Primul videoclip filmat in imponderabilitate (Video)

Luni, 15 Februarie 2016, ora 18:52
2877 citiri
Primul videoclip filmat in imponderabilitate (Video)

Formatia americana de rock alternativ OK Go a filmat primul videoclip realizat vreodata de artisti profesionisti in conditii de imponderabilitate.

Membrii formatiei OK Go au realizat videoclipul piesei "Upside Down & Inside Out", de pe albumul "Hungry Ghosts" (2014) in timpul a 21 de zboruri la bordul unui avion II-76 MDK, apartinand companiei ruse S7 Airlines, conform unui material publicat de SPACE.com

In cursul fiecarui zbor membrii trupei s-au aflat in imponderabilitate de 15 ori, pentru perioade scurte de timp - fiecare astfel de perioada a durat cel mult 27 de secunde - in timp ce avionul in care se aflau intra in ascensiune pentru ca apoi sa coboare in picaj, in mod repetat, pentru a genera efectul de imponderabilitate.

Membrii formatiei OK Go s-au pregatit pentru a realiza acest videoclip in Rusia, cu ajutorul specialistilor din cadrul Agentiei Spatiale Ruse, Roscosmos.

"Acum aproape zece ani lumea a inceput sa vorbeasca despre zboruri cosmice comerciale si despre explorarea spatiului realizata cu fonduri si mijloace tehnologice particulare. Asa mi-am dat seama ca nu va mai trece mult timp pana cand oamenii vor incepe sa creeze arta in spatiu.

Apoi, timp de cativa ani, am cautat o oportunitate de a realiza un videoclip in imponderabilitate. Ce poate fi mai interesant decat sa te antrenezi ca un astronaut", a comentat solistul formatiei OK Go, Damian Kulash Jr..

Clipul, care poate fi urmarit pe pagina de Facebook a trupei, incepe cu cateva cuvinte prezentate pe un fundal negru: "Ceea ce veti vedea este cu totul real", se precizeaza. "Am filmat la gravitatie zero, intr-un avion in zbor. Nu exista niciun cablu sau ecran verde", fiind exclusa folosirea efectelor speciale in cadrul filmarilor.

Clipul piesei "Upside Down & Inside Out" este primul realizat in conditii de microgravitatie de catre muzicieni profesionisti, dar nu este primul videoclip realizat in conditii de imponderabilitate. In 2013 astronautul canadian Chris Hadfield a interpretat o versiune proprie a piesei lui David Bowie "Space Oddity", la bordul Statiei Spatiale Internationale (ISS) si a postat clipul pe YouTube.

Citeste si:
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
ALDE îl invită pe Orban să se înscrie în partid: „Locul liberalilor adevărați este aici. Susținătorii lui Traian Băsescu au pus stăpânire pe PNL”
Președintele Consiliului Național al ALDE Cristian Dima a lansat vineri, 17 septembrie, o invitație către liderul PNL Ludovic Orban să se înscrie în ALDE în cazul în care va pierde...
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Ce spune președinta Senatului despre un eventual guvern minoritar. ”Așa speculații nu fac bine României”
Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, vineri, că USR PLUS nu va sprijini un guvern minoritar, menţionând că experienţa României cu astfel de guverne este una "proastă"....
Sursa: AGERPRES