
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a declarat duminică, 28 aprilie, întrebată dacă mai negociază cu Cristian Popescu Piedone şi mai speră ca acesta să se retragă din...
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Dreptei Unite la Primăria Iași: Lupta se va da ”între mafia lui Chirică și ieșenii onești, care nu fură și nu-i iubesc pe toți”
Candidatul Alianţei Dreapta Unită la Primăria Iaşi, Marius Bodea, a declarat după înregistrarea candidaturii sale la Biroul Electoral Municipal că pe 9 iunie bătălia se va da „între...
#comisie ancheta droguri usoare , #droguri usoare