Sport pe Bune: Tenisul românesc la ora adevărului. Cu Gabriel Moraru director FRTenis

Chiar a existat Osama bin Laden? (Opinii)

Marti, 03 Mai 2011, ora 23:57
3551 citiri
Chiar a existat Osama bin Laden? (Opinii)
Foto: Arhiva

Ca sa fii impresionat de uciderea lui Osama bin Laden trebuie sa fi crezut in existenta sa. Nu stim daca atacurile teroriste vor inceta pe mapamomd odata cu anuntul brusc al eliminarii celui mai vanat terorist din lume. Controversele de-abia acum incep.

Pentru cine nu a vazut filmul "Wag the Dog" cu Dustin Hoffman si Robert de Niro in rolurile principale este vorba despre abaterea atentiei opiniei publice de la un scandal sexual prezidential prin inscenarea unui razboi.

Pelicula a impresionat milioane de cinefili si a dat apa la moara adeptilor teoriilor conspirationiste. Filmul a aratat ca, prin metode fine de manipulare, atentia publica poate fi deturnata prin inventarea unui razboi fictiv in Albania, iar un scandal sexual de la Casa Alba poate trece usor in plan secund.

Ce stim despre Osama bin Laden? Doar ce ni s-a aratat prin poze si imagini filmate. Un mosulica cu un Kalajnikov in mana, antrenand in cateva tabere luptatorii de tip kamikaze. De multe ori, pistolul automat era inlocuit cu un toiag cu care Osama ameninta accesele imperialiste ale SUA.

A fost gasit drept principalul vinovat pentru atacul asupra turnurilor gemene din SUA si, drept consecinta, americanii au invadat Afganistanul. S-a spus ca pentru anihilarea talibanilor care dezvoltasera in tara o adevarata filiera a terorismului sub protectia Al Qaida.

Invadarea Irakului, tot de catre SUA, a stat si ea de multe ori sub pretextul luptei antiteroriste. In multele atacuri sinucigase din Irak eram anuntati ca initiatorul era unul dintre locotenentii lui Osama, Al-Zawahiri.

Osama era peste tot, principalul lider terorist al lumii, raspunzator pentru toate relele de pe Pamant. In el si-au fixat cetatenii americani un inamic iluzoriu, care trebuia capturat cu orice pret.

Greu de crezut ca logistica de care dispun americanii si posibilitatile tehnologice nu le-au permis sa anihileze un mosulica in baston. Iar atunci cand l-au anihilat i-au tras un glonte in cap, desi puteau incerca sa-l captureze viu, pentru a fi judecat intr-un proces normal. Din cate stim, Osama nu a fost condamnat la moarte de niciun tribunal penal international.

Apoi l-au aruncat in mare, pentru ca asa prevede nu stiu ce principiu musulman, desi lumea islamista contrazice aceste teorii. Nu-l putem vedea nici mort pentru ca arata oribil, ni s-a explicat de catre americani. Obama saluta moartea teroristului, lumea sarbatoreste in strada de parca SUA ar fi iesit din criza. Linistit, Barack Obama se pregateste pentru campania electorala. Bun inceput.

Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
Ciolacu susține că există bani pentru toate creșterile salariale, în anul celor două majorări de pensii: "Câteodată mă ia şi pe mine ameţeala" VIDEO
După publicarea unui memorandum care subliniază mai multe lipsuri pentru plata salariilor în acest an, premierul Marcel Ciolacu a negat că ar fi vreo problemă și a ținut să dea asigurări...
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Înghesuială electorală la inaugurarea șantierului Spitalului Regional al Olteniei. Lia Olguța Vasilescu a venit cu o bordură VIDEO
Lucrările la noul Spital Regional al Olteniei au început vineri, 26 aprilie, cu ceremonia ”primei lopeți” la care au participat mai mulți politicieni aflați în febra campaniei electorale....
#Osama bin Laden moarte, #Obama Osama atac, #asasinare Osama bin Laden , #ucis