Romania sub nameti - Vezi starea drumurilor si a vremii

Miercuri, 16 Decembrie 2009, ora 16:00
12886 citiri
Romania sub nameti - Vezi starea drumurilor si a vremii

Zapada a pus stapanire pe Romania. Meteorologii au emis cod galben de ninsoare, autoritatile au fost surprinse, ca in fiecare an, de nameti, de gheata si de numarul mare al soferilor care au preferat sa-si ia masina decat sa inghete prin statiile de transport in comun. Numeroase drumuri nationale si judetene au fost inchise, blocajele din trafic dureaza ore in sir.

Ziare.com iti prezinta situatia drumurilor blocate, minut cu minut, recomandarile politiei, precum si prognoza meteo pentru perioada urmatoare.

16:40 - Aeroportul International din Iasi a fost inchis deoarece temperaturile scazute nu permit curatarea pistei pentru ca aceasta sa fie operabila.

16:00 - Mai multe localitati din judetul Mures au ramas fara curent electric, din cauza ninsorilor si a vantului. Prefectura Mures a anuntat ca au fost afectate 11 localitati din zona Ungheni-Cipau.

15:40 - Vremea nefavorabila a cauzat si anularea trenurilor 8034 Fetesti- Bucuresti Obor, 7366 Galati-Buzau, 7365Buzau-Galati, 686Constanta - Bucuresti Nord, 6422 Falciu Nord - Barlad si 6421 Barlad - Falciu Nord, anunta Ministerul Transporturilor.

15:00 - O nava sub pavilion georgian, care stationa pe mare, la sud de Bara Sulina, dupa ce autoritatile fluviale au inchis Canalul Sulina din cauza furtunii, a esuat si nu poate fi salvata decat dupa ameliorarea vremii.

14:28 - In continuare exista drumuri inchise sau cu circulatie intrerupta: DN 66, DN 2N, DN 24A (Murgeni - Falciu), DN 23A, DN 22, DN 2, DN 1C, DN 13E.

14:21 - CFR anunta ca trenurile ajung la destinatie, in toata tara, cu intarzieri intre 20 si 240 de minute, iar cele mai mari intarzieri s-au inregistrat la trenurile dinspre Constanta acestea ajungand la Bucuresti cu o intarziere de pana la 15 ore.

14:10 - Din cauza pericolului de avalanse din Muntii Rodnei, turistii sunt sfatuiti sa evite in aceasta perioada zonele Cobasel, Varfu Rosu si Corongis. Mai multe trasee turistice din Muntii Fagaras au fost inchise. Este vorba despre traseele din jurul cabanelor Barcaciu, Negoiu, Balea, Turnuri si a refugiului Suru.

14:00 - DN 13 E intre Reci si Covasna, care fusese blocat marti seara de zapada, a fost deblocat miercuri, circulatia avand loc in conditii de iarna.

13:40 - Traficul rutier pe DN 12, in zona statiunii Baile Tusnad, se desfasoara cu dificultate, din cauza zecilor de tiruri care fie circula extrem de incet, fie nu mai pot urca pantele. La intrarea in statiune, dinspre judetul Covasna, coloana de masini depaseste doi kilometri.

13:00 - Comandamentul de iarna a prelungit, miercuri, cu inca sase ore, restrictia de circulatie pe toate drumurile din judetul Galati - nationale, judetene si comunale -, restrictie aplicata de marti, de la ora 22.00.

12:40 - Primarul general Sorin Oprescu cere edililor de sector si firmelor de deszapezire sa actioneze cu precadere in zonele din Capitala care au generat, marti, probleme in trafic, printre acestea numarandu-se podul Grant, pasajul Bucur Obor, Calea Victoriei, pasajul Lujerului si soseaua Cotroceni.

12:30 - Aeroportul "Stefan cel Mare" Suceava a fost inchis, miercuri, pe perioada nedeterminata, din cauza ca pista a fost acoperita de gheata si de un strat de 20 de centimetri de zapada, cursele fiind redirectionate spre aeroportul din Iasi.

12:03 - Un barbat a decedat si alti trei au fost raniti intr-un accident produs de un autocamion folosit la deszapezire, in Deva.

11:46 - Soferii blocati pe DN 25 Galati-Tecuci au inceput sa-si abandoneze masinile si sa ia trenul.

11:30 - Circulatia masinilor cu o greutate mai mare de 7,5 tone a fost interzisa in cinci judete: Galati, Braila, Ialomita, Buzau si Vrancea.

11:21 - CFR Calatori a anulat trenurile Rapid 689 si Rapid 680, pe relatia Bucuresti Nord-Constanta si retur, trenurile Personal 8011 si Personal 8036, pe relatia Bucuresti Obor- Fetesti si retur, trenurile Personal 8343 si Personal 8344, pe pe relatia Fetesti-Calarasi Sud si retur, trenul Personal 8032, pe relatia Fetesti-Bucuresti Obor, trenul Personal 8022, pe relatia Calarasi Sud-Bucuresti Obor.

11:15: Circulatia rutiera se desfasoara anevoios pe toate drumurile din judetul Neamt, din cauza stratului de zapada gros de pana la 10 centimetri. Sectia de Drumuri Nationale actioneaza cu 19 utilaje pe DN 15 Prisecani-Poiana Largului-Bicaz-Piatra Neamt-Costisa, DN 15B Poiana Largului-Cristesti, DN 15 C Piatra Neamt-Tarzia, DN 15D Piatra Neamt-Roman-Craiesti, DN2 Roman-Motca. Fenomenul de zapor se manifesta pe o distanta de 3,6 kilometri, incepand de la coada lacului Topoliceni, grosimea gheturilor fiind de 70 centimetri.

11:00 - In sectorul 6 au fost curatate toate marile bulevarde. Utilajele au intrat chiar si pe strazile laturalnice, a spus, la Realitatea FM Cristian Poteras, primarul sectorului 6 din Bucuresti.

10:25 - O ambulanta in care se aflau cinci persoane, din localitatea Vetrisoaia, care urmau sa ajunga la centrul de dializa din Barlad, a ramas blocata in zapada, fiind necesara interventia echipajelor ISU. O alta ambulanta, care transporta o femeie la spital, a ramas blocata in localitatea Blagesti. Ambele ambulante au ajuns, in cele din urma, la destinatie.

10:13 - O autocisterna incarcata cu azot lichid refrigerat s-a rasturnat, in judetul Gorj, din cauza vitezei neadaptate la conditiile de drum, iar o ambulanta nu a mai putut sa-si continue cursa, ramanand blocata in zapada la Targu-Carbunesti.

10:00 - In judetul Buzau, vantul puternic si zapada viscolita au scos din functiune 50 de posturi de transformare a energiei electrice, lasand in bezna opt localitati din judet.

09:30 - Pe magistrala Bucuresti-Constanta sunt blocate patru trenuri. In apropiere de statia Dragos Voda s-a intrerupt alimentarea cu energie electrica a locomotivelor.

09:15 - Traficul rutier este ingreunat pe mai multe drumuri nationale din Harghita din cauza zapezii, in conditiile in care ninge continuu de aproximativ 30 de ore. Se circula in conditii de iarna pe DN 12 Tusnad-Miercurea Ciuc-Gheorgheni-Toplita, DN15-Toplita-Borsec, DN 12 C, in zona Lacu Rosu, DN 13 A-Odorhei-Miercurea Ciuc, DN 13 B, Praid-Bucin-Gheorgheni. Stratul de zapada de pe carosabil ajunge pana la 4 centimetri, iar extracarosabil este de pana la 30 centimetri.

09:00 Autostrada Soarelui, intre Bucuresti si Drajna, ramane inchisa circulatiei, din cauza poleiului. Politistii spun ca circulatia pe tronsonul mentionat va fi inchisa pana cand va fi inlaturat poleiul. Oficialii Politiei Autostrazi le recomanda soferilor urmatorul traseu ocolitor: DN3 - DN3A - Drajna - Fetesti.

08:30 - DN 22 Braila - Ramnicu Sarat, inchis din cursul noptii de marti spre miercuri, este in continuare impracticabil, din cauza zapezii abundente, in timp ce pe DN 2B si pe E 584 se circula, dar vizibilitatea este de pana in cinci metri.

08:10 - Autoritatile au anuntat deblocarea drumul judetean 121, intre Covasna si Tg. Secuiesc, inchis in noaptea de marti spre miercuri, DN 13 E intre Reci si Covasna a fost inchis marti seara, din cauza ninsorii abundente, iar zeci de soferi au ramas blocati in trafic.

08:00 - Judetele Covasna, Prahova si Mehedinti au fost afectate de ninsoare si autoritatile au decis oprirea circulatiei pe drumurile nationale si judetene. In Covasna, Drumul National 13E a fost inchis intre comuna Reci si orasul Covasna, pentru a fi curatat de zapada.

Iarna e ca iarna: haos pe sosele

07:30 - In judetul Galati traficul rutier va fi restrictionat pana la ora 13:00. In Prahova, zeci de masini au ramas inzapezite pe drumul care face legatura intre localitatile Baba Ana - Boldesti si Gradistea.

07:00 - Sute de masini sunt inca blocate, de marti seara, dupa ora 18.00, pe Drumul National 25 Galati-Tecuci, in segmentul cuprins intre localitatile Independenta si Tudor Vladimirescu, pe ambele sensuri de mers, iar utilajele nu pot interveni din cauza blocajului.

06:45 - Incepand cu ora 6.45, circulatia feroviara pe sectia Bucuresti - Ciulnita a fost reluata, tractiunea trenurilor realizandu-se cu locomotive diesel, urmand ca in cursul zilei echipele de interventie sa remedieze si deranjamentele la linia de contact astfel incat traficul pe cale ferata sa fie reluat cu locomotive electrice.

06.00 - Toate drumurile nationale erau blocate in judetul Galati. Sunt zeci de oameni blocati in masini pe sosele.

05:00 - In judetul Covasna, miercuri dimineata, la ora 5.00, erau din nou probleme pe DN13E, in zona Reci, din cauza viscolului si a zapezii.

Iasi: Zeci de persoane au ajuns la spital, dupa ce au alunecat pe gheata

04:00 - DN 2B Buzau - Braila a fost inchis, miercuri dimineata, incepand cu ora 4.00 din cauza viscolului si a zapezii.

00.00 - Circulatia de pe DN 2, intre orasul Urziceni si limita cu judetul Buzau a fost blocata din cauza caderii masive de zapada si a masinilor care au intrat pe contrasens. Coloana de masini care s-a format masura 10 kilometri lungime, iar soferii erau blocati, deoarece ruta ocolitoare, pe traseul Ulmeni-Buzau-Ploiesti, a fost inchisa din cauza conditiilor meteo.

Recomandarile Politiei Rutiere adresate soferilor

Politia Rutiera recomanda conducatorilor auto sa adopte o maniera calma de conducere, fara sa bruscheze comenzile vehicululelor, sa efectueze fiecare manevra doar dupa o asigurare temeinica, sa utilizeze preponderent frana de motor si sa evite efectuarea depasirilor, care in asemenea conditii meteo-rutiere sunt foarte periculoase, informeaza Antena3.

In situatia in care vizibilitatea in oglinzile autovehiculului este redusa din cauza precipitatiilor, folosirea luminilor de catre soferii care se apropie reduce riscul producerii unor accidente cauzate de neasigurarea la schimbarea directiei de mers.

De aceea, politistii rutieri recomanda ca luminile de intalnire sa fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care exista obligativitatea impusa prin lege. O atentie deosebita necesita si sistemul de ventilatie-dezaburire a parbrizului si a lunetei masinii, care trebuie sa functioneze foarte bine.

Politistii mai recomanda conducatorilor de vehicule sa circule cu viteza redusa si care sa fie adaptata permanent conditiilor concrete din trafic. Legea prevede ca atunci cand vizibilitatea datorata conditiilor meteorologice este sub 100 de metri sau carosabilul este acoperit de zapada ori polei, viteza de deplasare nu trebuie sa depaseasca 30 de kilometri pe ora in localitati si 50 de kilometri pe ora in afara localitatilor.

Apoi, operatorii de transport care detin autovehicule cu masa totala maxima autorizata mai mare de 3,5 tone au obligatia legala sa monteze pe roti lanturi sau alte echipamente antiderapante omologate, pe perioadele si pe drumurile stabilite.

Prognoza meteo - o noua atentionare de viscol

Meteorologii au emis, miercuri, o noua atentionare de ninsori, polei si intensificari ale vantului, de miercuri, ora 11, pana joi, ora 12, care ar urma sa afecteze judetele din nordul, sud-vestul, centrul si estul tarii, inclusiv municipiul Bucuresti.

Astfel, va continua sa ninga si se va depune un strat nou de zapada in cea mai mare parte a tarii.

Judetele afectate de codul galben sunt: Maramures, Suceava, Botosani, Bistrita-Nasaud, Neamt, Harghita, Bacau, Iasi, Vaslui, Brasov, Covasna, Vrancea, Galati, Sibiu, Caras-Severin, Mehedinti, Gorj, Valcea, Arges, Dambovita, Prahova, Giurgiu, Ilfov, Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea.

In estul si sud-estul Romaniei, precum si la munte cantitatile de precipitatii vor depasi local 15-20 l/mp, iar vantul va prezenta intensificari sustinute, viscolind si troienind zapada.

Nu scapam de ger si nameti nici in weekend

Potrivit meteorologilor, joi, vremea va fi rece, local, geroasa noaptea si dimineata. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 si 1 grad C, iar minimele intre - 13 si -5 grade Celsius. Vineri, vremea se va mentine rece, geroasa noaptea si dimineata, in cea mai mare parte a tarii. Temperaturile vor fi cuprinse intre -15 si 1 grad Celsius. In Bucuresti, indeosebi in prima parte a zilei, va mai ninge viscolit. Temperatura maxima va fi de -3 grade C, iar cea minima intre - 6 si - 5 grade C. Joi si vineri va fi deosebit de rece, minima atingand -9 grade C.

George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
George Simion intervine în scandalul „moldovenilor din Buzău”. „Premierul nostru a glumit. Nu este moldovean, probabil este Rrom”
Preşedintele AUR, George Simion, a declarat sâmbătă, 27 aprilie, la Palatul Parlamentului, la Conferinţa Internaţionale „Make Europe Great Again”, că zilele trecute, premierul Marcel...
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Alin Nica vrea un nou mandat pentru şefia CJ Timiș, din partea Alianţei Dreapta Unită, după ce a plecat din PNL. „PSD doreşte să ţină România în sărăcie”
Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Alin Nica, şi-a lansat, sâmbătă, candidatura pentru un nou mandat la şefia administraţiei judeţene, susţinut de Forţa Dreptei Timiş, care face...
#drumuri blocate zapada, #prognoza meteo decembrie 2009, #drumuri blocate Romania , #stiri Nationala Romaniei