Filmul "Gomora" i-a transformat viata in cosmar autorului cartii

Duminica, 19 Octombrie 2008, ora 21:46
16116 citiri
Filmul "Gomora" i-a transformat viata in cosmar autorului cartii

Lungmetrajul "Gomora" prezinta o imagine extrem de realista a mafiei din Napoli, fiind considerat un favorit la Oscar. Pana sa ajunga acolo insa, actorii intra in puscarie, iar autorul cartii pe care se bazeaza filmul se pregateste sa fuga din Italia.

Roberto Saviano este autorul cartii pe care se bazeaza filmul lui Matteo Garrone, "Gomora". Are 28 de ani, e nascut si crescut in Napoli, dar succesul cartii scrise de el este cel mai mare blestem al lui.

Viata scriitorului este in pericol in momentul de fata: "Imi vreau viata inapoi. Vreau sa ma pot plimba pe afara, si daca ploua, si daca e soare. Vreau sa ma indragostesc, sa beau o bere in public si sa nu mor de frica atunci cand imi intalnesc mama", a declarat acesta pentru ziarul "La Repubblica".

Roberto Saviano nu a mai ajuns pe acasa de doi ani, traieste "sub acoperire" si are alaturi un bodyguard inarmat 24 de ore din 24.

Pentru a realiza filmul "Gomora" cat mai realist, regizorul Matteo Garrone a distribuit in rolurile secundare numerosi napolitani. In luna iulie, un sef mafiot din "Gomora", Giovanni Venosa, a trecut dupa gratii, iar un al doilea "actor" este investigat in momentul de fata fiind suspect de trafic de droguri, conform "Il Giornale".

Weekendul trecut, Bernardino Terracciano, in varsta de 53 de ani, care interpreteaza rolul unui un cap mafiot pe numele sau Unchiul Bernardino, a fost arestat pentru ca ar fi cerut "taxa de protectie" si pentru ca ar avea legaturi cu clanul Casalesi (el este cel care a terorizat orasele din nordul Napoli, intr-o actiune care a culminat cu impuscarea a sase imigranti africani pe 18 septembrie).

Membrii acestei familii s-au lasat si ei inspirati de mafiotii de pe marele ecran, in special de Al Pacino din "Scarface". Walter Schiavone, seful clanului Casalesi, i-a dat unui arhitect filmul si i-a cerut o vila identica. Acum nelocuita, casa face figuratie in "Gomora".

Garrone a declarat ca el a abordat filmul ca si cand ar fi fost un "documentar de razboi", in care "regizorul este invizibil" si care functioneaza "pe un nivel mai mult emotional, si aproape deloc rational".

Filmul va fi lansat in cinematografele din Romania in 2009. "Gomora" a obtinut si Premiul Juriului la Festivalul de la Cannes.

Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Tot mai multe orașe din Italia s-au săturat de supraaglomerare. Măsurile anunțate în zone turistice îndrăgite de români
Veneţia a devenit joi primul oraş din lume care a introdus un sistem de plată pentru vizitatori în cadrul unui experiment menit să descurajeze turiştii să sosească în perioadele de vârf,...
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Vara vine mai repede în Capri. Una dintre cele mai selecte insule din Europa e îmbrăcată acum în galben și verde și înconjurată de albastru REPORTAJ
Pe o listă a celor mai exclusiviste locuri din Europa, demne de vizitat din martie până în noiembrie, insula Capri ocupă un loc de cinste. Este refugiul ideal după sau în timpul unui...
#Gomora, #Film, #mafie, #Italia, #roberto saviano, #succes, #Oscar , #stiri Napoli