Bursucii au blocat circulația trenurilor în Țările de Jos

Joi, 23 Martie 2023, ora 22:28
2216 citiri
Bursucii au blocat circulația trenurilor în Țările de Jos
Bursucii au săpat tuneluri sub șinele de tren/ FOTO:NPR

Bursucii au săpat sub șinele de cale ferată și au oprit trenurile în nordul și sudul Țărilor de Jos, provocând haos pe cel puțin două linii.

Toate trenurile au fost oprite marți după-amiază pe o linie aglomerată între orașele din sudul Den Bosch și Boxtel, după ce animalele au săpat într-un dig pe unde trecea calea ferată. Compania națională de căi ferate a declarat că linia va fi scoasă din funcțiune pentru cel puțin o săptămână.

Săpăturile înseamnă că „șinele pot ceda și atunci siguranța traficului trenurilor nu mai poate fi garantată”, a declarat ProRail, compania care întreține rețeaua feroviară olandeză, într-un comunicat.

La începutul acestei luni, bursucii au săpat sub șine în apropierea de localitatea Molkwerum din provincia Friesland, scotând din funcțiune o linie până luna viitoare, în timp ce muncitorii cer permisiunea de a muta animalele.

Unul dintre cele mai aglomerate trasee feroviare a fost blocat, joi, 23 martie, la primele ore ale dimineții.

”Nu e în regulă. Trebuie să ajung la muncă şi acum mă grăbesc. Trebuie să Ajung la Helmond şi apoi la Eindhoven. Mă grăbesc să ajung la muncă”, a spus o persoană prezentă în gară.

”Este enervant, dar aceasta este natura”, a afirmat o femeie.

”Sunt în favoarea protejării animalelor, însă aceste lucruri sunt, uneori, prea mult pentru mine”, susține o altă persoană.

Bursucul este o specie protejată În Țările de Jos, iar mutarea acestor animale în alt loc se poate face doar după reguli foarte stricte.

#Olanda, #bursuci, #cale ferata, #inarzieri, #tuneluri , #stiri externe
Comentarii
Poza MacGigi
MacGigi
rank 5
Sunt sigur ca bursucii astia vorbesc ruseste